Çarşamba, Mayıs 1, 2024

NVIDIA RTX 4080 Ti Sesleri Gelmeye Başladı! İlk Özellikler Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA’nın yeni ekran kartları için haberler peşi sıra gelmeye devam ediyor. Bir yandan yeni amiral gemisi modeli olması beklenen NVIDIA RTX 4090 Ti modelinden sonra şimdi de gündemde olan seri NVIDIA RTX 4080 Ti ekran kartları.

Son nesil mimariyle beraber yeni ailenin en iddialı üyelerinden biri olarak karşımıza çıkmasını beklediğimiz model için teknik özellik sızıntıları da bir bir ortaya çıkıyor. Gelin bu sızıntılar özelinde nasıl bir ekran kartı serisi ile karşı karşıya kalacağımızı bir değerlendirelim.

NVIDIA RTX 4080 Ti Nasıl Özelliklerle Gelecek?

MEGAsizeGPU tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu ekran kartı, Ti takısını almış bir şekilde karşımıza çıkacak. AD102 kalıbı üzerinden yükseleceği söylenen yeni Ti modelinin 450W altında bir TGP değerinin olacağı da ilk paylaşılan teknik veri iddiaları arasında.

Bunun dışında söz konusu serinin bellek kısmında 20 GB GDDR6X bellekle beraber geleceği iddiası da var. NVIDIA RTX 4090 serisinin gerisinde kalan bellek miktarı, kartı amiral gemisi modelleri içerisinde tam bir ara sınıf model haline getirecek.

NVIDIA RTX 4080 Ti

320 bit bellek veri yolu ile beraber geleceği ve haliyle bant genişliği konusunda da iddialı değerleri sunacağı görülen ekran kartının, 2024 yılının başlarında satışa sunulması beklenmekte.

Burada teknik özellikler kadar kartın fiyatının da önemli olduğunu söylemek lazım. Fiyat kısmında yeni ekran kartı 1.199 dolar gibi bir etiketle karşımıza çıkacak. En azından son gelen iddialar bu yönde. Sızıntılar ne zaman doğrulanır bunu zaman gösterecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler