Cumartesi, Nisan 20, 2024

Razer Kraken V3 Pro Oyuncu Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu kulaklıklarında yeni bir dokunuş, ekstra bir farklılık arayanlardansanız ilginizi çekebilecek bir inceleme ile karşınızdayız. Zira bugün inceleme masamızın konuğu, oyunculara aradığı farklılığı sunduğunu iddia eden Razer Kraken V3 Pro oyuncu kulaklığı olacak.

Özellikle HyperSense sistemiyle öne çıkan kulaklık, rakiplerinden farklı olarak neler sunuyor? Özellikleri oyuncuları tatmin eder mi? Gelin Kraken V3 Pro incelememize geçelim ve bu soruların cevaplarını arayalım.

Razer Kraken V3 Pro Tasarımı Nasıl?

Alıştığımız inceleme düzeninden ilerleyeceğiz ve ilk etapta göze hitap eden kısım, yani tasarımdan başlayacağız.

Razer Kraken V3 Pro tasarımını genel olarak değerlendirdiğimiz zaman, yenilikçi ve şık bir tasarım dili olduğunu söyleyebiliriz.

Üst kafa bandından başladığımızda, bu kısımda yine markanın karakteristik dokunuşlarından biri olan Razer yazısını görüyoruz. Suni deri bir malzemenin tercih edildiği kafa bandında, kafaya temas eden alt kısım yumuşak bir yastıkla desteklenmiş.

Razer Kraken V3 Pro

Saçınız yoğun olsa da olmasa da burada yer verilen yumuşak yastıklı yapı, kafanızda herhangi bir rahatsızlık oluşmadan kulaklığı konforlu bir şekilde kullanmanızı sağlıyor.

Kafa bandı demişken, iç malzeme kısmında yani kasnakta tercihin metal malzemeden yana olduğunu belirtelim. Metal tercihi sağlamlığın arttırılması noktasında güzel bir tercih olmuş.

Esneme miktarı açısından değerlendirecek olursak da metal malzeme kullanılmasına rağmen kulaklık rahatça açılabiliyor ve kafaya rahat bir şekilde takılabiliyor. Yine kafanızın ölçülerine göre daha konforlu bir kullanım sunulması adına, yan kısımlarda dereceli yükseklik ayarına da yer verilmiş.

Razer Kraken V3 Pro

8 kademeli yükseklik ayarını kendinize göre düzenleyip, kullanım konforunu biraz daha arttırabiliyorsunuz. Dereceleri belirlediğimiz kısmın üzerinde yer alan Hypersense logosunun tasarım için ekstra bir şıklık kattığını da eklemek isterim.

Kafa bandı kısmından aşağı doğru inip kulaklık başlarına geçtiğimiz zaman ise işte burada daha yeni nesil bir dokunuş olduğunu görüyoruz. Kulaklık başlarının dış kısımlarında ızgara şeklinde bir yapıya yer verilmiş. Kesinlikle daha hareketli ve daha modern bir görüntü yakalanmış diyebilirim.

Razer Kraken V3 Pro

Tam merkezde yer alan Razer logosu da yine markanın karakteristik dokunuşlarından biri olmuş. Razer bu kez logoda RGB aydınlatma desteğine de yer veriyor.

Razer Chroma RGB destekli aydınlatma bölümü, 150’den fazla oyunla da entegre bir şekilde çalışabiliyor. Destekli oyunlarda RGB aydınlatmanın, oyuna göre dinamik tepkiler verdiğini görüyoruz.

Razer Kraken V3 Pro

Tabii ki oyuncu kulaklığı olsa da kulaklıklarda RGB aydınlatma olmalı mı emin değilim, onu da belirtmiş olayım. Evet dışarıdan şık duruyor ama kullanıcılar sonuç olarak oyun sırasında bu aydınlatmayı göremiyor. Biraz tercih meselesi.

Tasarım bölümünü bitirmeden önce son olarak eklemek istediğim birkaç şey daha var. Birincisi kulaklık başlarında yer alan portlar. İkincisi mikrofon durumu.

Razer yine kullanıcıların işini kolaylaştırması açısından kulaklık başlarına belli kontrolleri de eklemiş. Güç tuşu, mikrofon tuşu, ses kontrol için potansiyometre, HyperSense kontrolü için ek buton için kontroller var.

Mikrofon için ise tak çıkar formu tercih edilmiş. Kullanacağınız zaman mikrofonu takabiliyor, istemediğiniz zamanlarda ise kolayca çıkarabiliyorsunuz.

Razer Kraken V3 Pro

  • Ağırlık: 372 gram
  • İç Kulaklık Çapı: Genişlik 42 mm, Uzunluk 62 mm
  • Artı Nokta: Çelik malzeme kafa bandı

Kulak Yastıkları Nasıl? Malzeme Seçimi Ne?

İşte benim en çok önem verdiğim kısım. Bir oyuncu kulaklığı ne kadar iyi teknik özelliklere sahip olursa olsun, kulak yastıklarında malzeme seçimi ve sunulan konfor da çok önemli.

Zira uzun oyun sürelerinde bile oyuncuları konforlu tutacak bir seçim yapılması gerektiğini düşünüyorum. Razer Kraken V3 Pro oyuncu kulaklığında bu konunun üzerinde durulmuş.

Razer Kraken V3 Pro

Kulak yastıklarında hem deri hem de kumaş malzeme tercihi yapılmış. Anlayacağınız hibrit bir yapı var. İç kısımda kumaş malzeme kullanılıyor ve bu da kullanıcılar açısından konforu arttırıyor. Uzun süreli kullanımlarda deri malzemede olduğu kadar terleme sorunu ortaya çıkmıyor.

Yastıkların yan bölümlerinde ise deri malzeme kullanılmış. Bu da kulaklığın ses yalıtımı için aranan malzeme tercihi olmuş.

Bu hibrit yapı sayesinde kulak yastıkları, hem konforlu bir kullanım sunmuş hem de ses yalıtımı için istenen pasif gürültü engelleme artısını sunmuş diyebiliriz. Benim de beğendiğim güzel bir düşünce.

Razer Kraken V3 Pro

İç malzeme kısmında da yine hafızalı köpük kullanıldığını ekleyelim. Bu sayede kulak yastıkları formunu koruyabiliyor. Uzun süre dayanıklılık sunacaktır.

  • Kulak Yastıkları Çıkabiliyor mu?: Evet çıkıyor. Razer Kraken V2 modelindeki kadar kolay değil ama çıkarabiliyorsunuz.
  • Ek Artı: Sürücü kısımlarına doğru gelecek bölümde, perdeler var. Toz ya da benzeri partiküllere karşı bir koruma sağlıyor.

Bu kez kulaklığın içini açma fırsatı bulamadık. 🙂 O yüzden iç tasarım için ekstra yerleşim konusunda detayları veremeyeceğim. Fakat kulak yastıklarını çıkardığınız zaman nasıl bir görüntü ile karşılaştığınızı göstermek adına aşağı bir görsel ekliyorum.

Razer Kraken V3 Pro

Razer Kraken V3 Pro tasarımı için daha fazla söylenecek söz kalmadı. Teknik özelliklere geçiş yapıp genel yapıdan söz edeceğiz. Fakat tasarım kısmında sizin aklınıza takılan ek bir kısım varsa, biliyorsunuz yorumlarımız her zaman açık.

Razer Kraken V3 Pro Teknik Özellikler Konusunda Nasıl?

Bu bölümde anlatacağım birkaç ekstra şey olacak. Dilerseniz ilk olarak seride yer alan sürücülerden söz ederek başlayalım.

Sürücüler ve Ses Durumu

Razer, Kraken V3 Pro modelinde standart sürücüler kullanmıyor. Marka patentli 3 parçalı sürücülerine yer vermiş. Kullanıcıların dinamik bir dinleme deneyimi elde etmesini sağlayan Razer TriForce 50 mm sürücüler, titanyum kaplı diyaframlara sahip.

Bu yapı sayesinde kullanıcıların duyduğu tüm vokaller daha net. Daha gerçekçi ve doğru ses üretimi sağlayan Razer TriForce 50 mm sürücüler, tiz sese ve bass seslere ayrı ayrı odaklandığı için ses kalitesi de daha iyi bir seviyeye taşınmış oluyor.

Razer Kraken V3 Pro
1.Razer Sürücü vs 2. Standart Sürücü

Teknik bilgiden çıkıp kulaklığın genel ses kalitesinden söz edecek olursak, gayet tatmin edici olduğunu da söyleyebiliriz. Ayrıca oyuncular ses deneyimlerini daha da geliştirmek için belli düzenlemeler de yapabilirler.

Razer Synapse yazılımı üzerinden bass kuvvetlendirme, ses ekolayzer ayarları gibi ayarlar yapılabiliyor.

Razer Kraken V3 Pro

Ses konusunda oyuncular için diğer bir artı ise THX uzaysal ses. Gelişmiş 7.1 surround ses, oyunlarda çevreyi algılamanıza yardımcı oluyor. Ayak seslerini, silah seslerini daha iyi algılayabiliyorsunuz.

Hatta Kraken V3 Pro işleri biraz daha ileri de götürmüş. THX tecrübesiyle beraber, bu konuda rakiplere göre biraz daha iyi bir deneyim sunulmuş.

HyperSense Olayı ve Artıları

En başta bir şey söylemiştik. “Oyuncu kulaklıklarında farklı bir şeyler arayanlar.” ifadesini kullanmıştık. İşte aranan farklılık tam da bu. Evet kulaklıkta titreşim motorları var.

Kraken V3 Pro, kablosuz olmasına karşın HyperSense ile beraber geliyor. HyperSense teknolojisinde, her kulaklık başında yer alan dokunsal sürücüler, ses verilerini alıyor ve bunları yoğunluk, süre ve konum bakımından değişen gerçekçi titreşimlere dönüştürerek kullanıcıya dokunsal bir geri bildirim sunuyor.

Gelişmiş sinyal işleme ve L5 dokunsal sürücüler üzerinden çalışan HyperSense, standart oyun kumandalarının sunduğu titreşimli geri bildirimlerle de karıştırılmamalı. Burada daha profesyonel bir sistemden söz ediyoruz.

Lofelt tarafından geliştirilmiş sistem, sesi gerçek zamanlı titreşimlere dönüştürerek daha gelişmiş daha gerçekçi bir dokunma hissi sunuyor. HyperSense adı verilen bu dokunsal geri bildirim sistemi, özellikle oyunlarda atmosferi tam olarak hissetmenizi sağlıyor.

Tam bir savaşın ortasındasınız ve hemen yanınızda bir patlama oldu. Patlamanın sesiyle kalmayacak, dokunsal geri bildirim sayesinde adeta onu hissedeceksiniz.

Peki HyperSense dokunsal geri bildirim teknolojisi sadece oyunlarda mı çalışıyor derseniz cevabımız hayır. Müzik dinlerken ya da film izlerken de bu teknolojiyi kullanabiliyorsunuz.

Razer Kraken V3 Pro modelinin şöyle bir artısı da var. Kulaklık başında HyperSense için bir buton yer alıyor. Bu buton üzerinden isterseniz dokunsal geri bildirimi kapatabiliyor ya da düşük, orta ve yüksek seviyeleri arasında seçim yapabiliyorsunuz.

Butonun eklenmesi ve geri bildirim seviyesinin kolayca ayarlanabilir olması güzel bir artı olmuş. Razer Kraken V3 Pro modelini daha işlevsel kılmış.

Mikrofon Özellikleri

Tasarım kısmında da söylediğimiz gibi çıkarılabilir bir mikrofona sahip. Kullanacağınız zaman takıp, istediğiniz zaman çıkarabilirsiniz. Modelde yer alan Razer HyperClear SuperCardioid mikrofon, sesinize duyarlı bir şekilde çalışıyor ve sesinizi algıladığı zaman diğer gürültüleri bastırarak sesin daha net bir şekilde öne çıkmasını sağlıyor.

Razer Synapse yazılımı üzerinden de mikrofon için istediğiniz ayarları yapabiliyorsunuz. Ortam gürültüsünü azaltmak için modlar falan var.

Son olarak kulaklık başlarında da mikrofon açma kapatma için bir buton yer aldığını ekleyelim.

Mikrofon Teknik Detaylar

  • Mikrofon Tarzı: Çıkarılabilir HyperClear SuperCardioid
  • Mikrofon Frekans Yanıtı: 100 Hz – 10 kHz
  • Mikrofon Hassasiyeti (@1KHz): -42 ± 3 dB

Bağlantı ve Pil Durumu

Kraken V3 Pro kulaklık, 2.4 GHz kablosuz olarak çalışıyor. USB-A tipinde Razer alıcısı üzerinden kulaklığı kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz. Yine Razer’ın Hyperspeed teknolojisinin de desteklenmesi, ses gecikmesinin ortadan kalkmasını sağlıyor.

Ama burada bir eleştiri getirmem gerekecek. Alıcı biraz büyük. Takıldığı zaman diğer USB portlarını çok engellemeyecektir çünkü genişliği değil uzunluğu fazla ama biraz daha küçük bir boyutta olabilirdi. Çok şık durmadığını söylemem lazım.

Gelelim pil konusuna. Razer Kraken V3 Pro modeli pil konusunda başarılı. Son dönemde özellikle üst segment kablosuz kulaklıklarda pil dayanma süreleri bir hayli yükseldi. Kraken V3 Pro modeli de bunlardan birisi.

Eğer RGB aydınlatma kullanmaz ve HyperSense özelliğini de kapatırsanız, 44 saate kadar pil süresi elde edilebiliyor. Razer, aydınlatma ve HyperSense açık olduğu durumda bu sürenin 11 saat civarına indiğini belirtmiş. Tabii ki bunun için daha uzun kullanım testi gerekiyor.

Uyumluluk Durumu

2.4 GHz kablosuz bağlantı sunulmasının yanında, kutudan çıkan kabloyla beraber 3.5 mm jak üzerinden kablolu kullanım da gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu noktada uyumluluk için aşağı bir liste ekleyeceğim.

  • PlayStation – kablosuz ve kablolu olarak kullanılabilir
  • Nintendo  Switch – Yerleşik modda kablosuz ve kablolu olarak kullanılabilir
  • Mobil – Kablolu olarak kullanılabilir
  • PC – Kablolu ya da kablosuz kullanılabilir
  • Xbox – Kablolu kullanılabilir

Yazılım Desteği Durumu

Razer’ın diğer ürünlerinde olduğu gibi Razer Kraken V3 Pro için de Razer Synapse yazılım desteği var. Ses modu ayarları, mikrofon ayarları, bass ayarları gibi tüm ayarları bu yazılım üzerinden düzenleyebiliyorsunuz.

Kraken V3 Pro Teknik Özellikler Detay

  • Sürücü: 50 mm Razer TriForce Titanyum
  • Frekans Tepkisi: 20 Hz – 20 kHz
  • İç Direnci: 32 Ω (1 kHz)
  • Duyarlılık: 96 dB (1 kHz)
  • Gürültü Engelleme: Pasif gürültü engelleme
  • Sanal Çevresel Ses: THX mekansal ses
  • Aydınlatma: Kroma RGB
  • Pil: 44 saate kadar

Kraken V3 Pro incelememizi tamamladık. Ama tabii ki son bir değerlendirmemiz de olsun. Artılardan ve eksilerden de söz edelim.

Razer Kraken V3 Pro

Son Sözler ve Değerlendirme

Kraken V3 Pro kablosuz kulaklık modelinde de yine Razer kalitesi var. En başta söylediğimiz gibi bir oyuncu kulaklığında dokunsal geri bildirim özelliği gibi farklılıklar arıyorsanız, tam size göre bir kulaklık diyebilirim.

Artıları

  • Kulak yastıklarındaki hibrit yapı güzel. Kulağa gelen kısım kumaş, dış kısım ise deri. Hem kullanıcı konforu düşünülmüş hem de pasif gürültü engelleme.
  • HyperSense teknolojisi güzel bir deneyim sunuyor. Sesin yanında bir dokunsal his almak, özellikle oyunlar için güzel bir artı sağlıyor.
  • Pil süresi konusunda 44 saatleri yakalaması güzel.
  • Razer’ın yazılımı kulaklık için birçok ayarı yapmanıza izin veriyor. Detaylı ayarların olması güzel.

Eksileri

  • Bağlantı için kullanılan dongle biraz büyük geldi. Daha minimalist bir şey yapılabilirdi.
  • Kulaklık başları dönmüyor. Düz konuma getiremiyorsunuz. Kullanmadığınız zamanlarda boynunuza koyduğunuzda, rahatsız olabilirsiniz.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler