Çarşamba, Nisan 24, 2024

Safkan Android Motorola Moto G4 Plus

Paylaş

silkroad gaminggentr

Biliyorsunuz, Motorola kısa bir süre önce Lenovo firması tarafından satın alınmıştı. Ardından yine Motorola adı altında ürün geliştirmeye devam ettiği gibi, safkan Android olan yeni Moto G4 Plus modelini duyurdu. Biz de Motorola Moto G4 Plus modelinin teknik özelliklerini, fiyatını ve alınabilirlik düzeyini ele aldık.

Motorola Moto G4 Plus Neler Sunuyor ?

Dünya genelinde en büyük elektronik üreticisi olarak tanınan Motorola, mobil cihazları için Lenovo ile anlaştıktan sonra android cihaz üretimine devam ediyor. En son çıkartmış olduğu Motorola Moto G4 Plus modeli beklentileri karşılamak için uygun fiyatı ile göze çarparken, 5.5 inç ekranı, plastik kasası ve çift SIM kart desteği ile birlikte geliyor.

Artık günümüz akıllı telefon üreticileri plastik kasadan vazgeçerek metal alaşımlardan devam ederken, Motorola‘nın böyle bir seçim yapması bizi şaşırttı. Fiyattan mı kısmak istedi bilemiyoruz ama, plastik kasalar ne yazık ki günümüzde pek rağbet görmüyor.

moto-g4-plus-002
Mikro SIM’in İçinde Nano SIM

Üç farklı bellek çeşidi bulunan Moto G4 Plus‘ta isterseniz 2 GB RAM, 16 GB depolama, isterseniz 3 GB RAM, 32 GB depolama veya 4 GB RAM, 64 GB depolama seçeneklerinden birisini tercih edebiliyorsunuz. Her modelde çift SIM desteği bulunduğu gibi, microSD girişi de yer alıyor.

Şöyle ufak bir detaydan bahsetmek isterim; Moto G4 Plus modelinin micro SIM kart yuvalarının içerisinde nano SIM kart girişi de bulunuyor. Böylece SIM kartınızı kırdırmaya gerek kalmadan iki türlü de kullanabiliyorsunuz.

moto-g4-plus-004
Teknik Detaylar ve Performans

Cihazda Qualcomm Snapdragon 617 yonga seti bulunurken, 4 adet 1.5 GHz hızında çalışan ARM Cortex-A53, dört adet 1.2 GHz hızında çalışan ARM Cortex-A53 çekirdekleri bulunuyor. Aynı zamanda Adreno 405 grafik işlemcisi yer aldığı gibi, giriş ve orta seviyeli kullanıcılar için ideal diyebilirim. Bu telefondaki teknik özellikler ile yüksek performans beklemek doğru olmaz. Genellikle günlük kullanım için ihtiyaçları kolaylıkla karşılayabilir.

Cihazda şöyle bir akıcılık söz konusu; işletim sistemi üzerinde herhangi bir eklenti bulunmadığı ve arka planda çalışmadığı için telefon takılmadan ve tekleme yapmadan çalışıyor.

Yukarıda da belirtmiş olduğum üzere 5.5 inç IPS LCD ekranın yanı sıra Full HD çözünürlüğe sahip. Motorola Moto G4 Plus aynı zamanda 401 piksel yoğunluğu ve Corning Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunuyor. Ekranın hemen alt panelinde ise yarım saniyenin altında tepkime süresi bulunan parmak izi okuyucusu yer alıyor.

moto-g4-plus-001
Batarya ve Kamera

Motorola Moto G4 Plus modelinde 3000 mAh Li-Ion pil bulunuyor. Bu batarya ile rahatlıkla bir günü devirebileceğimiz gibi, oyun performansına ve internet kullanımına göre değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca hızlı şarj desteğine sahip olduğu için maksimum 30 dakikada telefonunuzun şarjı fullenebiliyor.

Kamera tarafında ise f/2 diyafram aralığına sahip 16 MP çözünürlükte bir arka kamera bulunurken, 5 MP değerinde de ön kamerası bizleri karşılıyor. Motorola Moto G4 Plus modelinin diğer teknik özelliklerini aşağıdaki karşılaştırma tablosundan inceleyebilirsiniz.

moto-g4-plus-003
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler