Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 11 ile Birlikte Internet Explorer Tarihin Tozlu Sayfalarına Karışıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10 işletim sisteminin piyasaya sürülmesinden bir süre sonra, mevcut internet tarayıcısı Internet Explorer‘a ek olarak, Microsoft Edge’in eski sürümü ve yeni Chromium destekli Edge eklenmişti. Bu tarayıcı üçlüsü, Microsoft’un son on yılda web ile mücadelesinin mükemmel bir örneğiydi, ancak şimdi Internet Explorer 2022 yılında emekliye bırakılacağından ötürü, yeni Windows 11 ile birlikte tarihinden itibaren emekli koltuğuna geçiş yapıyor.

Microsoft dün, Windows 11 ile birlikte Internet Explorer’ın “devre dışı bırakılacağını” açıkladı. İlk başta, bunun Internet Explorer’ın 15 Haziran 2022’de emekliye ayrılıcağını düşünüyorduk, ancak aslında Windows’tan tamamen kayboluyor. The Verge ekibine demeç veren bir Microsoft sözcüsü şunları söyledi:

“Internet Explorer 11 masaüstü uygulaması Windows 11’de kullanılamayacak. Microsoft Edge, Windows 11 için varsayılan tarayıcıdır. MSHTML motoru, Microsoft Edge’de IE moduna güç sağlamak için Windows 11 işletim sisteminin bir parçası olarak bulunmaktadır.”

windows11 internet explorer gif
Windows 11 ile Birlikte Internet Explorer Tarihin Tozlu Sayfalarına Karışıyor! 2

Internet Explorer’ın hali hazırda Windows 11 mevcut olmasını beklemiyorduk, ancak Microsoft, Windows 10’un Uzun Vadeli Hizmet Kanalı’nın (LTSC) 15 Haziran 2022’de tüketiciler tarafından kaldırılması planlanmasına rağmen önümüzdeki yıl Internet Explorer’ı içereceği konusunda uyarmıştı. Windows 11 artık tarayıcıyı tamamen kaldıracak ve iexplore gibi kısayollar kullanırsanız, bunun yerine artık Microsoft Edge’e yönlendirileceksiniz.

Microsoft, Internet Explorer’ı 20 yıldan uzun bir süredir ilk kez Windows’un yeni bir sürümüyle bir araya getirmiyor. 1997’deki Windows 95 OEM Hizmet Sürümü 2.5, Microsoft’un Internet Explorer’ı Windows Gezgini’ne ve Windows’un diğer önemli bölümlerine açık bir şekilde paketlediği ilk sürümdü. Bu paketleme, Internet Explorer’ın Ekim 1997’de piyasaya sürülmesinden sadece bir yıl sonra, Amerika Birleşik Devletleri ile Microsoft arasındaki antitröst davasına yol açmıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler