Cumartesi, Nisan 27, 2024

Piyasadaki Pahalı 3 Klavye Modeli ve Detayları #3!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık günümüzde oyuncu ekipmanları bi hayli yaygınlaştı. Durum böyleyken piyasanın en pahalı ürünlerini gözden geçirmemek olmaz diyerek geçtiğimiz aylarda piyasadaki en pahalı 5 klavye modelini incelemiştik. Ardından yetinmeyerek 3 modele daha yakından göz atmıştık. Bu yazımızda ise serinin devamlılığını getirmek adına piyasadaki diğer pahalı klavye’lerden bahsetmeye devam ettik. İşte piyasadaki pahalı 3 Klavye modeli…

Çocuktan yetişkine herkesin bulunduğu oyun camiasında birbirinden farklı ve eğlenceli binlerce oyun bulunmakta. Artık oyunlar oyuncuların başarısından ziyade hız da istiyor. Her oyunun oynanışı farklı olduğu gibi, son yıllarda oyunlarda daha iyi performans elde etmek için oyuncu ekipmanları üretiliyor.

Bu ekipmanlar sayesinde normal klavye’lerden daha hızlı hareket edebiliyor ve birçok farklı özelliğe sahip olabiliyorsunuz. İşte oyuncular için son derece gerekli oyuncu klavye’lerinden 3 tanesi. Hemde en pahalılarından…

ASUS ROG Claymore Core RGB

En pahalılar listemizin başına tüm modelleri sollayan Claymore Core modelini koymayı uygun gördük. Neden mi? Uçuk fiyatlarıyla bilinen Razer’ı bile geride bırakan, alışveriş sitelerine sıralama kısmından en pahalıyı seçince en üstte çıkan bir model olduğu için. Gelin klavyenin özelliklerini detaylıca inceleyelim.

claymore core 2

Öncelikle bu klavyenin yapısının diğerlerine gör edaha kısa olduğunu görüyoruz. Keza sağ kısımdaki numpad bu klavyede kullanılmamış ki bu özellik ürüne oyuncu ünvanını kazandırmış. Kablosuz kullanma özelliği sunan Claymore Core, alt kısmında kablo saklama yuvaları ve yükseklik ayarlı ayaklar barındırıyor. Bu özelliği ile klavyenizi en rahat şekilde kullanabiliyorsunuz.

claymore core

Üzerindeki RGB ledler sayesinde 16 milyon renk seçeneği sunan Claymore Core, içinde özel olarak ayarlayabildiğiniz bir mod dahi bulanan 9 adet renk modu seçeneği ile klavyenize en iyi görünümü sunuyor. 50 milyon tuş ömrü ile uzun kullanımlar sunan Claymore Core; Red, Blue, Brown ve Black Switch seçenekleri ile dokunuş hissiyatınızı en iyi şekilde ayarlayabiliyor.

claymore core 3

%100 Anti-Ghosting özelliği ile birden fazla tuşa bassanız dahi kayıpsız algılayabilen Claymore Core, uzun süreli ve performanslı bir kullanış sunuyor. Makro özelliği ve kendine ait programı ile tüm ayarlarını değiştirebildiğiniz Claymore Core, piyasanın en pahalı klavyesi. Fiyatı ise 980-1.080 TL arasında değişmekte.

ASUS Cerberus Mech RGB

ASUS’un piyasadaki bir pahalı modeli ise Cerberus Mech modeli. Bu ürün Claymore Core kadar pahalı değil. Ancak diğer klavyelere nazaran oldukça tuzlu. Yine kendine ait programı bulunanan Cerberus Mech, programı sayesinde tüm ayarlarını düzenlemeye olanak sağlıyor.

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi 012

16 milyon renk seçeneğine sahip RGB aydınlatması ile oyuncu görünümünü en iyi şekilde yansıtan Cerberus Mech, programın içinden ayarladığınız renkleri, kısayollardan kolayca değiştirmeyede olanak veriyor. Yine Red, Brown, Blue ve Black Switch seçenekleri ile en hızlı ve hassas tıklayışı sağlayan Cerberus Mech, 70 milyona kadar tıklama ömrü sunuyor.

asus cerberus mech mekanik klavye incelemesi 005

%100 Anti-Ghosting teknolojisi ile birden fazla tuşa basmanızı sağlayan Cerberus Mech, bu işlem esnasında hiç kayıp vermiyor. Programı üzerinden Makro kaydı özelliği sunan Cerberus Mech oldukça kullanışlı. İnternette ise 560 TL‘den 700 TL’ye kadar değişen fiyatlarda ürünler bulabilirsiniz. Alt kısımdan ürünün detaylarına ve inceleme videosuna ulaşabilirsiniz.

• İnceleme Yazısı

Video

COOLER MASTER MasterKeys Pro L RGB

Bilgisayar parçalarından tanıdığımız Cooler Master, son zamanlarda üst seviye oyuncu ekipmanları ile piyasada yer edindi. Bu modelinde ise oyunculara hitap eden Cooler Master, MasterKeys Pro L modelinde RGB aydınlatmaya yer vermiş. 16 milyon renk seçeneği bulunan ledlerin 6 adet modu bulunuyor.

cooler master 3

İçerisinde bulunan işlemcinin piyasadaki diğer işlemcilere nazaran %25 daha hızlı olduğunu belirten MasterKeys Pro L, oldukça yüksek performans sunuyor. Yine kendine ait yazılımı bulunan MasterKeys Pro L, oyuncular için Makro kaydı özelliğide sunuyor. Anti-Ghosting özelliği ile birden çok tuşa aynı anda basmaya olanak sağlayan MasterKeys Pro L RGB, fiyatıylada dikkat çekiyor. Piyasada 500 TL civarında bulabileceğiniz Masterkeys Pro L RGB sizin için iyi tercihlerden birisi olacaktır.

cooler master 2

Listemizde sizlere piyasadaki en pahalı klavyelerinden 3 tanesini inceledik. Her modelin kendine has farklı bir özelliği bulunduğunu fark etmişsinizdir. Benim bu listedeki favori klavye modelim ASUS Cerberus Mech RGB oldu.

Bu tercihimde uzun tuş ömrü, aydınlatması performansı ve fiyatı etkili oldu. Claymore Core modelinin fiyatı o kadar uçuk olmasaydı tasarımından dolayı tercihimi Claymore Core’dan yana kullanırdım. Sizde fikirlerinizi ve hangi klavyeyi tercih edeceğinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • Piyasada K70 RGB denginde bir sürü pahalı model var. Yazının başlığınada dikkat ederseniz en paralı 3 model serisinin 3.yazısını okuyorsunuz. Diğer yazılarda K70 RGB’yide göreceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler