Perşembe, Mart 28, 2024

Volkswagen Yeni Jetta 2019’u Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Volkswagen Jetta 2019 modelini geçtiğimiz hafta Detroit Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkarttı. Eski versiyonlar ile kıyaslandığında yeni jenerasyonun daha gelişmiş ve değişen kokpit detayları en göze çarpan özellik olarak gösteriliyor. Peki yeni Jetta 2019‘un teknik detayları nasıl? Gelin hep birlikte göz atalım.

Kokpit Sınıf Atlamış

Volkswagen‘in binek sınıfındaki ürün gamının en son güncellenen modellerinden bir tanesi olan Jetta, diğer araçlarda görünen alt yapının iyileştirilmiş versiyonu olarak otomobil severlerin karşısına çıkıyor. Özellikle araçta kokpit bölümü üzerinde epey çalışıldığını görebilmek mümkün. Ancak bu fiyata çok ciddi artışlar da katmıyor.

Aracın dış görünümü ele alındığında ise daha agresif ve daha sportif bir yapı bizleri karşılıyor. Eski Jetta ile yeni Jetta modelini yan yana koyduğumuzda bu farkı net bir şekilde görebilmek mümkün. Zira yeni Jetta modeli biraz daha olgunluktan gençliğe ilerlemiş ve o Türkiye’deki ‘makam aracı’ algısını değiştirebilecek bir hamle yapmış. Modern dış hatlar, keskin farlar ve revize edilen arka bölümü ile epey göz dolduracak.

Volkswagen Jetta 2019

Jetta 2019 Daha da Büyüdü

Türkiye’de de oldukça popüler olan Jetta modeli yine 2019 versiyonu ile de çok tutulacak modeller arasına şimdiden ismini yazdırmayı başarıyor. Aracın toplam uzunluğu 43 milimetre arttırılarak 4.702 milimetreye kadar çıkartılmış.

AKS mesafesi ise 35 milimetre artış sağlayarak 2.686 milimetreye çıkmış. Genişlik tarafında da yine artışların olduğunu görebilmek mümkün. Aracın genişliği 21 milimetre artış sağlayarak 1.799 milimetreye kadar çekilmiş.

Ön bölüme konumlandırılan C form tipindeki LED aydınlatmaları, geniş slim ızgara yapısı ve daha da belirgin hale gelen gövde çizgisi aracın tatminkar bir görüntüye kavuşmasına neden oluyor. Zira Mercedes G-Serisi’nde olduğu gibi yeni jenerasyondaki en büyük farkı kokpitte görüyoruz.

Volkswagen Jetta 2019 007

Volkswagen Jetta 2019 006

Teknolojik Aksamlar

Performansa geçmeden önce aracın yeni teknolojik aksamlarından da bahsetmemek olmaz. Aslında yeni dediğimize bakmayın, pek çok detay bu sene çıkan farklı modellerde de mevcut. Volkswagen Jetta 2019 modelinde ön bölge çarpışma sistemi, otonom acil frenleme sistemi, kör nokta uyarısı, arka trafik asistanı, şerit takip ve uyarı sistemi, hız sabitleyici ve çarpışma sonrası otomatik frenleme gibi detayları mevcut.

Volkswagen Jetta 2019 008

Volkswagen Jetta 2019 005

Volkswagen Jetta 2019 009

Volkswagen Jetta 2019 004

Performans ve Güç

Aracın motor kısmında büyük değişiklikler yer almıyor. Bu konuda beklentisi olanlar varsa, şimdiden hayal kırıklığına uğrayabilirler. Zira 150 PS güç ve 250 Nm Tork üreten 1.4 litre TSI motorlu bir araçtan bahsediyoruz. Volkswagen Jetta 2019 modeli için aynı zamanda müşterilerine R-Line modeli daha sunacak. Bu model daha güçlü bir motor ile servis edilecek.

Şanzıman tarafında ise araç sekiz ileri yeni otomatik ünitesi ile geliyor. Start / Stop teknolojisinin de içerisinde yer aldığını belirtecek olursak, yeni Jetta 2019 çok sevilecek. Otomatik şanzımanın yanı sıra 6 ileri manuel seçeneği de tercih edilebilecekler listesinde yer alıyor.

Volkswagen Jetta 2019 modeli bu senenin son çeyreğinde Avrupa’da satışa çıkacak. Yurt dışı fiyatı şuanda 18 bin 500 dolar civarı olduğu belirtilirken, Türkiye’deki fiyatlar ile yine el yakan düzeylere ulaşacağını tahmin ediyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler