Pazar, Nisan 28, 2024

WhatsApp Mesaj Düzenleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği, sonunda Türkiye için de yayınlandı. Yanlış mesaj gönderimi ya da yazım yanlışı sorunlarını ortadan kaldıracak olan özellik, çok kolay birkaç adımla kullanılabiliyor.

Söz konusu özelliğin nasıl kullanacağı konusundan söz edeceğiz ama gelin önce tam olarak nasıl bir özellik sunulduğuna ve bu özelliğin sınırlarının neler olduğuna bir bakalım.

WhatsApp Mesaj Düzenleme Özelliği Kullanımda

Mesaj düzenleme özelliği, adı üzerinde gönderdiğiniz mesajların sonradan düzenlenmesine olanak sağlıyor. Güncelleme öncesinde, mesajları silme gibi bir artı vardı ama ek olarak mesaj düzenleme ya da gönderilen mesaj üzerine eklemeler yapma gibi bir özellik yoktu.

Yapılan güncelleme sonrasında bu özellikte kullanıma sunulmuş oldu. Güncellemeyi alan kullanıcılar, gönderdikleri mesajları 15 dakika boyunca düzenleyebilecekler. Ekleme ya da çıkarma da yapabileceksiniz. Ama burada dikkat edeceğiniz nokta, sürenizin sadece 15 dakika olması. 15 dakikalık süre dolduktan sonra, mesaj üzerinde değişiklik yapma şansınız olmuyor.

Gelelim  bu yeni özelliğin nasıl kullanıldığı kısmına. Bunun için adımları hemen aşağı ekliyoruz.

WhatsApp Mesaj Düzenleme

Mesaj Düzenleme Adımları

  • WhatsApp uygulamanız için güncellemeleri kontrol edin ve varsa güncellemeleri yapın.
  • Sohbet ekranında gönderdiğiniz mesajın üzerine gelin ve basılı tutun.
  • Sağ üste yer alan üç noktaya basın ve “Düzenle” seçeneğini seçin.
  • Şimdi mesajınızı düzenlemeniz istenecek.
  • Değişiklikleri yaptıktan sonra yanda yer alan tik işaretine basmanız yeterli olacak.

WhatsApp mesaj düzenleme özelliği bu şekilde çalışıyor. Özellik siz de gözükmüyorsa ve mesajları düzenleyemiyorsanız, bu durumda tekrar güncellemeleri kontrol etmenizi öneririm. Eğer yine de özelliği kullanamıyorsanız beklemekten başka şansınız yok. Güncellemelerin tüm kullanıcılara ulaşması biraz zaman alıyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler