Çarşamba, Nisan 24, 2024

Samsung’un Dijital Asistanı Bixby Bugün Göreve Başlıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, yapay zekâlı dijital asistanı bugün itibariyle yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılarına sunacak. Artık, dijital asistanıyla kendine yeni bir kulvar açacak olan Samsung Güney Kore’de başlattığı bu değişikliği artık tüm dünyaya sunacak.

Samsung yeni amiral gemisi galaxy S8 ve S8 Plus çıktıktan 2 hafta sonra, yeni yapay zekâlı dijital asistanı Bixyb’i kamuyonu sunarak bir ilki gerçekleştirmek istiyor. Dijital asistan Bixby, S8 ile birlikte gelmeyecek, yeni güncellemelerle ileri bir zamanda ilave edilecek. Beklentiler arasında yeni çıkacak bu telefonda bu dijital asistana özel tuş olacağı ileri sürülmektedir. Bu iddiaları doğrulayan şey ise telefonun normalde çıkması gereken zamandan daha geç çıkması.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre Bixby’i öğrenebilen asistan olacak. Kullanıcısı kendiyle ilgili bilgileri, talimatları ve sesini zamanla kavrayarak öğrenecek.

Samsung’un Dijital Asistanı Bixby Bugün Göreve Başlıyor!

Bixby Voice hizmeti, telefon sahiplerine Microsoft Cortana, Google Asistan, Apple siri ve Amazon Alexa olmak üzere diğer asistanlar gibi temel alınmış olan yapay zekâ düzeyinde çalışacak. Fakat Samsung gibi bir dünya şirketinin göz önünde bulunması ve teknolojik gelişmelerdeki varlığı, rekabeti kızıştıracaktır.

Yapay zekâlı dijital asistan için gerekli güncellemelerin yapılmasına bugün ve bugünden sonra Güney Kore’den başlanacak ve giderek dünyaya dağılacak olan güncelleme sayesinde tüm dünyada Samsung’un yeni göz bebeği olan yapay zekâlı dijital asistan Bixby kullanıma geçecek.

Samsung’un yeni asistanının ne kadar başarılı olup olamayacağı konusunda çeşitli iddialar ortaya atılmaktadır. Son zamanlarda kendi kalitesini ve uygulamalarını geliştirerek dünyadaki konumunu her geçen gün sağlamlaştırmakta olan bu şirket hızla tüm dünyada kullanılma oranı artmaktadır. Öyle ki Apple gibi bir dünya devinin ürettiği İphone telefon serisinden sonra en çok kullanılan ürünleri üretmektedir. Bu durum söz konusu olduğundan Bixby çok sevilebilir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler