Pazar, Nisan 28, 2024

WhatsApp Sohbet Kilidi Özelliği Geldi! Neler Sunuyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp güvenlik odaklı olarak yeni güncellemelerine devam ediyor. Daha önce bu konuda tartışmaları bitirmek için uçtan uca şifreleme gibi birçok güvenlik odaklı güncelleme sunulmuştu. Düzenli aralıklarla gelen güvenlik güncellemelerine bu kez ise WhatsApp sohbet kilidi özelliği ekleniyor.

Kullanıcıların mesajlarını fiziksel olarak da koruyacak olan yeni güncelleme, uzun süredir beklenen özelliklerden birisiydi diyebiliriz.

WhatsApp Sohbet Kilidi Nasıl Çalışacak?

Sohbet kilidi özelliği yani “Chat Lock”, kullanıcıların mesajlarını kitlemelerini sağlıyor. Kullanıcılar istedikleri mesajları biyometrik ya da doğrudan şifre ile kilitleyebiliyor.

Böylece biri cihazınıza erişmiş olsa ve telefonunuzun kilidini açmış olsa dahi, mesajlarınızı ek bir kilit ile güvenlik altına almış oluyorsunuz.

Chat Lock etkinleştirildiği zaman, kullanıcıların sohbetleri de şifre korumalı olan klasörlerde saklanıyor. Şifreli olan görüşmelere yeni bir mesaj geldiği zaman, kullanıcılara gösterilen bildirimlerde de sınırlamalar oluyor.

Kullanıcılara gösterilen bildirimlerde mesajın kimden geldiği ve mesajın içeriği de gösterilmeyecek. Sadece bildirimin geldiğini görmek mümkün olacak. Böylece mesaj güvenliğini konusunda ekstra bir güvenlik sunulmuş olacak.

WhatsApp sohbet kilidi özelliğinin detayları bu şekilde. Meta’nın konu hakkında yaptığı açıklamalara bakacak olursak, bu adımlar sadece başlangıç adımları. İlerleyen süreçte firmanın güvenlik odaklı, özellikle mesaj güvenliği odaklı güncellemeleri devam edecek. Özellikle bu güncellemelerde biyometrik güvenlik önlemlerinin öne çıkmasının da dikkat çekici olduğunu belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler