Cuma, Nisan 26, 2024

Razer Barracuda PRO İncelemesi! Alınır mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Razer markasının iddialı ürün serilerinden biri olan Barracuda için kısa süre önce yeni bir üye daha tanıtıldı. Razer Barracuda PRO adıyla duyurulan yeni kulaklık modeli, bugün inceleme masamızın da onur konuğu olacak.

Her açıdan iddialı bir kulaklık olmasının yanında şık bir tarzla da gelen modelin teknik özelliklerine ve diğer tasarım detaylarına bakacağız. Hiç uzatmadan tasarımdan başlayalım.

Razer Barracuda PRO Tasarımı Nasıl?

Razer, bu tip ürünlerde oturaklı bir tasarıma yer veriyor. Marka Barracuda PRO için de tarzını yansıtmış. Oturaklı ve şık bir tasarıma yer verilmiş.

En üst kısımdan başladığımız zaman, yine Razer yazısının kullanıldığı bir kafa bandını görüyoruz. Deri malzemenin kullanıldığı kafa bandında, iç kısımda ise paslanmaz çelik bariyere yer verilmiş. Yani hem konfor hem de dayanıklılık sağlanmış.

Razer Barracuda PRO

Sadece burada bir eksi yön olarak esneme payının düşük olması gösterilebilir. Belli bir seviyeye kadar kulaklık rahat açılırken, bir seviyeden sonra zorlanacak hissi veriyor. Fakat mevcut hali, tüm kafa yapılarına rahatlıkla uyacak şekilde.

Aşağı doğru indiğimiz zaman da yine Razer’in karakteristik izleri karşımıza çıkıyor. Kulaklık başlarında, kulaklık ile aynı renkte Razer logosu yer alıyor. Kulaklık başlarının arka kapak kısmında ise yine diğer ürünlerde olduğu gibi düzleştirilmiş bir kapak yapısının kullanıldığını görüyoruz.

Razer Barracuda PRO

Kulak Yastıkları için Durum Ne?

Razer Barracuda PRO serisinin malzeme kalitesinin öne çıktığı kısımlarından birisi de burası. Kulak yastıkları yüksek kaliteli malzemeden yapılmış. Oldukça konforlu bir deneyim sunan kulak yastıklarında, tercih olarak deri malzeme var. İç kısımda ek bir kumaş pede yer verilmiş ve böylece sürücü bölümlerine toz ve benzeri kırıntıların girmesi de engellenmiş.

Son derece konforlu ve kaliteli kulaklık yastıklarında hafızalı köpük kullanılmış olduğunu da eklemek gerekecek. Bu sayede kulaklık yastıkları formunu koruyor.

Bu iyi yönlerinin yanında iki tane can sıkıcı kısım var. Birincisi uzun kullanımlarda hafif terlemeye neden oluyor olması. İkincisi ise kulak yastıklarının çıkarılamıyor olması. Deri malzeme kullanıldığı için belki terleme noktasında yapılacak çok bir şey yok ama en azından kulaklık yastıkları çıkarılabilir olabilirdi.

  • Tuşlar: 2.4 GHz kablosuz ve Bluetooth geçiş tuşu, ANC seviyeleri ayarlama tuşu, Ses seviyesi ayarlama tuşu, Mikrofon sesini kontrol için tuş
  • Ağırlık: 340 g
  • Kulaklık Yastıkları: Oval

Tasarım Artıları

  • Gerçekten oturaklı ve şık bir görüntüsü var.
  • Şık bir taşıma çantasıyla beraber geliyor.
  • Malzeme kalitesi gerçekten başarılı.

Razer Barracuda PRO Teknik Özellikleri

Şimdi gelelim Razer Barracuda PRO modelinin teknik özellikleri bölümüne. Asıl önemli olan kısım da burası diye düşünüyorum. Zira kulaklık hem ses kalitesi konusunda iddialı hem de gürültü engelleme konusunda iddialı.

Ses Konusu

Kulaklıkta THX AAA uzaysal ses ile çok yüksek ses kalitesi sunulmakta. Burada özel geliştirilen Razer Triforce biyo-Selüloz 50mm sürücülerin de etkisi büyük.

Özel geliştirilen 50mm sürücüler sayesinde, hem ses kalitesi yükseltilmiş hem de daha doyurucu, bozulmalardan arındırılmış ses sunulmuş. İncelememizde de ses kalitesinin gayet başarılı olduğunu gördük. Zaten Razer markasının üst seviye bir kulaklık modelinden söz ediyoruz. Beklentimiz de bu yöndeydi.

Razer Barracuda PRO

ANC Gürültü Engelleme Özelliği

Razer Barracuda PRO için en etkileyici kısımlardan birisi de burası. Gürültü engelleme konusunda kulaklık çok başarılı. Biz videomuzda da elektrikli süpürge ile testlerimizi yaptık. ANC özelliği sayesinde, istediğiniz durumda dış sesleri tamamen engelleyebiliyorsunuz. Hibrit aktif gürültü engelleme özelliği için 10 ayrı seviye arasından da seçim yapabiliyorsunuz.

Tüm ayarlamaları da kulaklık için sunulan yazılım üzerinden gerçekleştirmeniz mümkün. Daha iyi anlamanız açısından birkaç ses örneği de ekleyeceğim. Kulaklıkla dinlemenizi öneriyorum.

Ortam Gürültüsünü Gösteren Ses

Ortam Modu Açık Durumu (Ortam Seslerini Alabiliyorsunuz)

ANC Özelliği Açık Durumda

Mikrofon Konusunda Nasıl?

Mikrofon kısmında dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Harici bir mikrofonumuz yok. Dahili bir mikrofon kullanılmış. Haliyle ses kalitesinin bir tık daha aşağıda olduğunu düşünebiliriz. Ama Razer Barracuda PRO buna rağmen gayet iyi bir mikrofon deneyimi sunuyor.

MEMS yani mikro elektro mekanik sistemi kullanan mikrofon, bu sayede çift taraflı bir gürültü engelleme artısı sunuyor. Bunu da daha iyi anlamanız adına ses dosyalarını ekleyeceğim. Yine daha iyi anlaşılması için kulaklıkla dinlemenizi ve ona göre karşılaştırmalar yapmanızı öneriyorum.

Ortam Gürültüsünün Durumunu Gösteren Ses

Standart Mobil Kulaklıklarda Durum

Razer Barracuda PRO Gürültü Engelleme açık ama düşük modda

Razer Barracuda PRO Gürültü engelleme açık ama yüksek modda

NOT: Tüm bu ses örnekleri Razer’in kulaklığın sayfasında paylaştığı ses örnekleri.

Görüldüğü gibi mikrofonda yer alan gürültü engelleme özelliği de gayet başarılı çalışıyor. Mikrofonun ses noktasında ne kadar başarılı olduğunu merak ediyorsanız sizi hemen videomuza alalım. Mikrofon testi bölümünde ayrı ayrı modlarda nasıl bir ses deneyimi sunulduğunu göreceksiniz.

Razer Barracuda PRO

Bağlantı Konusu ve Smart Switch

Bağlantı konusunda Razer Barracuda PRO, kardeşlerine göre biraz daha avantajlı. Cihazda hem Bluetooth 5.2 desteği var hem de 2.4 GHz kablosuz bağlantı ile bağlantı kurabiliyorsunuz.

Android, iOS, PC ve PlayStation gibi birçok cihazda da uyumlu bir şekilde kulaklığı kullanabilirsiniz. Ek olarak bir de Smart Switch özelliği sunuluyor. Bu özellik bir nevi hibrit bir kullanım sunulmasını sağlıyor.

Kullanıcılar istedikleri gibi kablosuz modlar arasında geçiş yapabiliyor. Bluetooth bağlantısına geçip aramaları cevaplayabilir, sonrasında tekrar 2.4 GHz bağlantıya geçebilir oyun ya da müzik keyfine devam edebilirsiniz.

Hibrit geçiş için kulaklık üzerinde bir tuş yer aldığını ve kullanımın oldukça kolay olduğunu da ekleyelim. Ayrıca isteyen kullanıcılar Razer Audio App üzerinden ayarları yapabilir ve hatta rahatsız etmeyin modunu bile aktif edebilir.

Razer Barracuda PRO

Pil Durumu

Pil için düzenli uzun kullanım testleri gerekiyor ama Razer’ın söylediklerine göre pil kullanımı 40 saate kadar izin veriyor. Tek şarj ile 40 saate kadar kullanım güzel bir artı ama gürültü engelleme özelliği gibi özellikleri açtığınız zaman süre değişebiliyor. Tabii ki sürekli yüksek sesle dinleme gibi kullanım durumlarının da pil süresine etkileri büyük.

Yazılım Durumu Ne?

Barracuda PRO, yine Razer tarafından hazırlanan ses uygulaması üzerinden yönetilebiliyor. Ses uygulaması üzerinden tüm ayarlarınızı yapabiliyorsunuz. Menüler biraz daha sade bir hale getirebilirdi ama ayar noktasına geldiğimiz zaman, her ayarı detaylı bir şekilde yapabiliyor olmanız güzel bir artı.

Razer Barracuda PRO

Razer Barracuda PRO Teknik Özellikler Detay

  • Frekans Tepkisi: 20Hz – 20kHz
  • İç Direnç: 32 Ω (1 kHz)
  • Sürücü: 50mm Razer TriForce Biyo-Selüloz
  • Duyarlılık: 96dBSPL/mW@1KHz
  • Bağlantı: USB Type C kablosuz ve Bluetooth 5.2
  • Mikrofon Frekans: 100Hz – 10kHz
  • Mikrofon Hassasiyeti: -38 ± 1 dB
  • Sanal Çevresel: THX Çevresel ses

Son Sözler – Artıları ve Eksileri

Barracuda PRO, saydığımız tüm bu özelliklerle beraber üst segment bir oyuncu kulaklığı diyebiliriz. Henüz Türkiye fiyatlarını göremedik ama fiyat konusunda da rakipleriyle rekabet edecek bir düzeyde olursa, mutlaka değerlendirilecek bir kulaklık modeli.

Razer Barracuda PRO

Artıları

  • Ses kalitesi yüksek ve kullanılan sürücüler oldukça başarılı sürücüler.
  • ANC gürültü engelleme özelliği gerçekten başarılı. Videoda ne seviyede olduğunu daha iyi göreceksiniz.
  • THX Mekânsal ses artısı var. Oyunlarda çevreyi çok daha iyi algılamanızı sağlayacak
  • Malzeme kalitesine laf yok.
  • Mikrofonda da çift taraflı gürültü engelleme özelliği bulunuyor
  • SmartSwitch özelliği ile bağlantılar arası geçiş artısı güzel.

Eksileri

  • Kulaklık yastıkları çıkarılmıyor. Zamanla değiştirmek isteyebilirsiniz ama bu çok mümkün olmayacak. 🙂
  • Kulaklık yastıklarının deri olması gürültü engelleme konusunda ek bir artı sağlıyor ama ister istemez 1-2 saatlik kullanımlarda terleme sorununa neden oluyor.
  • Kablosuz dongle yine geniş tutulmuş. Daha önce bir modelde daha bu durum vardı. Taktığınız zaman diğer portları engelleyebiliyor. İster istemez neden diyebilirsiniz.
  • Yazılım detaylı ama biraz karmaşık gelebilir. Daha sade ve anlaşılır olabilirdi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Bilgisayarıma USB dongle ile bağlayabiliyor muyum ? videoda gösterdiğiniz dongle telefon şarj girişi gibi. Benim kasamda o girişten bulunmuyor. Bu kulaklığa sahip olduğumda kasamda o girişten olması şart mı ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler