Çarşamba, Nisan 24, 2024

Nvidia RTX 2080 Ti Super için Umutları Yeşerten Paylaşım

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia RTX serisinin en iddialı modellerinden biri olması beklenen Nvidia RTX 2080 Ti Super serisi için birkaç aydır iddialar gündeme gelmeye başlamıştı. Aslında yeni ekran kartlarının Sonbahar aylarında tanıtılması bekleniyordu.

Fakat tüm iddialara rağmen bir türlü RTX 2080 Ti Super serisi hakkında detaylar ortaya çıkmadı ve tanıtım yapılmadı. Hatta bu modelin iptal edildiği görüşü ortaya çıkmaya başladı. Şimdi ise RTX 2080 Ti Super iddialarını güçlendiren yeni bir paylaşım geldi.

Nvidia RTX 2080 Ti Super 2020 yılında gelebilir

Nvidia ekran kartları konusunda yaptığı isabetli paylaşımlarla tanınan kopite7kimi isimli Twitter hesabından Nvidia RTX 2080 Ti Super modeli için yeni bir paylaşım geldi. Çok fazla detay verilmese de hesaptan yapılan paylaşımda 2080 Ti Super ifadesinin yer aldığını görüyoruz.

Nvidia RTX 2080 Ti Super

Bunun dışında 16 Gbps değerine ve 4608 değerin yer veriliyor. Sadece bu iki detaydan bile karın bazı özelliklerini çıkarmak mümkün. 4608 muhtemelen CUDA çekirdekleri için sayıyı ifade ediyor ve 4608 değerinin belirtilmesi de seride Titan RTX modelinde olduğu gibi Turing TU102 GPU’nun kullanılacağını işaret ediyor.

Diğer bir ipucu ise bant genişliği. Nvidia RTX 2080 Ti modelinde 14 Gbps bant genişliğine yer verilmişti. Muhtemelen bu modelde de bellek bant genişliğinin 16 Gbps olduğunu göreceğiz. Tüm bu detaylar bir yana, kartın tanıtımının 2020 yılının ilk çeyreğinde olacağı da söyleniyor. Tabii ki iddiaların ne kadar gerçek olduğunu zaman gösterecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler