Cuma, Nisan 26, 2024

Porsche’dan Lityum-Silikon Bataryalara 100 Milyon Dolarlık Yatırım!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Almanya merkezli otomobil üreticilerinden Porsche, lityum-silikon piller konusunda uzmanlaşmış Amerika Birleşik Devletleri (Washington) merkezli Group14 Technologies şirketi için C Serisi finansman turuna katılım sağladığını resmi olarak duyurdu. Toplam finansman turu, Porsche’nin en güçlü pil hücreleri için pazarda küresel bir lider olma hedefi doğrultusunda 100 milyon dolar yatırım yapmasıyla başladı ve 400 milyon dolar ile kapandı.

Fonlar, şirkete Amerika Birleşik Devletleri’nde pil malzemeleri üretmek için başka bir fabrika inşa etmesine yardımcı olması için toplandı.

Lityum-Silikon batarya nedir?

porsche 800v mimarisi
Porsche'dan Lityum-Silikon Bataryalara 100 Milyon Dolarlık Yatırım! 3

Group14 tarafından geliştirilmekte olan batarya teknolojisi, anot malzemesini silikon veya silikon-grafit karışımı ile değiştirmekle başlıyor. Bu ise pil yoğunluğunu yüzde 30 oranına kadar artırarak elektrikli bir araca çok daha fazla menzil sağlıyor aynı zamanda yeni malzeme, şarj hızını önemli ölçüde artırıyor.

porsche taycon
Porsche'dan Lityum-Silikon Bataryalara 100 Milyon Dolarlık Yatırım! 4

Bu, çok zorlanmış bir laboratuvar tabanlı deney de değil. Şirket, 2015 yılında finanse edildi ve mevcut yineleme, mevcut anot malzemelerinin doğrudan değiştirilmesi için ticari olarak hazır olduğundan beri ürünü geliştirmeye devam ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler