Pazar, Nisan 28, 2024

Biraz Zorlayacak: Windows 12’nin Minimum RAM İhtiyacı Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 11 üzerinde büyük planlar var. Henüz bu sürüm rafa kaldırılmadı ve dev güncellemeler gelmeye devam ediyor. Evet mevcut sürüm üzerinde çalışmalar devam ama bir yandan da Windows 12 için hazırlıklar sürüyor. Özellikle son birkaç aydır yeni Windows sürümü için kilit bazı bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Son sızıntı yeni sürümün bilgisayarları yorabileceğini gösteriyor.

Windows 12 için Minimum 16 GB RAM İstenebilir

İşletim sisteminin, sistem gereksinimlerine ilişkin olarak yapılan sızıntıda yeni sürümün minimum olarak 16 GB RAM ihtiyacının olacağı yazıyor. Yapay zeka desteği ve gelişmiş menüler nedeniyle 16 GB RAM ihtiyacının zorunlu olması, yeni Windows sürümü için sistemlerin hazırlanması gerektiğinin bir göstergesi.

Öyle ki aynı sızıntıda yer alan bilgiler göre yeni işletim sisteminin kararlı çalışması ve yüksek performans vermesi için önerilen RAM miktarı 32 GB. İşletim sisteminden daha iyi verim almak için sisteminizi yenilemeniz gerekebilir. 🙂

Windows 12

Bu sızıntılar şimdilik sadece RAM ihtiyacına ilişkin bilgileri içeriyor. Bardağın bir de diğer yüzü var. Zira işlemci ihtiyacı, depolama alanı gereksinimi gibi kritik noktalarda da sürprizler görebiliriz.

Artık işin içinde aktif olarak kullanılan yapay zeka var ve bu da işletim sisteminin, sistem gereksinimlerini arttırmaya yetiyor. Merakla işlemci gereksinimleri ve depolama alanı ihtiyacı gibi önemli detaylar konusunda da yeni bilgiler bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler