Cuma, Mart 29, 2024

WhatsApp’a Mesaj Senkronizasyonu Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda çevrim içi mesajlaşma devi WhatsApp‘ın platforma birden fazla hesap kullanabilme özelliği getireceğinin haberini sizlerle paylaşmıştık. Görünene göre şirket mesajlaşmaları diğer cihazlarınıza indirebilmenize olanak tanıyacak yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor.

Şu anda WhatsApp hesabınız ve mesajlarınız kullanıcı adı ve şifre gibi taşınabilir bir şey yerine fiziksel cihazınıza ve telefon numaranıza bağlı durumda. Yani uygulamayı anda anda yalnızca tek bir cihazınız üzerinden kullanabilirsiniz.

Bu durum bazı durumlarda istisnadır. Hem telefonunuz hem de bilgisayarınız üzerinden dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ama üçüncü bir bilgisayar üzerinden WhatsApp mesajlarınıza erişemezsiniz.

WABetaInfo tarafından elde edindiğimiz bilgilere göre durum artık değişiyor ve WhatsApp hesapları başka bir stile geçiş yapıyor. Edindiğimiz bilgilere göre WhatsApp ekibi mesaj geçmişinizi bir cihazdan diğer cihaza senkronize etmenin bir yolunu geliştiriyor.

WABetaInfo tarafından sızdrılan görsel
WABetaInfo tarafından sızdrılan görsel

Geliştirilme aşamasında olan bu özellik, aktarılması gereken veri hacmi nedeniyle cihazınızın WIFI ağına bağlı olmasını gerektiriyor. Görünüşe göre veriler aktarım sırasında şifrelenmiş bir biçimde kalacak, cihaza indirildikten sonra deşifre olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler