Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 10’nun İki Uygulaması Hayata Gözlerini Yumdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

2017 yılında Microsoft, işletim sistemi için bir dizi 3B odaklı uygulama sunan ve kullanıcıların 3B nesneler oluşturmasına ve hatta 3B yazıcıları çalıştırmasına olanak tanıyan Windows 10 Creators Güncellemesini yayınlamıştı. Sonra Microsoft şu sözleri dile getirmişti:

Herkesin özünde bir yaratıcı olduğuna ve yaratıcılığın temel bir insan özelliği olduğuna inanıyoruz. Ve kim olursanız olun, Windows 10 hepimizin içindeki yaratıcıyı güçlendirmek için tasarlandı. İçerik Oluşturucu Güncellemesiyle gelen harika yeni özelliklerden bazılarını size göstermek için, yalnızca size özel Windows’ta Bu Hafta’nın özel bir bölümünü hazırladık. Windows 10 Creators Güncellemesi ile gelen yenilikler arasında Windows 10’da 3B, yerleşik oyun yayını, yeni sekme yönetimi özellikleri ve Microsoft Edge’de daha fazlası ve yeni Microsoft gizlilik panosu gibi gelişmiş güvenlik özellikleri bulunur.

Bu güncellemeyi yayınladıktan yıllar sonra Amerika merkezli teknoloji devi Microsoft, Paint uygulamasını Paint3D ile değiştirmeyi ve ana Paint uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcılar için Microsoft Store üzerinden indirmeye açık olduğunu açıkladı. Şimdi ise şirket eski Paint uygulaması gibi Paint3D ve 3B Viewer uygulamasının fişini çekiyor.

windows 3
Windows 10'nun İki Uygulaması Hayata Gözlerini Yumdu 2

Bugün teknoloji ve yazılım devi Microsoft, Paint3D ve 3B Görüntüleyici uygulaması yüklü olmadan gelen Windows 10 Build 21332’yi piyasaya sürerek bu stratejiyi resmi hale getirdi ve tabii ki varsayılan olarak 3B Nesneler klasörünü sistemden kaldırdı.

Microsoft konu hakkında şunları söyledi:

3D Görüntüleyici ve Paint 3D artık en son Insider Preview sürümlerinin sıfır kurulumlarına önceden yüklü olarak gelmeyecek. Her iki uygulama da Mağazada bulunmaya devam edecek ve bir işletim sistemi güncellemesinden sonra cihazınızda kalacaktır. Dolayısıyla, bilgisayarınızı normal şekilde yükselttiyseniz, bu uygulamaların uygulama listenizde değiştiğini görmeyeceksiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler