Pazar, Eylül 8, 2024

Whatsapp, Durumların Yeniden Paylaşımını Sağlayacak Özellik Üzerinde Çalışıyor!

Paylaş

WhatsApp, Instagram gibi sosyal medya araçlarını sıklıkla kullanan ve paylaşım yapanların düzenli olarak kullandığı ‘’durum’’ özelliği paylaşımların 24 saat kalmasını sağlıyordu. WhatsApp tarafından kısa bir süre sonra kullanıcıların hizmetine sunulacak özelliğe göre durumlar yeniden paylaşılabilecek.

WhatsApp  Android 2.24.9.16 beta versiyonunda test ederek kullanıma sunmaya hazırlandığı özellik sayesinde kullanıcılar,  hikaye ve görsel olarak durumlara konukları içerikleri yeniden paylaşılabilecek.

Kullanıcılar, Kimin Yeniden Paylaşabileceğini Belirleyebilecek!

Bilindiği üzere dünyada en fazla etkileşim alan WhatsApp ve Instagram tarafından kullanıma sunulan durum özelliği, kullanıcıların diledikleri görüntü veya hikayeyi 24 saat süreyle paylaşabilmesini sağlıyordu.

WhatsApp kullanıcıların büyük bir bölümünün sıkça ve severek kullandığı bu özellik tasarımcılar tarafından yeniden ele alınarak geliştiriliyor. Yakın zamanda kullanıcılara sunulacak yeni durum özelliğinde daha önce kullandığı içeriği yeniden paylaşmak isteyen kişi, paylaşım yapmak istediği kişileri önceden gönderisine ekleyecek.

Henüz beta test aşamasında olmamasına rağmen ön izlemeleri haber kaynakları tarafından konuşulan özellik henüz geliştirilme aşamasında olmasına rağmen büyük heyecan yaratıyor.

Whatsapp, Durumların Yeniden Paylaşımını Sağlayacak Özellik Üzerinde Çalışıyor!
Whatsapp, Durumların Yeniden Paylaşımını Sağlayacak Özellik Üzerinde Çalışıyor!

WhatsApp Durumları Yeniden Paylaşma Özelliği Nasıl Çalışacak?

WhatsApp, platform üyelerinin beğenerek ve sıklıkla kullandığı  ‘’durum’’ özelliğinin yeni sürümünde uygulamaya yeni bir ‘’düğme’’ eklemeyi planlıyor. Buna göre kullanıcılar durum paylaşımlarını düğmeyi kullanmak suretiyle yeniden yapabilecek.

WhatsApp durum özelliği kullanıcıların kendilerinden bahsedilen durumların 24 saat görüntülenebilmesini sağlarken, yeni uygulama bu paylaşımlarım ikinci kez yapılabilmesini sağlayacak. Kullanıcılara daha kolay paylaşım yapma imkanı sağlayacak olan bu özellik aynı zamanda paylaşım için ayrılan zamanın tasarruf edilebilmesini de sağlamış olacak.

BENZER:  Apple Music %100 Zamlandı Güncel Fiyatları! (2024)

Şu anda kullanılan durum paylaşımlarının tekrar yapılabilmesi için kullanıcılar durum güncellemesini tekrar yapmak istediklerinde ekran görüntüsü almak zorunda kalıyordu. Bir diğer yöntem de paylaşım yapılan kişilerden paylaşılan durumun görselini istemek şeklindeydi. Oldukça zahmetli bir durumdan kullanıcıyı kurtaracak olan WhatsApp yeniden paylaşma özelliği sayesinde kullanıcılar, yeniden paylaşmak istedikleri içerik veya görseli durum üzerinden doğrudan paylaşabilecek.

Durum Paylaşımları Daha Hızlı Yapılacak

WhatsApp tarafından geliştirilen ve yakın zamanda hizmete sunulması planlanan yeniden durum paylaşım özelliği kullanıcıların daha kısa sürede içerik veya görsel yüklemesi yapmasın sağlayacak. Henüz yeni özellikle ilgili net bir açıklama yapmayan WhatsApp, durum güncellemelerini daha pratik hale dönüştürecek yöntemlerle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Kullanıcıların durum paylaşımlarını çok daha basit bir şekilde ve hızlı yapabilmesini sağlamak adına çalışmalarını sürdüren şirket, özellik sayesinde daha fazla kullanıcıya hitap etmeyi planlıyor.

Paylaşımlar Durumda Daha Uzun Süre Kalacak

Uygulama dereye girdiğinde daha önce 24 saat gösterimde kalan içerik veya görseller kullanıcı tarafından yeniden yüklenerek daha uzun süre durumda kalabilecek. Kullanıcı isteğine göre aynı paylaşım defalarca kez durumda gösterilerek etkileşimin daha basit ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi sağlanacak.

silkroadgaminggentr
Aylin Yılmaz
Aylin Yılmaz
Teknoloji dünyasının sürekli değişen ve gelişen dinamiklerini yakından takip eden bir teknoloji editörüyüm. İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, teknolojiye olan tutkum beni bu alanda yazmaya ve bilgi paylaşmaya yönlendirdi.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler