Cumartesi, Nisan 27, 2024

Windows 10’un Yenilenen Clipboard Arayüzü ile Tanışın!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şu anda, kullanıcılar genellikle sosyal medya sitelerine medya içeriği eklemeyi ve Windows 10 uygulamalarında biçimlendirmeden metin yapıştırmayı zor buluyorlar. Microsoft, Windows 10 Sun Valley güncellemesi ile birlikte, işletim sisteminin en önemli özelliklerinden biri olan Windows Clipboard‘u iyileştirmeyi planlıyor.

Bir sonraki güncelleme ile birlikte, emojiler, GIF’ler ve biçimlendirmeli veya biçimlendirmesiz panonuzdan içerik eklemenize olanak tanıyan gelişmiş pano geçmişi menüsüyle yeni bir “Pano” deneyimi sunacak. Yenilenen Pano yöneticisi de şirketin işletim sisteminde kullanmayı tercih ettiği Fluent Design tasarım akımını kullanıyor ve daha önce Windows 10X’te görülen dokunmatik dostu yeni bir arayüzle birlikte geliyor.

Windows Clipboard
Windows 10'un Yenilenen Clipboard Arayüzü ile Tanışın! 4

Yeni pano deneyiminin, kullanıcıların Outlook, Gmail, Facebook, Twitter gibi hemen hemen tüm uygulamalarda mesajlarına medya içerikleri eklemesini kolaylaştırması bekleniyor. Seçtiğiniz uygulamadaki herhangi bir metin alanının içinde, pano menüsünü görene kadar Windows düğmesine ve V tuşuna basılı tutmanız gerekiyor. Menü açıldığında, metin alanına eklemek için herhangi bir emojiye veya GIF’e tıklayabilirsiniz. Veya daha fazlasını bulmak için listede gezinmek için arama çubuğunu da kullanabilirsiniz.

Yeni kopyala ve yapıştır deneyimi

Yıllar boyunca, istenmeyen biçimlendirme olmadan e-postalara, belgelere ve uygulamalara metin yapıştırmak bir sabır testiydi. Microsoft Office gibi uygulamalarda, metinleri biçimlendirerek veya oluşturmadan kolayca yapıştırabilirsiniz.

Diğer tüm uygulamalarda, Windows 10, uygulama geliştiricilerinin desteğini gerektiriyordu. Neyse ki, Microsoft kullanıcıların geri bildirimlerini duydu ve yerleşik pano yöneticisi, kullanıcılar tarafından uzun zamandır beklenen “düz metin olarak yapıştır” seçeneğini geri getirecek.

Old Clipboard manager
Windows 10'un Yenilenen Clipboard Arayüzü ile Tanışın! 5

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere, Windows 10 panosu şu anda Wikipedia gibi bir siteden metin yapıştırdığınız zaman biçimlendirmeyi (bağlantıları, yazı tiplerini, farklı dilleri, sayıları, tabloları ve adresleri tanıyabilir) koruyabiliyor. Windows 10 Sun Valley güncellemesi ile birlikte, Pano menüsünü (Win + V) açabilirsiniz ve kopyaladığınız herhangi bir biçimlendirme içeren bir şeyi yapıştırmaya çalıştığınızda “Metin olarak yapıştır” adlı yeni bir seçenek görebilirsiniz.

New copy paste option
Windows 10'un Yenilenen Clipboard Arayüzü ile Tanışın! 6

Bu yeni düğme, kopyalanan metni yeniden biçimlendirmek ve istenmeyen bağlantıları veya kalın / italik metinleri kaldırmak istediğinizde oldukça kullanışlı olacak. Microsoft, dahili yapılarda Pano yöneticisi için daha fazla iyileştirme test ediyor ve değişiklikler bu yılın sonlarında kullanıma sunulmaya başlayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler