Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 11 Güncelleme Sorunuyla Gündemde

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 11, başarılı bir sürüm oldu mu olmadı mı tartışmaları bir süre daha devam edecek gibi. Hatırlarsanız geçen hafta bu konuda yeni bir rapor ortaya çıkmıştı. Raporda kullanıcıların yeni işletim sistemini benimseme oranının düşük kaldığından söz ediliyordu.

Benimseme oranı dediğimiz yeni işletim sistemine geçiş oranı neden düşük kaldı az çok öğrenmeye başlıyoruz. Zira yeni işletim sistemi için hata mesajları gelmeye devam ediyor. Şimdi de kullanıcıların yeni sürümde güncelleme hataları almaya başladığı ortaya çıktı.

Windows 11 Güncellemesi Bir Hata Nedeniyle Yüklenemiyor

Nisan ayı yeni güncellemesinde ortaya çıktığı söylenen hatanın, güncellemelerin yüklenmesini engellediği ortaya çıktı.

Biliyorsunuz Windows sürümlerinde bir hata alındığı zaman, bu hatanın kodu da gösteriliyor ve kodlar üzerinden hatanın nereden kaynaklı olduğunu anlıyoruz.

Kaçırmayın: Mac Air 2022 için yeni görüntü sızdı

Fakat yeni sürümde yaşanan son hatada durum biraz daha farklı. Güncellemede sıkıntı yaşayan kullanıcılar kodları görüyor ama tam olarak kodun nasıl bir hatayı işaret ettiği belli değil.

Windows 11 0x4001c

Yeni güncellemeyi yüklemek isteyen kullanıcıların karşılaştıkları hata 0xc1900101 – 0x4001c koduyla gösteriliyor. İlk kısım çok sık karşılaştığımız ve artık geleneksel diyebileceğimiz bir hata kodu.

Güncelleme hatasında asıl çözülemeyen kısım ise 0x4001c kodu ile gösterilen hata. Windows 11 için yayınlanan güncelleme sürümden kaynaklı bir sorunu işaret ettiği söylenen kodu aldığımız zaman ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz.

Durum böyle olunca güncelleme hata verip durmuş oluyor. En azından iyi haber şu ki böyle bir hata alır ve güncellemeleri yükleyemezseniz, merak etmeyin yalnız değilsiniz. 🙂 Genel bir sorundan söz ediliyoruz.

Windows 11 0x4001c

Bu gibi durumlarda, sorun genel olarak kullanıcıları etkileyen bir sorun olduğu için Microsoft hızlı davranıyor ve sıkıntıyı giderecek yeni güncellemeler yayınlıyor. Windows 11 için de yakın zamanda düzenleme güncellemesinin gelmesini bekliyoruz.

Yeni işletim sistemi sürümlerinde bu gibi hatalar doğal. 11 serisi henüz çok yeni. Tam anlamıyla stabil hale gelene kadar benzer sorunlar çıkabilir. Microsoft kısa süre içerisinde sorunları çözecektir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler