Cuma, Nisan 26, 2024

Verizon, Artırılmış Gerçeklik Şirketi Jaunt XR’ı Satın Alıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Verizon Communications, artırılmış gerçeklik şirketi olan Jaunt XR’dan tüm yazılım ve teknolojinin yanı sıra “belirli diğer varlıkları” da elde etti. Eskiden sanal gerçeklik başlangıcı olan Jaunt, bu bahsi geçen haberi duyurdu. Özellikle, Verizon’un Jaunt’ı satın aldığını söylemedi ve şirket ayrı ayrı çalışmaya devam edip etmeyeceği haberlerini onaylamadı.

Kimdir bu Jaunt?

Jaunt XR, 2013 yılında VR videoları oluşturmak amacı ile kuruldu. 360 derecelik bir kamera piyasaya sürdü ve en iyi bilinen VR video prodüksiyonlarının bazılarında çalıştı ancak 2018 yılının sonlarına doğru odağı artırılmış gerçekliğe doğru kaydı.

103012976 GettyImages 472947772

Basın bülteni, Jaunt’ın uzmanlığını “Verizon’un neden ilgisini çekebildiğimizi ima edebilen ölçeklenebilir yaratma ve insan volümetrik videolarının dağıtımı” olarak tanımlamaktadır.

5G ağ üzerinden futbol taraftarlarının hologram benzeri 3D videolarını canlı bir biçimde yayılayan AR Cast adında yeni bir sistem ortaya çıkardı.

“Sattık ama satmadık da, satmışta olabiliriz mi acaba?”

Jaunt sözcüsü Lori Lefevre Wells, verdiği demeçte, Jaunt yazılımının ve teknolojisinin Verizona’a satıldığını ancak bunun patent portföyünü içerip içermediğini belirlemediğini doğrulanmış bir bilgi olarak aktardı.

Basın bülteni, “Jaunt, Verizon’a yazılım ve teknolojinin belirli bölümlerinin kısa bir süre için seçilmesine yardımcı olacak” diye belirtiyor ancak bundan sonra Jaunt’ın hala var olup olmayacağını onaylamayı reddetti.

“Şirketin devam edip etmeyeceği konusunda yorum yapamayız”

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler