Cuma, Nisan 26, 2024

Mojo Vision 14.000ppi Ekranlı Kontakt Lens Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES’te kaba bir çalışma prototipi gösterisi yaptı.

Teknoloji sayesinde daha iyi görme: İnsanların bir görüntü ekranı (HUD) veya şu anda tedavi edilemeyen doğru bozukluklar ile vizyonlarını artırabilecekleri gün geliyor. İster gözlük, kontak lensler veya oküler implantlar olsun, bu teknoloji geliyor.

Bu fikrin teknik olarak başlangıcını Mojo Vision, yerleşik yüksek çözünürlüklü ekrana sahip bir kontakt lens tasarlayarak atıyor. Şriketin zaten CES 2020’de sergilediği bir prototipi mevcut. Objektif, kullanıcılara çevreleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlayan arttırılmış gerçeklik HUD’si sağlamak için teknolojilerin bir kombinasyonunu kullanacak.

Prototip yeşil ekranlı

CES 2020’de sergilenen prototip sadece yeşil renkli monokrom bir ekrana sahip ve oldukça büyük bir bataryaya ve harici işlemciye bağlanmaya ihtiyaç duyuyor. Yine de şirket halka hazır olduğunda tamamen kablosuz hale getirmeyi umuyor. Mojo nihai hazır halde piyasada sunulacak lensin 14,000ppi ekran, görüntü sensörü, radyo ve hareket sensörüne sahip olacağını söylüyor.

Yine de uygulanabilir bir versiyona sahip olmanın bir yolu var. Teknolojiyi rafine etmekten başka, Mojo Vision’ın ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden onu satmak için bir onay alması gerekecek.

Görme sorunlarını gidermesi umuluyor ve programlanabilir olacak!

Şirket, akıllı merceğin maküler dejenerasyon gibi görme sorunları olanlara, yakınlaştırarak veya nesnelerin vurgulanan katmanlarını üreterek çevrelerindeki ortamı görmelerine yardımcı olabileceğini iddia ediyor. Ayrıca bisiklet veya seyahat sırasında mesafeleri, hızı ve diğer bilgileri hesaplamak ve görüntülemek için programlanabilir. Bu uygulamaların her ikisi de karmaşık bir yapay zeka gerektirir.

100 Milyon Dolar üzerinde fon aldı!

Şimdilik, proje erken gelişim aşamalarında kalıyor, piyasaya sürülmesi için herhangi bir zaman çizelgesi yok. Başlangıçta, lensi tamamlamak için 100 milyon doların üzerinde finansman sağlandı, ancak bunun gibi projelerde olduğu gibi, gün ışığını görmek zor olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler