Cuma, Nisan 19, 2024

Windows 10X, Çalışırken Görüntülendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft tarafından geliştirilen Windows 10X işletim sistemi, aslına bakılırsa Surface Neo ve Intel Tiger Rapid gibi çift ekrana sahip Intel destekli cihazlar için tasarlanıyor. Bu kesinlikle Microsoft’un orijinal planıydı, ancak Panos Panay, teknoloji devinin artık işletim sistemini geleneksel dizüstü bilgisayarlara getirmeyi planladığını test ederek doğruladı.

Söylentilere dayalı son rapor, Windows 10X işletim sisteminin Mart ve Haziran ayları arasında piyasaya sürülme yolunda olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca yakın zamanda, Windows 10X işletim sisteminin Cupertino merkezli teknoloji devi Apple’ın M1 işlemcisine sahip cihazlarında, Surface Go ve hatta Lumia akıllı telefonunu içeren mevcut donanıma resmi olmayan bir şekilde yüklenebileceğini internette paylaşılan bilgiler doğrultusunda öğrenmiştik.

Windows 10X, ADeltaX kullanıcı adına sahip bir geliştirici tarafından Surface Pro 7’ye başarıyla yüklendi.

Geliştirici, mevcut sürücüleri Windows 10X’e taşıdıktan sonra bu başarıyı kameraya çekti ve ardından Windows Hello ve kamera gibi temel özellikler için desteği etkinleştirmeyi başardı.

Surface Pro with 10X
Windows 10X, Çalışırken Görüntülendi! 2

Geliştirici, yakın zamanda çevrimiçi olarak sızdırılan Windows 10X sürümünü yükledi ve bazı problemlerin var olduğunu gözler önüne serdi, ancak sistem sorunsuz çalışıyor gibi görünüyor. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi, Windows 10X yalnızca UWP ve PWA uygulamalarını destekleyecek ve Microsoft ayrıca yeni dokunma hareketlerini de sunuyor olacak.

Windows 10X, Windows 10 sürümünde daha hızlı görünüyor ve akıcı dokunma hareketleri ve animasyonları sayesinde dokunmatik donanımda da daha iyi çalışıyor.

Windows 10X’in halihazırda bir Surface Pro 7 üzerinde çalıştığını görmek kesinlikle ilginç ve işletim sisteminin Lenovo ThinkPad dahil herhangi bir cihaza rahatça kurulabileceği görülüyor. İşletim sisteminin en azından gayri resmi olarak herhangi bir özel konfigürasyonla sınırlı olmayacağı açıktır.

Ancak, bazı zorluklar olacaktır. Örneğin, dokunmatik yüzey ve kamera gibi bazı temel özelliklerin sürücüleri tüm cihazlarda düzgün çalışmayabilir. Windows 10X’in mevcut cihazlara indirilmek üzere sunulmayacağını, yani yalnızca yeni cihazlarla birlikte gönderileceğini unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler