Cumartesi, Nisan 27, 2024

Samsung, Galaxy A55 ile Kesintisiz Güncelleme Dönemini Başlattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android akıllı telefonlarda en büyük soru işaretlerinden biri güncellemeler. Ne kadar süre güncelleme desteği verileceği, güncellemenin ne kadar kararlı olduğu ve buna benzer birçok etken. Evet hala Android işletim sistemleri için güncellemeler bir sorun ama bu durumu değiştirmek için çalışmalar da sürüyor. Özellikle Android kralı olan Samsung, güncelleme desteği konusunda da güncelleme sistemleri konusunda da önemli adımlar atıyor. İşte buna yeni bir örnek olan kesintisiz güncelleme desteği, sonunda Galaxy A55 ile beraber kullanıma alındı.

Galaxy A55 için Kesintisiz Güncelleme Desteği Geldi

Aslında bu özellik çok yeni değil. Yıllar önce Google tarafından doğrulanmış ve ortaya çıkarılmış olan bir özellik.

Fakat firmalar bu özelliği kullanmama konusunda biraz inatçılık yapmış ve uzun yıllar kesintisiz güncelleme desteği sunmamıştı. Samsung Galaxy A55 modeliyle beraber bu durumu değiştirdi.

The Mobile Indian kaynağından paylaşılan güncelleme görsellerine bakacak olursak, bundan sonraki dönemde telefonda söz konusu özellik kullanılabilecek.

Samsung Galaxy A55

Kesintisiz Güncelleme Nedir?

Evet Samsung yeni cihazıyla beraber bu özelliği kullanmaya başlayacak ama büyük bir yanlış anlama var.

Kesintisiz güncelleme özelliği, sandığınız gibi telefonun sürekli güncellemeler almasını sağlayan bir özellik değil. Yani bu özelliğe sahip olan akıllı telefon her yeni Android güncellemesini alacak demek olmuyor.

Bu özellik güncelleme sırasında kullanıcının da onayıyla beraber telefonu iki bölüm olarak gösteriyor. Bir tarafta siz cihazınızı kullanmaya devam ederken, arka planda güncellemeler yükleniyor ve tamamlanarak hazır hale getiriliyor.

Kurulum sırasında cihazınızı aynı şekilde kullanabiliyorsunuz. Bekleme gibi bir zorunluluğunuz da olmuyor. Ayrıca bu özellik güncellemenin herhangi bir olumsuzluğuna karşı, mevcut olan sistemin yedeklenmesini de sağlıyor. Cihazın geri döndürülmesi ve sorunun giderilmesi de mümkün oluyor.

Bahsettiğimiz özelliğin tek kötü yanı, yedek bölümü gibi bölümler nedeniyle biraz daha fazla depolama alanı kullanıyor olması. Ama avantajları düşünüldüğü zaman bunun da çok önemli bir eksik olmadığını söyleyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler