Cuma, Nisan 26, 2024

TOGG Yerli Otomobil Fabrikası için Temel Atma Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

TOGG, geçen hafta Bursa Gemlik bölgesinde kurulacak olan yerli otomobil fabrikası için Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak, inşaat için herhangi bir pürüz kalmadığını duyurmuştu.

Yapılan paylaşımda bir ipucu saklıydı. Paylaşım tam 18.07 saatinde yapıldı. Temel atma töreni için tarih verilmemiş olsa da bu ipucu 18 Temmuz’u işaret ediyordu. İpucu doğru çıktı. Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir sosyal medya paylaşımı yaptı ve yerli otomobil fabrikasının temel atma töreninin tarihini açıkladı.

TOGG yerli otomobil fabrikası için inşaat başlıyor

Bakan Varank’ın paylaşımı ipucunda ortaya çıkan tarihi de doğruladı. Buna göre fabrikanın temel atma töreni 18 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak. Saat 17:30’da başlayacak olan tören Bursa Gemlik’te yapılacak.

TOGG

Yerli otomobil temel atma töreni, koronavirüs olduğu için herkesin katıldığı bir tören olmayacak. Sınırlı sayıda davetli ile yapılacak törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da katılım göstereceği açıklandı.

İlk adımın atılmasını sağlayacak temel töreni sonrasında inşaat başlamış olacak. Planlanan takvimde fabrikanın inşaatının bitmesi ve artık yerli otomobiller için seri üretimin yavaş yavaş başlaması beklenmekte.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler