Cuma, Mart 29, 2024

Motorola’dan 200MP Kameraya Sahip Akıllı Telefon Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yüksek megapiksel oranları akıllı telefonunuzdaki kameraların harika olduğu anlamına gelmiyor olsa da, Android akıllı telefon üreticileri sayılar konusunda biraz takıntılar ve bir grup akıllı telefon üreticisi yakın gelecekte ilk 200MP kameraya sahip akıllı telefonlarını piyasaya süreceğinden Android OEM’leri arasındaki sayı savaşları daha da heyecanlı geliyor olacak.

Ünlü haberci Ice Universe’a göre Lenovo’nun sahibi olduğu Motorola, 200 MP çözünürlüğe sahip devasa bir kameraya sahip akıllı telefon piyasaya süren ilk şirket olacak ve şirketi akabinde Xiaomi ve Samsung takip ediyor olacak. Universe, akıllı telefonun teknik tarafından ve piyasaya ne zaman sürüleceğinden bahsetmiyor.

Samsung’ta 200MP’lik kamera geliştiriyor

Doğrulanmamış olsa da, tüm bu şirketlerin yeni amiral gemisi akıllı telefonlarında 200 MP kamera sensörünü kullanması muhtemel. 2022 yılının ilk yarısında bu konuda daha fazla netlik elde etmiş olacağız. Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung, birkaç ay önce 200 MP akıllı telefon kamera sensörünü duyuran tek şirketti ancak buna rağmen Güney Koreli şirket bunu akıllı telefonlarına ilk tanıtan olmayacak.

Samsung’a göre, en son 200 MP kamera sensörü, şirketin en gelişmiş 0,64?m boyutlu piksellerine dayanmakta ve kırpıldığında veya yeniden boyutlandırıldığında bile görüntünün keskin kalmasına yardımcı olan büyük miktarda ayrıntıya sahip. Sensör ayrıca düşük ışıkta fotoğrafçılığı geliştirmek için tamamen yeni bir ChameleonCell teknolojisini kullanıyor. Ayrıca görüş alanında minimum kayıpla saniyede 30 kare (fps) hızında 8K videolar çekebilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler