Cumartesi, Nisan 20, 2024

WhatsApp Web için ‘Biyometrik Kimlik Doğrulama’ Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp, Facebook’un yeni tartışmalı gizlilik anlaşması haberlerinin bir numaralı yıldızı oldu ve şirket, kullanıcıları şirketin ne yapmaya çalıştığı konusunda bilinçlendirmek için almış olduğu yeni Kullanıcı Sözleşmesi planını erteledi, şimdi ise WhatsApp Web, Masaüstü için bazı yararlı yeni özellikler ekledi.

Facebook’un sahibi olduğu şirket, masaüstü ve web istemcilerine biyometrik kimlik doğrulaması için destek ekleyerek WhatsApp Web veya Masaüstü’nü yalnızca yüzünüzü veya parmak izinizi kullanarak WhatsApp hesabınıza bağlayabilmenizi sağlıyor.

“WhatsApp Web veya Masaüstü’nü WhatsApp hesabınıza bağlamak için, telefondan bir QR kodunu taramadan önce artık telefonunuzda yüzünüzü veya parmak izi kilidini kullanmanız istenecek,”

Yeni WhatsApp Web/Masaüstü Güvenliği nasıl kullanılır?

  • Ayarlar simgesi > WhatsApp Web’e dokunun.
  • Artı simgesine basın ve ardından telefonunuz biyometrik kimlik doğrulamayı destekliyorsa talimatları izleyin.
  • Oturumunuzun açık kalmasını istiyorsanız, bilgisayarınızdaki QR kodu sayfasında “oturumumu açık tut” seçeneğini işaretleyin.
  • Telefonunuzun kamerasıyla bilgisayarınızda görüntülenen QR kodunu taratın.
  • Ancak bu yeni özellik şu anda son kullanıcılar için mevcut değil lakin şirket, yeni biyometrik kimlik doğrulama sisteminin telefonlar için yeniden tasarlanmış bir WhatsApp Web’in önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacağını söylüyor.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler