Çarşamba, Nisan 24, 2024

WhatsApp’a Para Gönderme Özelliği Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geride bıraktığımız aylarda WhatsApp‘ın platforma kullanıcılar arasında para göndermesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığını aktarmıştık ve Facebook’un himayesindeki şirket ilk etapta Hindistan bölgesinde bu özelliği kullanıma sundu. Şu an yalnızca Hindistan’da çalışan özelliğin yakın zamanda tüm ülkelere gelmesi planlanılıyor.

National Payments Corporation of India’dan (NPCI) “devam etme” onayını aldıktan sonra Facebook bugün, Hindistan’ın her yerinden insanların WhatsApp aracılığıyla para gönderebileceklerini duyurdu.

WhatsApp Payments
WhatsApp'a Para Gönderme Özelliği Geldi! 2

Bu özelliği kullanmak için Hindistan’da bir banka hesabınız ve banka kartınız olması gerekir. Birisine ödeme yaptığınızda WhatsApp, bankalara, gönderici ve alıcı banka hesapları arasında UPI yoluyla para transferini başlatmak için talimatlar gönderiyor.

WhatsApp ödeme hizmeti ICICI Bank, HDFC Bank, Axis Bank, the State Bank of India ve Jio Payments Bank ile çalışacaktır. İnsanlar, UPI destekli bir uygulama kullanan herkese WhatsApp üzerinden para gönderebilir. WhatsApp Ödemeleri özelliği artık iPhone ve Android uygulamasının en son sürümünde mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler