Cumartesi, Nisan 20, 2024

WhatsApp Community, iOS’ta Göründü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en popüler çevrimiçi mesajlaşma servislerinden WhatsApp, platformu kullanıcılar için daha işlevsel hale getirebilmek adına çok çalışıyor ve Meta’nın sahip olduğu şirketin şu anda üzerinde çalıştığı yeni özelliklerden bir tanesi ise WhatsApp konuşmalarını daha anlamlı hale getirecek olan “Community (Topluluk)” özelliği.

Bu özellik ilk olarak Android için WhatsApp Beta’nın bir sürümünde ortaya çıkmıştı ve şimdi ise iOS platformundaki Beta sürümünde de ortaya çıkarak yakın zaman içerisinde şirketin WhatsApp Community özelliğini her iki platform içinde kullanıma sunulmasının yakın olduğuna işaret etti.

WhatsApp’ın yeni Community özelliği, yöneticilerin en fazla 10 grubu tek bir topluluğa bağlamasına olanak tanıyarak grup üyelerinin bağlantılı tüm grupların içeriğini görüntülemesine yardımcı oluyor. Bunu aslında ortak bir grup sohbeti olarak düşünebiliriz. Bir topluluğun yöneticileri, bir grubun yöneticilerinden daha fazla kontrole sahip olacaklar.

whatsapp community
WhatsApp Community, iOS'ta Göründü! 2

Örnek vermemiz gerekirse; Topluluk yöneticileri bir grupta kimin mesajlaşıp mesajlaşmayacağına karar verebilecek, ayrıca mesajlaşma özelliğini kendileri ile sınırlandırmayı da sağlayabilecekler.

Topluluk yeniliği, özellikle içerik oluşturucular ve iş insanları için çok işlevsel olacak. Benzer ilgi alanlarına sahip insanlardan oluşan bir topluluk oluşturulabilecek ve böylelikle bir işletme ve/veya içerik oluşturucu, ürünlerinin veya içeriklerinin erişimini arttırabilecek. Sızıntıyı yapan WABetaInfo tarafından belirtildiği gibi kullanıcılar bir topluluktan ayrıldıkları zaman artık o topluluğa bağlı grupları göremeyecekler.

Aynı zamanda bir topluluğa yeni katılmış olan kullanıcılar daha önceden bağlantısı olmadığı grubu göremeyecekler ve böylelikle aslında güzel bir gizlilik ve güvenlik önlemi alınmış diyebiliriz.

WhatsApp Community özelliği şu anda geliştirme aşamasında ve özelliğin WhatsApp beta kullanıcılarına tam olarak ne zaman sunulacağını bilmiyoruz. Bu yeni özellikle ilgili herhangi bir sızıntı olduğunda sizi haberdar edeceğimiz için içiniz rahat olsun.

Görseller: WABetaInfo ve 9to5Mac

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler