Cumartesi, Nisan 27, 2024

Samsung, LCD Üretimini Beklenilenden Daha Erken Kapattı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung’un ekran üretim şirketi Samsung Display, önceden duyurulan programı iptal ederek LCD üretimini Haziran ayının sonunda kapatma kararı aldı. Sektörün içindeki kişiler, rekabetin çok şiddetli olduğunu ve Samsung Group’un kayıpları sınırlamak istediğini belirttiler.

LCD bölümünü kapatan şirket OLED ve QD (Kuantum Noktalı Ekran) paneller üretmeye odaklanacak ve LCD departmanında çalışan üyeleri QD departmanına taşıyacak.

Display Supply Chain Consultants tarafından yayımlanan raporlar, LCD ekranın fiyatının, bileşenin en yüksek üretim dönemi olan Ocak 2014’teki fiyatının yüzde 36,6’sı olduğunu ortaya çıkardı.

Samsung Display, LCD üretiminin başlangıçta 2020 yılında kapatmayı planlıyordu fakat bir anda Koronavirüs (COVID-19) salgınının ortaya çıkması ve bu süreçte yaşadığımız karantina ve eve kapanmaların tüketici elektroniğine (akıllı telefon, tablet, vesaire) duyulan uygun fiyatlı cihaz talep sebebiyle Samsung bu kararı erteleme kararı almıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler