Salı, Nisan 16, 2024

Windows için iCloud Passwords, Çift Faktörlü Doğrulama Kod Oluşturucu Desteğine Kavuştu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple‘ın Windows işletim sistemine sahip bilgisayar kullanan kullanıcıları için geliştirdiği Windows için iCloud uygulamasında iCloud Anahtar Zinciri parola yöneticisi, Reddit platformunda yayımlanan kullanıcı raporlarına göre artık iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarını destekliyor.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama veya 2FA, hesap sahibi oturum açtığında bir şifre yöneticisi tarafından oluşturulan bir kod isteyerek internet hesaplarınız için ek bir güvenlik katmanı görevi görüyor.

Artık üçüncü parti uygulamalara gerek duymayacaksınız!

Apple, iOS 15 ve macOS Monterey işletim sistemlerindeki iCloud Anahtar Zincirinde, 2FA kodlarının oluşturulması için bir destek getirmişti. Böylelikle üçüncü taraf iki faktörlü kimlik doğrulama uygulamasına ihtiyaç ortadan kalkmış oluyor. Redditors’a göre, ABD merkezli şirketin Windows için iCloud uygulamasında yer alan parola yöneticisine 2FA Kod Üreticisi ekleyerek ekosistem bütünlüğünü tamamlamaya yolunda ilerlediğini görüyoruz.

Mac’teki gibi otomatik şifre doldurma yapabilirsiniz!

icloud manşet
Windows için iCloud Passwords, Çift Faktörlü Doğrulama Kod Oluşturucu Desteğine Kavuştu! 2

Apple, geçen sene Ağustos ayında iCloud Anahtar Zinciri Yöneticisi uygulamasını piyasaya sürerek Windows kullanıcılarının cihazlar arası işlevsellik için iCloud Anahtar Zincirindeki şifrelerine erişmesine olanak tanıdı. Kasım ayında ise, Windows için iCloud uygulamasına kullanıcıların güçlü parolalar oluşturabileceği bir otomasyon ekledi.

Parola Yönetimi sayesinde Windows bilgisayar sahipleri, iCloud Anahtar Zincirinde yer alan parolalarına kolaylıkla erişim sağlayabilir ve kullanıcı adlarını veya parolalarını rahatlıkla ekleyebilir, düzenleyebilir, kopyalayıp yapıştırabilir ve silebilirler.

Microsoft Edge ve Windows Chrome için “iCloud” parola uzantıları, parola özelliğiyle birlikte çalışarak “iCloud” parolalarının Safari’de olduğu gibi bir Windows makinesinde otomatik olarak doldurulmasına olanak tanır. Windows Parolaları için ‌‌iCloud‌‌, Windows için ‌‌iCloud‌‌’un bir parçasıdır ve Windows kullanıcıları bunu Microsoft Store’dan kolaylıkla indirebilirler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler