Perşembe, Nisan 25, 2024

Sapphire Radeon RX 500 NITRO+ Ekran Kartlarını Piyasaya Sürdü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sapphire firması yeni geliştirmiş Limuğu Sapphire Nitro+ RX 500 serisi ekran kartlarını piyasaya sürdü. Firma en yüksek model olarak serisi Radeon RX 580 Limited Edition grafik kartı ile destekledi.

Sapphire Radeon RX 500 Neler Getiriyor ?

Polaris GPU ile karşımıza çıkan yeni seri, gelişmiş bir FinFet 14 nm teknolojisini içerisinde barındırıyor. Aynı zamanda ekstra LED fanlar kartın cazibesini bir tık üste çıkartmış durumda.

Bugüne kadarki en iyi performansı verecek olan Sapphire Nitro+ serisi ekran kartları sınırlı olarak Ultra Overclock seçenekleri ile gelecek. Bu seçenekler sadece Radeon RX 570 ve RX 580 ekran kartları içerisinde yer alacağı konuşuluyor.

FinFet 14 nm üretim sürecinin modernleşmesi ile birlikte Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 ve 570 kartlarını çalıştıran en yeni Polaris GPU’ları enerji açısından çok daha verimli. Daha önceki seriler ile kıyaslandığında ise %10’a kadar iyi bir performans elde edilebiliyor. Hız aşırtma sevenler için de çok yakında Sapphire Nitro + Radeon RX 580 Limited Edition modeli piyasadaki yerini alacak.

Sapphire Radeon RX 500 ekran kartlari 002

Standartta Neler Var ?

Standart Sapphire Nitro+ RX 580‘in fabrika çıkışında hız aşırtma desteği olduğu gibi, 8 GB ve 4 GB bellekli versiyonları da bulunuyor. Aynı zamanda 1411 MHz Boost Clock hızında çalışan kart, sınırlı sürümünde 1450 MHz kadar yükseltilebiliyor. Fakat bu olay sadece 8 GB versiyonu için geçerli.

Radeon RX 500 Serisi ekran kartları geliştirilmiş motoru ve arttırılmış ön bellekleri ile yerli asenkronlar içeriyor. 2304 GCN tabanlı işlemcisine sahip olan Sapphire Nitro+ Radeon RX 580, günümüz modern oyunlarını 1080p ve üzerinde rahatlıkla çalıştırabileceği gibi, birinci sınıf VR deneyimlerinde de sıkça göreceğiz.

Sapphire Radeon RX 500 ekran kartlari

Yeni Dual X Soğutma

Sapphire Nitro+ RX 580 ve 570’deki ikili X soğutması tam bir revizyona girmiş. Düzenli kuralların ötesine geçen ve gücü zorlayabilmemiz için tasarlanan yeni soğutucu, çok daha sessiz olduğu gibi, performansı da ön plana çıkıyor.

Kartın testleri henüz net bir şekilde tamamlanmadı. Ancak ilk verilere göre RX 500 serisindeki Dual-X soğutucusu 75 derecelik bir ısı aralığı hedeflendiğinde, önceki serilere kıyasla daha düşük değerleri bizlere verdiği söyleniyor. Ek olarak bu sıcaklık değerlerinde 12 dbA daha sessiz olduğu açıklandı.

Sapphire Akıllı Fan Kontrolü de bu süre zarfı içerisinde geliştirildi. Firma fan denetleyicisinin hassasiyetini arttırdığı gibi, fan ile arasındaki devir farkları %10’dan %3.2’ye kadar düşürüldü. Bu da soğutucu performansları açısından ciddi bir rakam.

Ekstra LED Fanlar

Sapphire Nitro + Radeon RX 580 Limited Edition ekran kartında tasarımsal açıdan değişiklikler mevcut. Bunun ilk örneğini kartı sisteme taktıktan sonra bizleri karşılayan LED’ler ile görüyoruz. Cool Blue adı verilen yeni LED sistemi yarı saydam olduğu gibi, göz zevkimize de hitap edecektir. Aynı zamanda bu yarı saydam fanlar sadece Limited Edition versiyonuna özel olarak geliştirildi.

Son olarak Nitro+ RX 580 ve RX 570 kartlarında RGB aydınlatmayı kontrol edebileceğimiz Sapphire TriXX 3.0 yazılımı ile geldiğinin de altını çizelim.

RX 500 Serisi Ne Zaman Satışta ?

Sapphire için değil de diğer tüm firmaların geliştirdiği RX 500 serisi ekran kartları en geç iki hafta içerisinde artık satışta olacak. Biz de RX 500 serisi ekran kartları için çalışamlarımızı hızlandırdığımız gibi, testler ile karşınızda olacağız.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler