Çarşamba, Haziran 26, 2024

Sony Xperia 1 V Duyuruldu! Efsane Geri Döndü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony’nin Xperia serisi, düzenli güncellenen bir seri değil. Sony artık daha nadir akıllı telefon tanıtımı yapıyor. Hal böyle olunca yeni amiral gemisi modeli olan Sony Xperia 1 V serisinin de önemi büyük. Kısa süre önce tanıtılan akıllı telefon, adeta markanın bu alanda yeni lokomotifi olacak diyebiliriz. Teknik özelliklerden söz ederken ne söylemek istediğimizi daha net anlayacaksınız.

Sony Xperia 1 V Nasıl Bir Telefon?

Telefon için sızıntılar gelmeye başladığında, bu modelden ne beklediğimiz konusunda bazı açıklamalar yapmıştık. Yine düz hatlara sahip olan sade tasarımlı bir telefon geleceğini düşünüyorduk. Öyle de oldu.

Tasarımsal açıdan bakacak olursak, oldukça sade bir tasarıma sahip akıllı telefonla karşı karşıyayız. Telefonun kamera konusunda tercihi de dikine kamera yerleşimi olmuş durumda.

Gelelim teknik özelliklere. Asıl mesele teknik özellikler. Amiral gemisi olan yeni modelde 4K OLED ekran bulunuyor. 6.5 inçlik boyuta sahip olan 4K ekran, 120 Hz yenileme hızına çıkıyor ve aslında bakacak olursanız bir akıllı telefon için çok iddialı bir panel.

Gorilla Glass Victus 2 korumasına sahip olan ekran, tüm ayrıntıları net bir şekilde göstermesi için tasarlanmış.

İşlemci tarafına geçtiğimizde, yine en iddialı işlemcilerden biri olan Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin kullanıldığını görmekteyiz. Isınma sorununu çözmek için özel bir plakaya sahip olan işlemciye, 12 GB LPDDR5x RAM eşlik ediyor. Depolama alanı ise 256 GB olarak duyuruldu. Tabii ki bunu arttırmak mümkün.

Sony Xperia 1 V

Kamera Konusu Önemli

Sony Xperia 1 V, kamera konusunda daha önce hiçbir Xperia modelinde görmediğimiz özelliklere sahip. Marka telefonda, 52 MP Exmor T serisi ana sensörlere yer vermiş. Eski seriler ile karşılaştırıldığı zaman, bir önceki amiral gemisi modeline göre 2 kat daha iyi düşük ışık performansı sunulduğu da açıklanan bilgiler arasında.

İkinci kamera kısmında ise 12 MP değişken telefoto kamerasının yer aldığını görüyorsunuz. f/2.2 diyafram açıklığında olan telefoto kameranın dışında bir de 12 MP değerinde ultra geniş açılı kameraya yer verilmiş.

Kameralarda Gece çekim modu, Yaratıcı görünüm modu, S-Cinetone modu gibi ek kamera modları da var. Sizin anlayacağınız bu kez Sony, kameraların üzerinde epey bir durmuş.

Sony Xperia 1 V

Telefonun Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Yeni akıllı telefon için açıklanan fiyat biraz tuzlu. Haziran ayının sonlarına doğru satışa çıkacağı söylenen model için açıklanan tavsiye edilen fiyat 1400 dolar.

Teknik Özellikler Özet

  • Ekran: 4K OLED HDR 6.5 inç 120 Hz ekran
  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 2 işlemci
  • RAM: 12 GB LPDDR5x
  • Depolama Alanı: 256 GB
  • Kamera: 52 MP Exmor T sensör, 12 MP ultra geniş kamera ve 12 MP telefoto kamera ile 3,5-5x optik zoom ve 12 MP ön kamera
  • Pil: 5000 mAh değerinde ve 30W hızlı şarj destekli
  • İşletim Sistemi: Android 13

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Ah ahh Sony, reklama.agirlik versen de gereksiz markalarin ağzını kapatsan hani.Sen olmasan hiç biri olmazdı biliyoruz.Come back to Türkiye please 🙏🤍💚

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler