Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Samsung Galaxy Z Flip4 Tanıtıldı: Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung, bugün gerçekleştirdiği Galaxy Unpacked lansman etkinliğinde yeni nesil katlanabilir akıllı telefon modellerinden Galaxy Z Flip4‘ü resmi olarak tanıttı. Yeni nesil katlanabilir akıllı telefon şirketin bu form faktöründe ve katlanabilir akıllı telefon pazarında piyasaya sunduğu en iyi model.

Samsung Galaxy Z Flip4, daha kompakt ve hasarlara karşı daha az duyarlı hale getiren yeni ve dar boşluklu ince menteşe sistemi ile birlikte geliyor. Akıllı telefon kapalı durumda iken (katlandığında) 84,9 x 71,9 x 17,1 mm boyutlarına sahipken açıldığı zaman 165,2 x 71,9 x 6,9 mm boyutlarına sahip oluyor.

Ayrıca akıllı telefon arka tarafında yer alan cam paneller artık Corning Gorilla Glass Victus+ tarafından korunuyor ve tüm parçaları bir arada barındıran dış çerçeve diğer modellerde olduğu gibi Zırhlı Alüminyumdan üretiliyor.

samsung galaxy z flip4 resmi görsel
Samsung Galaxy Z Flip4 Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 5

6,7 inç boyutunda Full HD+ çözünürlüğe ve 120Hz görüntü yenileme hızına sahip Dinamik AMOLED ekran ile birlikte gelen Z Flip4, önceki modellere kıyasla daha ince ekran çerçevelerine sahip. Ön tarafta 10MP çözünürlüğünde özçekim kamerası ve 22:9 en boy oranı sunuyor.

Gelişmiş dış kapak ekranı

1,9 inç boyutundaki dış kapak ekranı da AMOLED panele sahip ve Flip3 modeli gibi 260×512 piksel çözünürlük sunuyor fakat şirket bu tarafta ekrana bir dizi işlevsellikler ekledi. Artık dış kapak ekranı telefonun kullanıcı arayüzü ile senkronize bir biçimde çalışıyor olacak ve yaptığınız işlemlere göre özelleştirilmiş paneller ve temalar dahil olmak üzere bir dizi özelleştirme seçeneği sunacak.

galaxy zflip4 diş kapak
Samsung Galaxy Z Flip4 Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 6

Telefonu açmadan veya SmartThings ev cihazlarını kontrol etmeden en sevdiğiniz üç kişiyi aramanıza olanak tanıyan, giderek büyüyen bir widget listesi ve hızlı ayar kontrolleri var. Samsung Pay kartları da doğrudan dış kapaktaki küçük ekranda görünüyor olacak.

Tek bir RAM seçeneği ile geliyor

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setinden güç alan akıllı telefon konfigürasyon tarafında 8GB olmak tek bir RAM ve 128, 256 ve 512 GB olmak üzere üç farklı dahili depolama alanı seçeneği sunuyor. Kamera tarafına gelecek olursak Galaxy S20/S21 ve Fold3 modelinde kullanılan 1.8µm piksele sahip, optik olarak stabilize edilmiş f/1.8 diyafram aralığına ve 12MP çözünürlüğüne sahip ana kamera yer alırken, 12MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı yardımcı sensör yer alıyor.

Batarya ve şarj

galaxyzflip4
Samsung Galaxy Z Flip4 Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 7

Samsung Galaxy Z Flip4, içerisinde barındırdığı donanımın ihtiyaç duyduğu enerjiyi 25W hızlı şarj desteğine sahip 3700 mAh kapasiteli bataryadan karşılıyor ve 3,300 mAh kapasiteli batarya kullanan Galaxy Z Flip3 ile kıyasladığımız zaman 400 mAh artış aldığını görüyoruz.

Bespoke ile dilediğiniz kadar kişiselleştirin

samsung galaxy zflip4 pch photo
Samsung Galaxy Z Flip4 Tanıtıldı: Özellikleri Neler? 8

Galaxy Z Fold 4, standart olarak Grafit, Pembe Altın, Bora Mor ve Mavi olmak üzere dört farklı renk seçeneğinde satışa sunuluyor olacak fakat 75’e kadar benzersiz renk kombinasyonunu eşleştirmenize olanak tanıyan Bespoke Edition modelini de tercih edebilirsiniz.

Akıllı telefon yurt dışı pazarında 999 Euro/999 Sterlin ve 1.099 Euro’dan başlayan fiyat etiketleri ile 26 Ağustos’tan itibaren ön siparişe başlarken henüz Türkiye fiyatı paylaşılmadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler