Cuma, Nisan 26, 2024

Snapdragon 820’li Sony Xperia XZ Serisi Türkiye’de Satışa Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony Xperia XZ ve X Compact modeline ait detayları sizlerle birlikte bundan bir kaç ay önce paylaşmıştık. Sony Mobile ilk olarak IFA 2016‘da karşımıza çıkan yeni akıllı cihazları bu sefer İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile gün yüzüne çıktı.

Sony Xperia XZ Serisi Neler Sunuyor ?

Akıllı telefon pazarının şuanda nereye gittiğini düşünebiliyor musunuz ? Ben size kısaca özetleyelim; artık teknik özellikler normal bir çıtaya geldiği gibi yüksek teknik özelliği olan telefonlar tek başına yetmiyor ne yazık ki. Artık kullanıcılar mükemmel bir kamera, VR desteği, parmak izi okuyucusu veya kişisel asistanları talep ediyor. Haksız da değiller çünkü üretici firmalar bizi bunlara yönlendirdi.

Sony Mobile tarafından üretilen Xperia XZ modeli ise profesyonel kamerası, Snapdragon 820 işlemcisi ve 23 MP üçlü görüntü algılama teknolojili kamerası ile ön plana çıkıyor. Bu teknoloji bizlere hareket halinde olan nesnelerde bile her türlü ışık koşulundayken net fotoğraflar çekebilmemizi sağlıyor.

sony-xperia-xz-beyaz-002
“Xperia XZ’nin Kardeşleri de Var”

İstanbul’da düzenlenen tanıtım etkinliği için öncelik olarak bize basın daveti gelmedi. Bu konuda Sony’e sitem ettiğimizi belirtmek isterim. Onun dışında Sony Mobile Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı olan Jason Smith etkinliğe katılarak şunları söyledi: “Kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için kişiselleştirilmiş akıllı ürünlerimizi sürekli olarak geliştirmeye devam ediyoruz. Şuanda Türkiye Ortadoğu ve Afrika bölgesi için önemli bir konuma sahip olduğu gibi, ihtiyaç ve talepleri sürekli yakından izliyoruz. Yeni amiral gemilerimiz Xperia XZ ve Premium modelimiz Xperia X Compact sahip oldukları teknoloji ve üstün tasarımları ile muhteşem bir uyum oluşturuyor.” dedi.

sony-xperia-xz-jason-smith-005
Bunun dışında Xperia X serinin yeni amiral gemisi olan Xperia XZ ve geçen hafta Türkiye’de satışa sunulan premium Xperia X Compact modelleri şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi fotoğraf kalitesini sunduğu belirtiliyor. Ancak hatırlarsanız dün sizlerle paylaşmış olduğum Google’ın Pixel telefonundaki kamera şuanda hiçbir akıllı telefonda yoktu. Sony’de böyle deyince işler karışmıyor değil.

Sony kamera teknolojisi olarak hareket halinde ve neredeyse her durumda net fotoğraflar çekebilmeyi hedefleyen 23 megapiksellik arka kamerası ile geliyor. Deklanşör tuşuna bastığımızda kamerayı 0.6 saniye gibi kısa bir zamanda açarak fotoğraf çekebiliyor.

sony-xperia-xz-kamera-003
4K Kayıt İmkanı da Var

Olaya kameradan devam edecek olursak her iki yeni modelde de Sony‘nin geliştirdiği Akıllı Aktif Mod‘da SteadyShot teknolojisi kullanılıyor. Bununla birlikte 5 eksenli görüntü sabitleme imkanımız da var. Aynı zamanda yürürken veya çok fazla yakın planda da kaliteli videolar çekebileceğimizi iddia ediyorlar. Valla hocalar Sony‘den iki ürünü de incelemek için talep ettik. Kısa süre içerisinde elimizde olursa kamera testlerine kadar tüm içerikleri sizlerle paylaşacağız.

Xperia XZ modelinde ön kamera 13 megapiksel görüntü kalitesi sunduğu gibi, Selfie kamera olarak da geçiyor. Aynı zamanda 4K kayıt imkanına sahip olarak cam gibi görüntüler çekebiliyoruz.

Metal Arka Kasa ve Kesintisiz Yüzey

Cihazda 5.2 inç ekran yer aldığı gibi, elimize oturması için gerçekten ideal bir boyut diyebilirim. Ne gerek var 5.5 inç veya 6 inçlik ekranlara ? Ayrıca metal arka kasa ısınmaya karşı duyarlı olduğu gibi, ısıyı kolayca dağıtabiliyor.

sony-xperia-xz-renkler-004
Geldik Suya Dayanıklılığa

Artık neredeyse tüm akıllı telefon üreticilerinin hedefinde olan “su geçirmeme” özelliği Sony Xperia XZ modeli için de geçerli. Üzerine su döküldüğünde veya yağmur altında açıldığında kolayca kullanılabildiği gibi, ne kadar suya dayanıklı olduğu konusunda net bir bilgi verilmedi.

Sony Xperia XZ ve X Compact‘ta bataryayı korumak amacı ile uyumlu çalışan ve pil ömrünü iki kat arttırdığı iddia edilen Qnovo Adaptive Charging 5 ile tamamlanan Battery Care 6 özelliği ile birlikte geliyor. Qnovo pil ömrünü kısaltacak herhangi bir zararın önüne geçmek için şarj akımını izleyerek otomatik ayar çektiği gibi, Batter Care’da şarj sürecini kontrol ederek şarj %90’a ulaştığında otomatik şarj etmeyi durduruyor ve aşırı şarjı önleyerek bataryanın şişmesini önlüyor.

sony-xperia-xz-siyah-001
Parmak izi Sensör ve Snapdragon 820 İşlemcisi

Daha önceden Sony Xperia XZ‘nin tüm teknik özelliklerini sizlerle paylaşmıştım. Bu süre zarfı içerisinde farklı bir teknik özellik karşımıza çıkmadı. Qualcomm’un başarılı işlemcisi olan Snapdragon 820 ile gelen cihazda 3 GB RAM yer alıyor. Aynı zamanda parmak izi okuyucusu da unutulmadığı gibi, yarım saniyenin altında tepkime süresine sahip.

Her iki akıllı telefonda da USB Type-C şarj cihazı bulunduğu gibi, orman mavisi, madeni siyah ve platinum renkleri ile satılıyor. Türkiye sınırlarına giriş yapan Sony Xperia XZ modeli 2.799 TL satış fiyatı ile 19 Ekim tarihinde raflardaki yerini alacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler