Çarşamba, Nisan 24, 2024

Quake Geri Döndü! Peki Ne Değişti?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Quake, bilgisayar oyunlarının atalarından. FPS türünü derinlerine kadar öğrendiğimiz, piksel piksel grafiklerde deneyimlediğimiz ilk oyunlardan.

İlk çıkışını 1996 yılında yapan oyun, kesinlikle efsaneler arasında ama tabii ki yıl olmuş 2021. RTX destekli, sinematik görüntülerde oyunlardan söz ediyoruz. Haliyle eskiye pek ilgi kalmadı. Ama oyunu yeniden gündeme getirecek bir gelişme yaşandı. Ünlü yapım, yenilenmiş sürümüyle bir kez daha yayınlandı.

Kaçırmayın: Tesla’nın Yeni İnsansı Robotu Tesla Bot Tanıtıldı!

Quake, Remaster sürümle karşımızda!

Piramitlerin içerisinde koştuğumuz, köşeden köşeye atlayarak canavarları indirdiğimiz oyun yenilendi. Remaster sürüm olarak yayınlanan yeni sürümü duyuran Bethesda, nasıl değişiklikler yaptığını da açıklandı.

Tahmin etmişsinizdir ama yine de söyleyelim. Bu sürüm bir yeni nesle geçiş sürümü. Şey gibi düşünelim, Nokai 3310 eskide kaldı ama telefon yenilenerek yeni nesle uygun bir tuşlu telefon olarak yeniden sunuldu. İşte Quake Remaster için de tam olarak durum bu.

Quake

Yenilenen oyunda artık;

  • 4K çözünürlük desteği var,
  • Anti-aliasing geliştirmeleri var,
  • Oyun için yenilenen orijinal müzikler var,
  • Oyunun Trent Reznor isimli ana müziği var,
  • Yeniden yapılan ışıklandırma ve gölgelendirme çalışmaları var,
  • Alan derinliği ve yeniden geliştirilen modeller var.

Sonuç olarak yapım, yeni yüzü ile tekrar yayında. Şu an için PS4, Switch, Xbox One, PC için yayınlanan oyun, ilginçtir ama PS5 ve Xbox Series için de yayınlanacak. Yeni nesil konsollara biraz hafif kaçabilir. Üstelik PS4 ve Xbox One kullanıcıları zaten oyuna sahipse, ücretsiz yeni sürümü alabilecek ve oyuna öyle devam edecek. Ne diyelim köşe bucak yaratık avlamaya devam.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler