Çarşamba, Mayıs 8, 2024

NASA Yeni Mars Rover İsimli Oyununu Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıllardır uzay hakkında geliştirmeler, araştırmalar ve kalıntılara imza atarak adından sıkça söz ettiren Amerikan Uzay Araştırma Kurumu NASA, yeni Mars Rover isimli oyununu duyurdu. Android, iOS ve bilgisayardan oynanabilen Mars Rover isimli oyunun detayları haberimizde.

Oyunun Adı Neden Mars Rover ?

Aslında NASA‘nın yayınlamış olduğu oyunun içeriğini tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Hele bir de içerisinde NASA adı geçiyorsa. Hatırlayacak olursanız NASA 2014 yılında Mars Rover – Curiosity adlı uzay aracını Mars’a göndermişti.

Uzaktan kontrol edilebilen ve insansız hareket eden bu aracın görevi Mars üzerinde olumlu/olumsuz koşulları bulmak, yüzeyleri araştırmak, varsa kalıntı, su veya canlı belirtilerini rapor etmekti. Bu araçlar halen Mars üzerinde görevlerine devam ettiği gibi, NASA bu araçların Mars’a inişinin dördüncü yılını kutlamak için yeni bir oyun geliştirdi. O yüzden oyunun adına Mars Rover ismi verildi.
nasa-mars-rover-oyna
iOS, Android ve Tarayıcı Üzerinden Oynanabiliyor

Oyunu biraz kurcaladığımızda yukarıdaki resimde gördüğünüz üzere belli ufak tefek görevler bizleri bekliyor olacak. Curiosity isimli uzay aracını güya uzaktan kontrol ederek çevrede su veya farklı kalıntıları arıyoruz. Aslında bu tip oyunları daha önceden çok oynadık. NASA‘da oyunu düz bir sonsuz koşu türüne benzer olarak tasarlamış. Aslında oyuna Happy Wheels tarzı desek daha doğru olacak.

Ek olarak oyunu oynarken yavaş giderseniz size sürekli sinyal geliyor ve yanıyorsunuz. Ayrıca engebeli yollarda da lastiklerinize dikkat edin patlarsa yine baştan başlamak zorunda kalabiliyorsunuz. Eğer NASA‘nın yeni duyurmuş olduğu oyunu Mars Rover‘ı indirmek isterseniz aşağıdaki iOS ve Android bağlantılarını kullanabilirsiniz. Oyunu tarayıcı üzerinde oynamak isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.

NOT: Oyun Gamee uygulaması üzerinden oynandığı için akıllı telefonunuzdan oynamak istiyorsanız aşağıdan Gamee’i indirip oynamaya başlayabiliyorsunuz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler