Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung, Çentikten Kurtulmak için Yeni Yollar Geliştiriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son 3 yıldır çentiği benimseyen Apple’ın aksine, diğer akıllı telefon OEM’lerinin çoğu aslında görünen ön kameradan nefret ediyor ve yıllardır ondan kurtulmak için çalışıyor. Şimdiye kadarki en iyi çaba, Samsung’un sürekli küçülen delikli Infinity-O özçekim kamerası oldu, ancak birçok OEM, açılır kameralar, kayan telefonlar ve arkada ikincil ekranlı ve önü olmayan telefonlardan daha büyük uç noktalara gitti.

Açılır ve kayar kameralara sahip cihazlar önemli bir uzlaşmaya sahiptir – hareket, cihazı su ve toz geçirmez hale getirmeyi imkansız kılar ve düştüğünde kamerayı hasara maruz bırakır.

LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarılan, 19 Haziran 2020’de başvurulan ve 24 Aralık 2020’de yayınlanan yeni bir patent, Samsung’un bu sorunları ortadan kaldırabilecek yeni bir fikri olduğunu gösteriyor.

Samsung, cihazın içinde ve kamera ile harici ekran arasında hareketli bir alt ekran önerir, bu, kameranın kapatılabileceği ve kullanılabilir ekranın, kamera kullanılmadığında ve ekran geri çekildiğinde aksi takdirde görünür olması gerektiği anlamına gelir. kamera, şu anda ekran altı kameralarda mevcut olan kalite düşüşü olmadan net bir optik yola sahip olacaktır.

bb1b7947bba149e39a0f2af2518734a9Gog0eeERBQNlnfxy 0
Samsung, Çentikten Kurtulmak için Yeni Yollar Geliştiriyor! 2

Daha önce belirtildiği gibi, bu, hareketi cihazın içinde tutacak, Samsung’un cihazı su geçirmez hale getirmesine ve daha fazla koruma sağlamasına izin verecektir.

Ek olarak, kamera deliği gizleneceğinden, Samsung alanı genişletebilir ve öne bakan flaşlar, geniş açılı kameralar ve FaceID tarzı sensörler gibi öğelerin dahil edilmesine izin verebilir. Hareket aynı zamanda soldan sağa doğru da yapılabilir, böylece telefonunuzun kilidini açmak için FaceID sensörü gibi yalnızca bazı sensörlerin gerektiği gibi açığa çıkmasına izin verilir.

Açılır selfie kameralarının kanıtlanmış sağlamlığı göz önüne alındığında, bu teknolojiyi kullanmanın ek mekanik karmaşıklığı (ve muhtemelen maliyet) dışında herhangi bir neden yok gibi görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler