Perşembe, Nisan 18, 2024

Windows XP Kaynak Kodlarının Sızdırıldığı Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Emektar işletim sistemi Windows XP için yıllar önce son güncelleme yayınlandı ve işletim sistemi ölüme terk edildi.

Güncelleme desteği çok uzun süre önce kesilmiş olmasına rağmen hala kullanıcı sayısı bulunan Windows XP işletim sistemi, şimdilerde bir kez daha gündemde.

Ama bu kez XP’nin konuşulmasının nedeni bambaşka. İddialara göre 19 yıllık işletim sisteminin kaynak kodları tamamen sızdı.

Windows XP kaynak kodları nasıl sızdırıldı?

Olayın ortaya çıkmasını sağlayan 4chan üzerine eklenen bir torrent dosyası oldu. Torrent dosyasının içerisinde Windows 2000’den Windows XP sürümüne kadar birçok Microsoft yazılımının kaynak kodlarının olduğu söylendi.

Toplam boyutu 43 GB civarında olan torrent dosyasının içerisinde Microsoft’un baş ismi Bill Gates ile alakalı olduğu söylenen videoların da bulunduğu aktarıldı.

Kaynak kodlarının gerçekten bu torrent dosyasının içerisinde olup olmadığı bilinmiyor ama Microsoft konu hakkında çoktan uyarıldı. Microsoft sözcülerinin yaptığı açıklamaya göre incelemeler de çoktan başlamış durumda.

Windows XP

Tahminler ve kullanım oranları değerlendirildiği zaman Windows XP sürümünü kullanan 25-26 milyon kullanıcı var. Haliyle kaynak kodlarının bu şekilde sızmış olması, 26 milyon kullanıcıyı riske atıyor.

İddialar gerçekse ve bu kaynak kodları gerçekten sızdırılmışsa, Microsoft’un nasıl bir önlem alacağı tartışılır. Yakın zamanda konunun aydınlığa kavuşacağını düşünüyorum. Eğer bu iddia gerçekte, kodların kimin neden sızdırdığı bilgisi de önem taşıyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler