Çarşamba, Nisan 24, 2024

Toshiba, 35 yıl sonra bilgisayar piyasasından ayrıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

1985 yılında bilgisayar üretimine başlayan Toshiba, 5 yıl önce ortaya çıkan skandallar sonrasında firmanın gidişatı konusunda iyi bir durumda olmadığı gözler önüne serildi. Şimdi ise firmanın bilgisayar piyasasından tamamen ayrıldığını öğrenmiş olduk.

Hisselerin tamamı Sharp firmasına satıldı!

5 yıl önce bilgisayar üretimini durduran Toshiba, çağdaş teknolojiye ayak uyduramamasından ötürü bu duruma gelmek zorunda kaldı. Eskiden dizüstü bilgisayar denilince birçok kişinin aklına Toshiba gelirdi. Bu duruma ben de şahidim çünkü gittiğim birçok yerde her üç kişiden birisi Toshiba‘nın dizüstü bilgisayarını kullanıyordu.

Toshiba notebook

Kaliteli ürünleri sayesinde uzun yıllar kendinden bahsettiren Toshiba, günümüz koşulları nedeniyle diğer markalara yenik düştü. Foxconn çatısı altında bulunan Sharp, ilerleyen zamanlarda dizüstü bilgisayar işine girmeyi düşündüğünü belirtti.

Böyle bir hamle gerçekleştiği takdirde piyasada ne tür hareketlilikler görürüz bilemeyiz lakin yeni bir markanın bilgisayar işine girmesi dünya adına güzel bir şey olur çünkü her markanın kendine has güzel özellikleri olabiliyor.

Toshiba laptop

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler