Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 11’den Sıkılanlar Buraya: Windows 10’a Nasıl Geçeriz?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni tasarım ve büyük güncellemeler ile gelen Windows 11’e geçişinizin üzerinden 10 günden daha kısa bir süre olduysa, Windows 10’a kolayca geçiş yapabilirsiniz. Bu özellik, Windows’un yerleşik kurtarma ve yedekleme özelliğine dayanıyor ve kullanıcılar Ayarlar > Güncelleme ve güvenlik > Kurtarma yolunu izleyerek eski sürüme geçiş sağlayabilir.

Yeni işletim sistemini ne zaman kurduğunuza bağlı olarak, önceki işletim sistemine geri dönmeniz için bir seçenek göreceksiniz. Ne yazık ki, Windows 11’e yükseltmenizin üzerinden 10 günden uzun bir süre geçmişse kurtarma seçeneklerine erişim sağlayamayacaksınız, ancak yine de eski işletim sistemini yeniden yükleyebilirsiniz. Microsoft ve Lenovo tarafından belirtildiği gibi, temiz bir yükleme gerçekleştirerek Windows 10’a geri dönebilirsiniz.

windows 11 den windows 10a kolayca geçmek pch
Windows 11'den Sıkılanlar Buraya: Windows 10'a Nasıl Geçeriz? 2

Temiz bir Windows 10 yüklemesi yapmak için Microsoft’un Medya Oluşturma Aracını kullanabilirsiniz. İndirildikten sonra, bu araç Windows 10’u yeniden yüklemenize ve önyüklenebilir bir USB çubuğu oluşturmanıza olanak tanır ancak bu işlem uygulamalarınızı ve ayarlarınızı silecektir, bu da dosyalarınızı ve uygulamalarınızı manuel olarak yedeklemeniz gerektiği anlamına geliyor.

Media Creation Tool’u tercih etmiyorsanız, Windows 10 ISO’yu manuel olarak da indirebilir ve kendi USB sürücünüzü manuel olarak oluşturabilirsiniz. Aksi takdirde, Windows 10’u başka bir bölüme yeniden yükleyebilir ve gerekirse lisansı yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler