Cuma, Mart 29, 2024

Türk Telekom Gazilere ve Şehit Yakınlarına 10 Milyon TL Bağış Yapacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin en büyük telekominikasyon alt yapısına sahip olan Türk Telekom, 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişiminde şehit olan aile yakınlarına toplamda 10 milyon TL bağış yapacağını duyurdu. Ek olarak 34 bin Türk Telekom çalışanı gönüllü olarak kampanyaya destek verecek.

“Şehit Aileleri Yalnız Değildir!”

15 Temmuz Cuma günü gerçekleşen o karar günden bu günlere kadar pek çok şehit vererek geldik. Demokrasi nöbeti hala meydanlarda devam ederken, Teknoloji ve Telekominikasyon devi Türk Telekom, tüm şehit ailelerine bağış yapma kararı aldı. Darbe girişiminden sonra tüm imkanlar ve güçler seferber edilirken, geçtiğimiz günlerde Türk Telekom‘un düzenlediği ücretsiz Wi-Fi hizmetini de sizlere buradan duyurmuştuk.

Darbe gecesi yaşanan girişimin ardından, Türkiye’nin %64‘lük iletişim omurgasını oluşturan Türk Telekom, 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz bir şekilde ayakta durmuş ve darbeciler tarafından internetin de kesilmesi için girişimlerde bulunulmuştu. Ancak halkın desteği ve büyük irade ile birlikte tüm oyunlar bozulmuştu. Türk Telekom‘da şehit aileleri ve gaziler için büyük bir bağış kampanyası düzenlediklerini duyurdu.

turk-telekom-logo
Başbakanlık Tarafından Destek Kampanyası Başladı

Dün televizyon reklamlarında görmeye başladığımız ve Başbakanlık tarafından başlatılan “15 Temmuz dayanışma kampanyası” adı altında bağış kampanyası başlatıldı. Bu kampanyanın yanı sıra, devlet tüm şehit aileleri ve gazilere en düşük 3 bin 203 TL aylık maaş ödeyeceklerini duyurdu. Aynı zamanda Türk Telekom‘da bu kampanyaya 10 milyon TL değerinde bağış yaparak büyük bir övgü ve sevgi kazandı.

Açıkçası Türk Telekom‘un göstermiş olduğu bu örnek davranıştan ötürü PC Hocası olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her ne kadar internet alt yapısı ile ilgili şikayetlerimiz genel anlamda ülkece olsa da, böyle bir durumda halkı, şehit ailelerini ve gazileri yalnız bırakmadıkları için gurur duyuyoruz. Aynı durumu diğer Telekominikasyon firmalarından ve diğer büyük firmalardan da beklediğimizin altını çizmek isteriz.

Türk Telekom Resmi Açıklama Yaptı:

“Şehitlerimizin yakınlarının arkasındayız”

Türk Telekom Genel Müdürü Rami Aslan tarafından yapılan resmi bağış yazısı ve açıklama ise şu şekilde oldu: “Yüce Türk milletinin; demokrasisin ve vatanını koruma yolunda hayatını hiçe sayarak feda eden şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onları her zaman minnet ve şükran ile anacağımız gibi, korkunç darbe girişimi gecesi demokrasi mücadelesi yolunca şehit vermiş ve binaları işgale uğramış bir şirket olarak, Başbakanlığımız tarafından başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na 10 milyon TL bağışta bulunma kararı aldık. Bu karar bir nebze de olsa, şehitlerimizin yakınlarına destek olmayı amaçlamaktadır. Türk Telekom olarak, 34 bin çalışanımızın katkıları ile, şehitlerimizin hatıralarını yaşatmakla geri kalmayıp, geride bıraktıkları çocuklarını ve yakınlarını emanetimiz olarak kabul ediyoruz. Aynı şekilde her zaman kendilerine destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Turk-Telekom-CEO-Rami-Aslan

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler