Cumartesi, Nisan 27, 2024

MSI GeForce RTX 3060 Serisi Ekran Kartları Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2021, NVIDIA için de renkli ve yoğun geçti. Birkaç aydır bizim de gündemimizde olan GeForce RTX 3060 modeli tanıtıldı. Perde bir sefer kaldırılınca, ardı ardına haberler de gelmeye devam etti. En son MSI GeForce RTX 3060 özelleştirilmiş olan serileri duyuruldu.

Hemen işe koyulmak istiyorum zira tek bir modelimiz yok.  4 farklı ekran kartını değerlendireceğiz.  Özelleştirilmiş olan modellerin detaylarına ve isimlerine geçiyorum.

MSI GeForce RTX 3060 Gaming Trio Modeli

İlk modelimiz Gamig Trio. Referans tasarıma bağlı kalınmayan bir ekran kartıyla karşı karşıyayız. 3 fanlı soğutma sistemi direkt göze çarpan kart, Torx Fan 4.0 tasarımını benimsiyor.

MSI Mystic Light destekli olan yeni ekran kartının saat hızları ise açıklanmamış. Yani temel modele göre özellikle boost saat hızında dikkat çekici bir fark olacak mı merak konusu.

MSI GeForce RTX 3060 Gaming Serisi

Bu modelde “Trio” ifadesi yer almıyor. Trio kelime anlamına göre üçlü kelimesini ifade ediyor ve üç fanı işaret ediyor. İsimlendirmeden de zaten anlamışsınızdır ama yine belirtelim bu kez iki fanımız var. Tabii ki fan sayısı düştüğü için kart biraz daha kısa gözüküyor.

Yine Torx Fan 4.0 ile zenginleştirilen ekran kartı, Trio modelinde olduğu gibi Mystic Light RGB destekli ve yenilenmiş olan MSI Dragon Center üzerinden kontrol edilebiliyor. Yine saat hızını sormayın zira bu kart için de o detay açıklanmadı.

MSI GeForce RTX 3060 Ventus Serisi

Biraz daha profesyonel bir görüntü isteyenler için sunulan Ventus serisi de tıpkı Gaming serisinde olduğu gibi iki farklı modelden oluşuyor. Bunlardan ilki Ventus X3 modeli ve sıralı üç fan ile geliyor.

Diğer model Ventus X2 ve iki fanlı tasarımla geliyor. İki kart için de güçlü soğutma sistemi ve güçlendirilmiş olan fırçalanmış arka plaka dikkat çekiyor. Kaliteli bir plaka kullanılmasının yanında göze hitap eden çekici bir tasarım hazırlanmış.

Kartlar için görseller paylaşılmış olsa da hala bilmediğimiz çok şey var. Saat hızları, fiyatlar gibi detayları görmemiz lazım. Söylenene göre MSI bu modelleri 2021 Şubat sonunda sunacak. Bu zamana kadar merak ettiğimiz diğer detaylar da belli olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler