Perşembe, Nisan 18, 2024

Sony, Android 8.0 İle Birlikte Gece Modunu Kaldırıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon piyasasının en bilinen isimlerinden biri olan Sony şirketi; yeni telefonlarına sunacağı Android 8.0 sürümü ile birlikte, eskiden yoğun bir şekilde kullanılan bir özelliği kaldırmaya hazırlanıyor. Şirket, ekrandaki mavi tonları azaltarak göz yorgunluğunu önemli ölçüde engelleyen Gece Modu‘nu Android 8.0‘ın gelişi ile kullanımdan kaldıracak. 

Gece Modu Yeni Sürümde Olmayacak

Hemen her akıllı telefon kullanıcısının sıkça kullandığı bir mod olan Gece Modu, uzun bir zamandır Sony markalı akıllı cep telefonlarında da bulunmaktaydı. Telefon ekranına yansıyan mavi renkleri azaltarak, kullanıcılarının gözlerindeki yorulmalara engel olmayı amaçlayan bu mod, pek çok kullanıcı tarafından beğeni ile karşılanıyordu. 

Sony Android 8.0 İle Birlikte Gece Modunu Kaldırıyor İÇERİK PNG min

İsminden de anlaşılacağı üzere; gece geç saatlerde, günün verdiği yorgunluğun ardından parıl parıl parlayan cep telefonlarımızın ekranlarına bakmanın zor olduğu vakitlerde devreye soktuğumuz bu mod, bizlere rahat bir kullanım olanağı sağlamakta. Uzun zamandır Sony markalı akıllı cep telefonlarında da kullanılan bu uygulama, görünüşe göre yetkililer tarafından gereksiz bulunmuşa benziyor. 

İşte O Modeller:

Samsung, HTC, Google, OnePlus gibi isimlerin de ürettiği cihazlarda bulunan bu özellik, Sony yetkilileri tarafından sunulacak Android 8.0 Oreo sürümü ile devre dışı bırakılacak. Soğuk renklerden sıcak renklere geçişi sağlayan bu özellik, karanlık ortamlarda pek çok kullanıcı tarafından kullanılıyordu. Özellikle okuma yapmamız gereken durumlarda devreye soktuğumuz mod, Sony‘nin Xperia XA1, XA1 Ulta ve XA1 Plus model cep telefonlarında Oreo‘nun gelişi ile kullanılamayacak. 

Fakat ufak bir açıklama yapmakta fayda var. Google Play Store üzerinden “Gece Modu“, “Gece Filtresi” gibi isimler ile sunulan pek çok üçüncü parti uygulama sayesinde; kullanıcılar eskiden sıklıkla kullandığı bu modu, hemen hemen aynı ölçüde deneyimleyebilecek.

Yine de, hâlihazırda bu derecede yüksek kullanım oranına sahip bir mod neden kaldırılır, bilemiyoruz. Her ne kadar bazılarımız bu modu kullanmıyor olsa da, akıllı cep telefonlarını bir okuma aracı olarak kullanan kitle de göz ardı edilmemeli. Ayrıca, bir kez olsun gece modunu deneyimleyen bir kullanıcı, -özellikle göz ağrısı sıkıntısı çeken biri ise- bu modu sürekli olarak kullanmaya devam edecektir. Yine çoğu kullanıcı, üçüncü parti bir yazılım yerine, üretici tarafından sunulan temiz bir modu kullanmayı yeğleyecektir diye düşünmekteyim. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler