Cuma, Mart 29, 2024

Whatsapp Son Güncellemesi Yayına Girdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp yeni bir güncelleme duyurdu. Gelen güncellemede köklü değişiklikler olduğunu çekinmeden belirtebiliriz. Güncelleme boyutu 88 Mb olmakla birlikte 21 Nisan’da dağıtılmaya başlandığını söyleyelim.

iOS platformu için gelen bu güncelleme kişi profilinde ciddi bir değişikliğe gidilmiş gibi gösteriyor. Temel olarak elbette çalışma mantığımız değişmedi fakat arayüz anlamında güzel (veya çirkin tartışılır) bir değişme olduğunu söyleyebiliriz.

whatsapp güncelleme

Sol tarafta menünün eski hali görünüyor. Sağda ise güncellemeden sonra değişen kişi detayı mevcut. Aynı zamanda gelen bu güncelleme ile Whatsapp  Siri desteğine kavuşmuş oldu. Güncellemeden önce Siri‘ye ‘Whatsapp mesajlarımı oku’ veya benzeri komut gönderdiğimizde, “Üzgünüm, uygulamadan devam etmen gerekiyor.” diyerek uygulamayı açmamız için kısayola götürüyordu.

iPhone kişisel asistanı Siri artık gelen bildirimleri bize okuyabiliyor. Siri‘ye bildirim olarak bekleyen mesajları okutmak için komut verebilirsiniz. Fakat bunun için iOS 10.3 veya yukarısı sürümde bulunmanız gerekiyor. 

Gelen güncellemenin Apple Store‘daki açıklaması ise şu şekilde sunulmuş;

whatsappp

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler