Cumartesi, Nisan 20, 2024

TopPC’den Yeni Hız Aşırtma Rekoru: 6GHz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu yıl hız aşırtma konusunda çıtayı oldukça yükselten TopPC kendi rekorunu bir kez daha kırdı. Bundan önce 5886 MHz yaparak dünya çapında rekora imza atan TopPC, DDR4 Bellekler ile 6 GHz değerine ulaşarak kendi rekorlarını kırdı.

Yılın başından beri G.Skill, MSI ve Adata gibi laboratuvarlarda hız aşırtma testleri yapan ekip, DDR4 Belleklerin sınırlarını zorlamak için çalışmalar yapıyor. Son hız aşırtma testlerinde ise DDR4 Bellekler ile 6 GHz sınırını geçtiler. Tayvanlı G.Skill şirketinin geliştirmiş olduğu Trident Z Royal DDR4 Belleği kullanarak 6016.8 MHz seviyesine ulaştılar.

QZv2rp4DT7gZRiUb

Peki Test Yaptıkları Sistemde Ne Bulunuyordu?

TopPC, yaptığı testte işlemci olarak Intel Core i9-9900K, anakart olarak ise MSI MPG Z390I GAMING EDGE AC‘yi kullandı. Geçtiğimiz aylarda 5886 MHz gibi iddialı bir değere ulaşan TopPC yeni kırdıkları rekor ile kendi rekorlarını bir kere daha geçmiş oldular.

Belleklerde hız aşırtma testleri bildiğiniz üzere biraz daha uzun ömür ve dayanıklılık şovu olarak nitelendiriliyor. G.Skill uzun süredir 6 GHz sınırını zorlama planları olduğunu söylüyordu. Önümüzdeki dönemlerde DDR4 Belleklerin daha da yüksek seviyelere çıkması için testlere devam edilecek.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler