Cuma, Mart 29, 2024

Thermaltake TT RGB PLUS 2.0 Yazılımı Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

 Thermaltake Expo Etkinliği için hazırlıkların başladığını duyurmuştuk. 1 Haziran’da başlayan etkinlikte duyurulan yeni ürünler bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Etkinlik kapsamında duyurulan ilk ürün ise  Thermaltake TT RGB PLUS 2.0 yazılımı oldu.

Aslında marka böyle bir yazılımı duyuracaklarının sinyallerini vermişti. Expo etkinlik takvimini duyurduğumuz yazımızda da artık yeni bir mottonun belirleneceğini söylemiştik. Marka “Senin MOD’un Senin Yol’un” anlayışından yola çıkarak kullanıcılara daha fazla özelleştirme seçenekleri sunacağını açıklamıştı. İşte  TT RGB PLUS 2.0 yazılımı tam olarak bunun sonucu.

Kaçırmayın: Thermaltake The Tower 100 Mini Chassis İncelemesi

 Thermaltake TT RGB PLUS 2.0 Neler Sunuyor?

Yeni yazılım, donanımlarında ışıklandırma ve ayar özelleştirmeleri yapmak isteyen kullanıcılar için hepsi bir arada bir ürün gibi gözükebilir. Tüm yazılımları entegre edilebilen ana bir yazılım sunuldu diyebiliriz.

Thermaltake sıvı soğutucular, fanlar, güç kaynakları ve bellekler için ayrı ayrı yazılımlar kullanmak yerine, tek bir uygulama üzerinden tüm kontrolleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

Sadece tek bir yerden kontrol imkanı gibi bir ayrıcalık sunulmuyor. Bunun yanında kullanıcılara, daha fazla ışıklandırma artısı ve çok daha fazla bilgisayar bilgisi izleme artısı sunuluyor.

Bu konuda örnek olarak seçilen iki ürün var. Birisi TOUGHLIQUID Ultra 240/360 CPU All in One soğutucu bir diğeri de Floe RC Ultra 240/360 Bellek ve CPU All in One soğutucu.

İki ürün de yeni yazılımla tam olarak uyumlu çalışıyor ve tüm özelleştirmeleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Yazının sonunda bu ürünler hakkında bilgileri de paylaşırız.  Şimdi dilerseniz  Thermaltake TT RGB PLUS 2.0 için biraz daha detaylı özelliklere geçelim.

Thermaltake TT RGB PLUS 2.0

Yeni Yazılımın Artıları ve Ek Özellikleri

Entegrasyon Artısı:  Thermaltake TT RGB PLUS 2.0 yazılımı, harika bir entegrasyon ile beraber geliyor. Yazılımın tüm özelliklerini birleştiren ve tam anlamıyla kolay kullanımlı bir ekosistem sunan entegrasyondan söz ediyoruz.

Kolay Kullanım Artısı: Entegrasyonun da sağladığı avantajla beraber yazılımın kullanımı da oldukça basit. Yeni yazılım tüm ürün aydınlatma kontrol cihazlarını tek bir arayüz kullanarak birbirine bağlamakta.

Kullanıcılar renk değişikliği yapmak istediğinde ya da renk özelleştirmeleri yapmak isteriklerinde, tek bir tuş ile bunu gerçekleştirebilirler.

Şöyle düşünün, birçok ürün bile olsa tek bir komuta merkezi var ve hepsini bir düzen içerisinde ayarlayabiliyorsunuz. İstediğiniz özelleştirmeleri tek bir yerden tüm donanımlarınız için gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ne kadar büyük kolaylık değil mi? Tüm bu kolay kullanım artısı bir yana  Thermaltake TT RGB PLUS 2.0, yeni eğlenceli modlar da sunuyor.

Daha doğru tabirle işlevsel ve eğlenceli demek gerekiyor. Bunun için ön ayarlı 23 aydınlatma efektinden birini kullanabilirsiniz. Bazı öne çıkan yeni modlar şöyle;

Sıcaklık Modu: Oyuncuların çok seveceği bir özellik gibi duruyor. Renkler kırmızı, yeşil, mavi, turuncu, mor ya da sarı olarak değişiyor. Renkler gelişi güzel değişmiyor. Sistem sıcaklıklarına göre değişiyor. Bu da kullanıcıların sadece renk üzerinden sistemlerinin sıcaklıklarını anlamalarını sağlıyor.

Oyuncu Modu: Kullanılan tüm aydınlatma efektleri ile ekranınız senkronize ediliyor. Bu şekilde ekranınız ile aydınlatma efektleri uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Müzik Modu: Birçok uygulamanın kullandığı müzik uyumu, RGB aydınlatmaya getirilmiş. Bu modda ışık efektleri müzikteki basslara göre değişiklik gösteriyor.

Hava Durumu Modu: IP adresinize göre konumunuzu belirleyen mod, bulunduğunuz konumdaki hava durumuna göre özel efektler sunuyor. Güneşli ise farklı yağmurlu ise farklı gibi.

Daha birçok efekt ve hazır mod bulunmakta. Böyle bir yönü olması zaten yazılımı bir hayli öne çıkarıyor. Biz diğer özelliklerimizden de devam edelim.

Thermaltake TT RGB PLUS 2.0

Dil Desteği: Arayüzlerde biraz daha işlevsel olunması adına dil desteklerine de önem veriliyor. Dil desteği konusunda  Thermaltake TT RGB PLUS 2.0 yazılımı da başarılı. Zamanla dil desteği artacak mı bilemiyorum ama şu an için 10’dan fazla dile destek veriliyor.

Yazılımın sunduğu özellikleri az çok bu şekilde sınıflayabiliriz. Kısa kısa bahsetmek istediğim ek özellikler de olacak. Sonrasında şu yukarıda söz ettiğimiz soğutuculardan da bahsetmek istiyorum.

Kısa Kısa TT RGB PLUS 2.0 Ek Özellikler

  • Daha iyi destek izlemesi adına, daha fazla PC bilgisine yer verilmekte.
    1. GPU Bilgileri için: Yük, Sıcaklık, Fan Hızı, Watt durumu, Saat
    2. CPU Bilgileri için: Yük, Sıcaklık, Fan Hızı, Saat, Watt
    3. Bellek Bilgileri için: Frekans, Tip, Boyut, Sıcaklık, CL, tRCD, Kanal bilgisi
  • Işık ayarları hem saat yönüne hem de saat yönünün tersine çalıştırılabilir. Bunun ayarı da kullanıcıya bırakılmış durumda.

Yeni yazılım için benim söyleyeceklerim bu kadar. Geçelim şimdi yeni yazılımla tam uyum içerisinde çalışan iki örnek modelimize.

Thermaltake TT RGB PLUS 2.0

Thermaltake Flore RC Ultra 240-360 CPU ve Bellek All in One Soğutucu

Yeni yazılımla tam uyum içerisinde çalışan hepsi bir arada sıvı soğutucu, 3 fanlı bir radyatöre sahip. İşlemci üzerinde ise 2.1 inç LCD ekranı olan bir işlemci bloğu bulunuyor.

RAM tarafında ise 3.9 inç LCD ekranın kullanıldığı bir RAM bloğu görüyoruz. İşte bu ekranlar üzerinde kullanıcılar GIF gösterimine kadar yapabiliyor ve yukarıda sunduğumuz tüm modları kullanabiliyor.

Thermaltake TT RGB PLUS 2.0

TOUGHLIQUID Ultra 240-360 All in One Sıvı Soğutucu

Bu modelde de 2.500 RPM kadar hıza çıkabilen TOUGHFAN 12 Turbo fanlarını görüyoruz. Isının hızla dağılması için oldukça yüksek performans değerine sahip olan fanlar, alüminyum kanatlı bir radyatör ile destekleniyor.

En iyilerden biri olarak gösterilen özel termal macunun da dahil edildiği soğutucunun asıl dikkat çeken kısmı ise işlemci bloğu.

2.1 inç LCD ekranlı bu işlemci bloğu üzerinde  Thermaltake TT RGB PLUS 2.0 sayesinde tüm özelleştirmeler yapılabiliyor. 480 X 480 GIF görüntülemesi bile yapabiliyorsunuz.

Evet yeni yazılım ve ona tam uyumlu iki örnek soğutucu için söyleyeceklerimiz bunlar. Bir yandan  Thermaltake Expo etkinliğinde daha çok ürün geldiğini belirterek şimdilik bu yazıya son verelim. Markanın diğer ürünlerini paylaşmaya devam edeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler