Çarşamba, Nisan 24, 2024

nubia Z40 Pro Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticisi ZTE, nubia Z40 Pro akıllı telefonunu Çin’de resmi olarak tanıttı. Sektörde iki büyük ilki gerçekleştiren akıllı telefon Gravity adında sınırlı bir özel sürüme sahip ve bu sürümle birlikte manyetik kablosuz şarj teknolojisine sahip ilk Android akıllı telefon ünvanına sahip oluyor.

Akıllı telefon Full HD+ çözünürlüğe, 144Hz yenileme hızına ve yüzde 100 DCI-P3 renk gamına sahip 6.67 inçlik AMOLED ekran ile birlikte geliyor ve 1000 nit tepe parlaklık sunuyor.

Nubia Z40 Pro, Qualcomm’un yeni nesil yonga setlerinden Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden gücünü alıyor ve 8GB, 12GB, 16GB olmak üzere üç farklı RAM yapılandırmasına, 128GB, 256GB, 512GB ve 1TB olmak üzere de dört farklı depolama alanı yapılandırması sunuyor.

Telefonun arka tarafında üçlü kamera kümesi bizleri karşılıyor; 64MP çözünürlüğünde OIS destekli f/1.6 diyafram aralığındaki ana kamera, 50MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera ve 5x optik yakınlaştırma sunan 8MP çözünürlüğünde periskop telefoto kamera bulunuyor. Ön tarafta ise 16MP çözünürlüğünde özçekim kamerası bulunuyor.

Nubia Z40 Pro, 5000 mAh kapasiteli bataryadan gücünü alıyor ve 80W hızında kablolu şarj desteğine sahip fakat Manyetik Şarj desteğine sahip değil. USB 3.1 teknolojisine sahip USB Type-C girişi bulunan akıllı telefon NFC desteğine, ekran altı parmak izi okuyucusuna, microSD kart ve 3,5mm jak girişine sahip.

Özel “Gravity Sürümü” ile gelen “Manyetik Şarj”

Nubia Z40 Pro modelinin tanıtım sayfasında manyetik şarj teknolojisinde açık bir şekilde bahsediliyor fakat bu teknoloji tüm Z40 Pro modelleri ile birlikte gelmiyor. Manyetik şarj teknolojisi yalnızca sınırlı sayıda üretilen Nubia Z40 Pro Gravity sürümüyle geliyor.

Nubia Z40 Pro Gravity Edition, ana modelden farklı olarak 4600 mAh batarya ile birlikte geliyor ve 66W hızlı şarj teknolojisini destekliyor ve tabi ki de özel sürüm olduğu için fiyat etiketi daha pahalı.

MyOS 12 kullanıcı arayüzüyle gelen akıllı telefon Android 12 işletim sistemini çalıştırıyor. Siyah veya Gümüş renk seçeneklerinde gelen ZTE nubia Z40 Pro’nun, 8GB RAM / 128 GB Depolama Alanına sahip varyantı için fiyat etiketi 3.399 CNY’den başlıyor. En ucuz Gravity Edition’ın fiyatı ise 4,299 CNY’dir ve 12GB RAM ve 256GB depolama alanına sahip.

Akıllı telefon şu anda yalnızca Çin pazarında mevcut ve ülkemize gelip gelmeyeceğini henüz bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler