Cuma, Eylül 13, 2024
Ana Sayfa Blog

Until Dawn Rameke PC Sistem Gereksinimleri Neler?

0

Supermassive Games tarafından geliştirilen 2015 yılında Sony tarafından PS4 sürümü ile çıkış yapan korku oyunu Until Dawn‘nın PC sistem gereksinimleri resmen açıklandı.

Uzun bir süredir bende dahil olmak üzere bir çok oyun severin PC versiyonunu beklediği Until Dawn remake, bizleri PS4 sürümünde ki grafiklerinin geliştirilmiş versiyonu ile karşımıza çıkacak.

until dawn 1

Unreal Engine 5 ile yeniden geliştirilen Until Dawn, PC ve PS5 sürümlerine aynı zamanda sunulacak. PC versiyonu, NVIDIA tarafında DLSS 3 ve AMD tarafında ise FSR 3 teknolojilerinin destekliyor olacağını da belirtmeden geçmeyelim. Daha fazla vaktinizi almadan Until Dawn pc sistem gereksinimleri neler olduğunu sizlerle paylaşalım.

Until Dawn Rameke PC Sistem Gereksinimleri

Until Dawn Remake için paylaşılan minimum, önerilen, yüksek, ultra için istenilen sistem gereksinimleri şu şekilde;

Until Dawn PC Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimi (720p, 30 FPS, Düşük Ayarlar) 

  • Bellek: 8 GB RAM
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X / Intel Core i7-4790K
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 470 / NVIDIA GeForce GTX 1660
  • Depolama: 70 GB (SSD)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 / 11

Önerilen Sistem Gereksinimi (1080p, 60 FPS, Orta Ayarlar) 

  • Bellek: 16 GB RAM
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X / Intel Core i5-8600K
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6600XT / NVIDIA GeForce RTX 2060
  • Depolama: 70 GB (SSD)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 / 11

Yüksek Sistem Gereksinimi (1440p, 60 FPS, Yüksek Ayarlar) 

  • Bellek: 16 GB RAM
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X / Intel Core i5-8600K
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6800XT / NVIDIA GeForce RTX 3080
  • Depolama: 70 GB (NVMe)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 / 11

Ultra Sistem Gereksinimi (4K, 60 FPS, Ultra Ayarlar) 

  • Bellek: 16 GB RAM
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5800X3D / Intel Core i7-11700K
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6900XT / NVIDIA GeForce RTX 3080Ti
  • Depolama: 70 GB (NVMe)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 / 11

Until Dawn Rameke PC Sürümü Ne Zaman Çıkacak? 

Until Dawn Rameke sürüm,  şu an Steam platformunda ön siparişte. Oyun 59.99$lık fiyatıyla yani güncel dolar kuru ile hesapladığımız aman 2036 TL‘lik fiyat etiketiyle sunuluyor. Until Dawn Rameke için final sürüm çıkış tarihi ise 4 Ekim 2024 olarak açıklandı. 

Yeni Yapay Zeka Aracı OpenAI o1 Duyuruldu! Neler Sunuyor?

Hayatımızın bir çok noktasında her geçen gün daha fazla yer alan yapay zeka araçlarının bir yenisi daha duyuruldu.

Günümüz yapay zeka şirketlerinden OpenAl, geliştirilmiş düşünme ve sorun çözme özelliğine sahip OpenAl o1‘in tanıtımını gerçekleştirdi.

openal

12 Eylül tarihinden itibaren ChatGPT ve API kullanıcılarına OpenAl o1-Preview aracı kullanıma sunuldu. Peki OpenAl o1 modeli neler sunuyor? Diğer yapay zeka araçları ile aralarında ki performans değerlerini de sırasıyla değerlendirelim.

OpenAl o1 Neler Sunuyor? 

Gelişmiş akıl yürüte özelliğine sahip olan OpenAl o1 serisi, sayısal alanları kapsayan sorulara verdiği cevaplar yüksek bir ölçüde doğruluğa ve güvenilirliğe sahip. Yeni modelin performans test sonuçlarına geldiğimiz zaman ise durum oldukça şaşırtıcı.

1 (4)

Kapsamlı sorunları çözebilmesi adına geliştirilen OpenAl o1, matematik, biyoloji, fizik gibi sayısal alanlarda ki sorular ile test edildi. Zorlayıcı bir test sürecinden geçen yeni araç, GPT-4.o modeli ile kıyaslandığında ciddi bir performans farkı ile gerisinde bırakmayı başarıyor.

Uluslar arası Matematik Olimpiyatları testinde GPT-4.o, soruların yalnızca %13’ünü doğru yanıtlarken geliştirilmiş düşünceye ve stratejiye sahip olan OpenAl o1 modeli, %83 oranında doğru cevap veriyor. Yazılım ve kodlama gücüne geldiğimiz zaman ise Coderforces’da %89 oranında başarı sergiliyor.

Performansla beraber güvenilirliğini de bir üst seviyeye taşıyan OpenAl o1, jailbreaking testine tabi tutuldu. Sonuçlara baktığımı zaman ise 100 üzerinden 84 puan alıyor. Bu demek oluyor ki GPT-4.o modeli ile karşılaştırıldığında cevapların yanıltıcı olma ihtimalinin OpenAl o1’de daha az olduğu.

Diğer modellerden farklı bir şekilde geliştirilen OpenAl o1, yeni bir optimizasyon tekniği ile karşımıza çıkıyor. Eğitim aşamasının nasıl olduğuna dair şirket tarafından detaylar verilmese de yeni bir optimizasyon ve veri setine sahip olduğu bildiriliyor.

Resmi test sonuçlarından bahsettiğimize göre birde işlem gücünden, hızından söz edelim. Yapılan testler ile GPT-4o ile OpenAl o1’in arasında ki fark daha anlaşılabilir bir hale gelecek.

Soru 1

Evet ekran da ki görsele baktığımız zaman sol tarafta GPT-4o sağ tarafta ise OpenAl o1-preview aracı yer alıyor.

Cevap

İki farklı sürümü de aynı matematik işlemi sorulduğunda OpenAl o1’in doğru cevap verdiği görülüyor. Böylelikle OpenAl o1 karmaşık soruları çözme konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Şuan için ChatGPT Plus ve Team kullanıcılarına erişime sunulan yeni yapay zeka aracı şuan için kısıtlı kullanımda olduğunu da belirtelim. OpenAl o1-preview için haftalık 30 soru hakkı sunuluyorken serininin ekonomik seçeneği o1-mini, 50 soru hakkı sunulmakta. Şuan için verilen haklar oldukça sınırlı lakin beta sürümünden sonra sorgu hakları daha fazla artacaktır.

Doomsday: Last Survivors ve Metal Slug 3 Yeni İş Birliğini Duyurdu

0

Zombilerle dolu bir dünyada hayatta kalmaya çalıştığınız strateji oyunu Doomsday: Last Survivors, Metal Slug 3 ile bir araya geldiğini duyurdu.

Oyunculara yarayacağını düşündüğümüz yeni iş birliğinde sınırlı bir süre için oyun içi etkinlikler ve ödüllerin yanı sıra özel etkinlik web sitesi ile çeşitli ödüller dağıtılacak.

Oyuncuları iş birliği kapsamında birçok etkinlik bekliyor

Oyunu bilmeyenler için kısa bir özetle başlamak istiyorum. Zombilerin hüküm sürdüğü kıyamet gibi bir gelecekte geçen Doomsday: Last Survivors’da komutan rolündesiniz ve birçok göreviniz bulunuyor. Oyundaki en önemli amacınız ise hayatınız ve insanlığın geleceği için savaşmak.

Bunu başarmak için barınaklar inşa etmeli, keşiflere çıkmalı ve hem zombilerle hem de rakip gruplarla savaşmalısınız. Neyse ki, Metal Slug 3 ile yapılan bu yeni iş birliği ile bu zorlu görevlerin üstesinden gelirken size avantaj sağlayacak birkaç yeni ve kullanışlı araca sahip olacaksınız.

Doomsday Last Survivors, Metal Slug 3

Ortaklık, Metal Slug kahramanları Marco & Eri’nin Doomsday: Last Survivors’a katılmaları ile 2 Eylül’de resmen başladı. Bu kapsamda sunulan etkinlikte, bu dinamik ikilinin tek vücut olarak savaştığı ve değerli ödüller kazanabileceğiniz birçok meydan okumaya katılabileceksiniz.

Marco & Eri sizi, kendi güçlü ve zayıf yönleri bulunan kahramanları kullanarak bölümleri geçmeniz için görevlendirecek ve geçtiğiniz her bölüm için mücadele puanları kazandıracak. Biriken mücadele puanlarınız ise çeşitli oyun içi ödülleri elde etmek için takas edebilecek. Ayrıca iş birliğine özel kozmetikleri envanterinize eklemek için kullanılabilecek madalyalar kazanabileceğiniz bir bulmaca etkinliğine de katılabileceksiniz.

Doomsday Last Survivors, Metal Slug 3

500$ Amazon Hediye Kartı kazanma şansı Doomsday: Last Survivors’ta

İş birliğinin heyecanı yalnızca oyun içindeki etkinliklerle de sınırlı kalmayacak. Tüm bunlara ek olarak iş birliği devam ederken aktif olacak özel etkinlik web sitesinde de eğlence sürecek. Bu web sitesinde Kıyamet Günü Mücadelesi’nin bir parçası olmaları ve özel görevlere katılabilmeleri için arkadaşlarınızı oyuna davet edebileceksiniz.

Oyuna yeni katılan veya geri dönen oyuncuların bu özel görevlerdeki ilerleyişleri hem kendilerine hem de onları davet eden arkadaşları olarak size ödüller kazandıracak. Aralarında Amazon Hediye Kartı gibi özel ödüller de bulunan hediyeleri kazanmak için dilerseniz davet ettiğiniz arkadaşlarınız ile takımlar da kurarak görevlerde birlikte ilerleyebileceksiniz.

Doomsday Last Survivors, Metal Slug 3

Buna ek olarak oyuncular Metal Slug 3 İş Birliği Şanslı Kartlar etkinliğine de katılabilecek ve etkinliğin en büyük ödülü olan 500$ Amazon Hediye Kartı kazanmak için her gün kartları çevirme şansına sahip olacaklar.

NVIDIA GeForce Game Ready 561.09 Sürücü Güncellemesi Yayınlandı! Yenilikler Neler?

0

NVIDIA, düzenli olarak kullanıcılarına performans ve iyileştirmeler sunduğu yeni Game Ready 561.09 sürümünü yayınladı.

Yeni sürücü güncellemeleri ile sistem üzerinde ve oyunlarda bir çok iyileştirme desteği sunulmakta. Teknoloji devi NVIDIA, GeForce Game Ready 561.09 sürücü güncellemesi ile neler sunuyor, yenilikler neler?

NVIDIA GeForce Game Ready 561.09 ile Neler Geliyor? 

God of War Ragnarök

NVIDIA tarafından yeni yayınlanan sürücü güncellemesi yeni yapım oyunları kapsıyor. Game Ready 561.09 ile başlıca en büyük yenilikler ise God of War Ragnarök ve Final Fantasy XVI için Game Ready desteğinin sunulması beraberinde Reflex ve DLSS 3 teknolojisinin getirilmesi oldu.

Final Fantasy

Günümüzün popüler yeni yapım oyunlarından Black Myth Wukong, Star Wars Outlaws ve F1 Manager 2024 olmak üzere yeni ayar seçeneklerini NVIDIA, yeni sürücü güncellemesi ile oyuncularına sunuyor. Şirket tarafından paylaşılan güncelleme paket içeriğini ve iyileştirme notlarını da listeleyelim.

Genel Hata İyileştirmeleri 

  • [Chaos V-Ray] R560 sürücüleri çalıştırıldığında bazı iş yüklerinde performans gerilemesi [4766640]
  • [GeForce Experience] Performans İzleme katmanı GPU bilgilerini yenilemeyi durdurabilir [4679970]
  • [NVIDIA Uygulaması] Oyun içerisinde kaplamalar çağrıldığı zaman, oyun filtrelerinin eksik görüntülenmesi ve buna bağlı oluşan grafik bozulmaları sorunu giderilmiş. [4790774]

Sürücü İçeriği 

  • GeForce Experience 3.28.0.417
  • HD Audio Driver 1.4.0.1
  • DCH Nvidia Control Panel 8.1.966.0
  • CUDA 12.6
  • Nvidia PhysX System Software 9.23.1019

Yazılım tarafında ki geliştirmelerini devamlılıkla sürdüren NVIDIA’nın yeni sürücü desteği ile gelen yenilikleri ve iyileştirme notlarını sizlerle paylaştık. Güncelleme yama notlarını incelemek ve sürücüyü indirmek istiyorsanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NVIDIA’nın Yeni Rakibi AMD Radeon RX 7800M’in Özellikleri Belli Oldu!

Geçtiğimiz haftalarda sızıntılar ve iddialar ile gündemde olan AMD’nin yeni mobil GPU birimi AMD Radeon RX 7800M resmi olarak tanıtıldı.

AMD Radeon

AMD tarafından yeni eGPU’ya dair herhangi bir açıklama bu zamana kadar gelmemişti. Kısıtlı sızıntılar ile gündemimize gelen RX 7800M için beklenen özellikleri sizlerle paylaşmıştık.

Bir sır gibi saklanan yeni nesil laptop ekran kartı için sessizlik bozuldu. Daha fazla vaktinizi almadan üst segment bir sınıfa hitap edecek olan RX 7800M’in özelliklerini sizlerle paylaşalım.

AMD Radeon RX 7800M Özellikleriyle Neler Sunuyor?  

RX 7000M serisinde yer alan RX 7800M, RDNA3 teknolojisiyle ve Navi 32 mimarisiyle donatılıyor. 60 hesaplama biriminin bulunduğu yeni eGPU’da, bellek yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

AMD RX 7800M

12 GB GDDR6 belleğe ve 192-bit veri yolu yoluna ev sahipliği yapan RX 7800M, yeni nesil oyun canavarı laptoplarda üst düzey bir performans sergileyecek.

Maksimum 432 GB/s bant genişliği seviyesine ulaşabilen modelin, 180W TDP değeri ve aynı zamanda 2145 MHz frekans hızına ulaşacağı şirket tarafından doğrulandı. Infinity Cache belleğinin ise 48 MB olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Radeon RX 7800M Teknik Özellikleri;

  • Bellek – Bit yolu : 12 GB GDDR6 – 192bit
  • Çekirdek: 3.840
  • Infinity Cache: 48 MB
  • Grafik İşlemcisi: Navi 32
  • TDP Değeri: 180W

RX 7800M’in neler sunduğunu sizlerle aktardık. Oyun ve iş tarafında önemli ölçüde performans sunacak eGPU’yu ileri tarihlerde bir çok marka, model laptoplarda göreceğiz. Geçmiş sızıntılarında modelin NVIDIA tarafında RTX 4070 eGPU modelini gerisinde bırakacağından söz edilmekteydi resmi doğrulamalar sonucunda ise bu durum doğrulanıyor. 4070 mobil ekran kartını gerisinde bırakmayı başaran 7800M’in RTX 4080 eGPU biriminin arkasında kaldığını da belirtelim.

PlayStation Plus Extra ve Premium Eylül Oyunları Belli Oldu!

0

Düzenli olarak abonelik sistemi ile oyuncularına ücretsiz oyunlar sunan PlayStation Plus, Extra ve Premium paketlerine sahip oyuncularına Eylül ayında ücretsiz olarak ekleyeceği oyunları açıkladı.

ps plus

Zengin ve çeşitli oyun yelpazesine sahip PS Plus, bir çok PS konsol oyuncuları tarafından tercih ediliyor. Günümüz oyun fiyatlarından ötürü oyun satın almak epeyce maliyetli bir hal aldı.

Artık oyun satın almak yerine aylık abonelik paketlerine yönelen oyuncular her geçen gün daha da artıyor. Peki PS Plus, abonelilerine Eylül ayına özel hangi ücretsiz oyunlarını sunuyor?

PlayStation Plus Premium ve Extra Paketleri Eylül Ayı Oyunları 

Eylül ayının gelmesiyle PS Plus’ta eklenecek yeni yapım oyunları görmeye devam edeceğiz. 17 Eylül tarihinden itibaren abonelik sahiplerinin kütüphanelerine eklenecek oyunları sırasıyla listeleyelim.

    1. Far Cry 5 (PS4)
    2. Under the Waves (PS4/PS5)
    3. Ben 10 (PS4)
    4. Wild Card Football (PS4/PS5)
    5. The Plucky Squire (PS5)
    6. Night in the Woods (PS4/PS5)
    7. Chernobylite (PS4/PS5)
    8. Space Engineers (PS4/PS5)
    9. Road 96 (PS4/PS5)
    10. Sky Gunner (PS4/PS5)
    11. Mister Mosquito (PS4/PS5)
    12. Secret Agent Clank (PS4/PS5)
    13. Pistol Whip (PS VR2)

    Eklenecek 13 yeni oyunu sizlerle paylaştık. PS Plus paketlerine sahip kullanıcılara sunulacak oyunlardan söz ettiğimize göre PS Plus’ın aylık paket fiyatlarına değinmeden geçmeyelim.

    ps plus

    PS Plus Aylık Abonelik Ücretleri 2024

    • PlayStation Plus Deluxe: 305 TL
    • PlayStation Plus Extra: 260 TL
    • PlayStation Plus Essential: 175 TL  

    Zumla Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Adım Adım)

    Zumla Hesap Silme Nasıl Yapılır? sorusu sıklıkla merak edilmektedir. Arkadaşlık uygulaması dediğimizde akıllara sıklıkla gelen Zumla, App Store ve Google Play Store’da en çok indirilen uygulamalardan birisidir. Bu kadar sık tercih edilmesine karşın, zaman zaman Zumla hesap silme ihtiyacı ortaya çıkabilmektedir. Özellikle de ilk kez uygulamayı kullanan kişiler, bu işlemi nasıl yapabilecekleri konusunda sorun yaşamaktadır. Bizler de arkadaş edinen ya da istediği verimi alamayan kişiler için, Zumla hesap kapatma adımlarını sıraladık.

    Zumla Hesap Silme Nasıl Yapılır?

    Zumla hesap silme, sanıldığının aksine birkaç adımla gerçekleştirilebilmektedir. Hesabı kalıcı kapatma seçeneği, uygulama tarafından biz kullanıcılara sunulmaktadır. Aşağıda yer alan adımları takip ederek, hesabımızı kolaylıkla kapatabiliriz.

    • Öncelikle telefonumuzda bulunan mail uygulamasına giriş yapalım.
    • Giriş yaptıktan sonra alıcı kısmına “[email protected]” yazalım.
    • Konu kısmına “Hesap Kapatma Talebi” yazalım.
    • Ardından “Merhaba, uygulamanızı bir süredir kullanıyorum. Ancak artık kullanmak istemiyor ve hesabımın kapatılmasını talep ediyorum. Kullanıcı adım: xxx Mailim: xxx” yazalım.
    • 24 saat içerisinde Zumla Hesap Silme işlemi tamamlanacaktır.

    Not: İşlem tamamlandıktan sonra hesabınızı geri almanız mümkün değildir.

    Dipnot: Eğer üyeliğimizi değil, direkt olarak satın aldığımız aboneliği iptal etmek istiyorsak; izleyeceğimiz adımlar aşağıda yer almaktadır.

    Zumla Abonelik İptal Etme

    Zumla hesap silme ve abonelik iptali, birbirinden farklıdır. Bazı kullanıcılar hesabını kapattığında ya da uygulamayı sildiğinde aboneliğinin de iptal olduğunu düşünmektedir. Ancak abonelik, ayrı adımlarla kapatılmaktadır. Eğer aboneliğinizi iptal etmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    Zumla Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Adım Adım)
    Zumla Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Adım Adım)

    Android Cihazlardan Abonelik İptal Etme

    Android işletim sistemine sahip olan tüm cihazlardan, aşağıda yer alan adımları takip ederek Zumla aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.

    • Google Play Store’u açalım.
    • En üst köşede bulunan profil resmimize tıklayalım.
    • Ardından açılan sayfada bulunan “Abonelikler” sekmesine girelim.
    • Açılan sayfa üzerinden Zumla uygulamasını bulalım.
    • Sayfanın altından bulunan “Aboneliği iptal et” butonuna dokunalım.
    • Bu adımların ardından aboneliğiniz iptal edilecektir.

    iOS Cihazlardan Abonelik İptal Etme

    iPhone ve iPad’lerinizden Zumla aboneliğinizi kolaylıkla iptal edebilirsiniz. Aşağıda yer alan adımları takip ederek, yalnızca birkaç saniyede aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz.

    • Telefonumuzdan Ayarlar bölümüne girelim.
    • Sayfanın en üst kısmında bulunan ismimize dokunalım.
    • Açılan sayfada bulunan abonelikler kısmına girelim.
    • Bu sekmede Zumla’yı bulup, dokunalım.
    • Açılan sayfa sonundan, aboneliği iptal et seçeneğini seçelim.
    • Gelen uyarıları onaylayarak, işlemi tamamlayalım.

    Bu adımların ardından aboneliğiniz sonlandırılacaktır. Ancak var olan aboneliğinizi, abonelik sonuna kadar kullanmaya devam edebilirsiniz.

    Zumla Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Adım Adım)
    Zumla Hesap Silme Nasıl Yapılır? (Adım Adım)

    Zumla Nedir?

    Zumla, Google Play Store ve App Store’da bulunan, arkadaş bulma uygulamasıdır. Kullanıcılarla etkileşime girmenizi sağlayan uygulama, tıpkı Tinder mantığıyla çalışmaktadır. Temelde ücretsiz olsa da, bazı özelliklerin kullanılabilmesi için abonelik gereklidir.

    Görüntülü sohbet, sesli sohbet ve metin tabanlı sohbet seçenekleri bulunan uygulamada; aynı zamanda yakınınızda bulunan kişiler de gösterilmektedir. Ayrıca eşleştiğiniz kişilere hediye gönderebilir ve arkadaşlık isteği gönderebilirsiniz.

    Windows Gereken Dosyaları Yükleyemiyor başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

    PlayStation’ın DLSS’i, Spectral Super Resolution Bütün Oyunlarda Çalışacak

    Dün gerçekleştirilen PlayStation etkinliğinde PlayStation 5 Pro resmen tanıtıldı. PlayStation 5 Pro donanımsal olarak daha güçlü olmasına karşın artık bünyesinde Nvidia’nın DLSS’i ve AMD’nin FSR’ına benzer bir teknolojiyi, PlayStation Spectral Super Resolution’ı (PSSR) barındırıyor.

    CNET’in aktardığı habere göre, PlayStation Spectral Super Resolution herhangi bir yama gerektirmeden bütün oyunlarda çalışacak. Bu da bize oyun geliştiricilerinin oyunlarını güncellemelerine ve piyasaya sürecekleri oyunlarına ek bir özellik eklemelerine gerek kalmadığını gösteriyor. Tabii PSSR‘ın eski oyunlarda da çalışabileceği anlamına da geliyor.

    Fakat PlayStation 5 Pro’nun tanıtım videosunda “Feature only available on select PS5 games that have been enhanced for PS5 Pro.(Özellik yalnızca PS5 Pro için geliştirilmiş belirli PS5 oyunlarında kullanılabilir.) şeklinde bir açıklama yer alıyor.

    YouTube video

    PlayStation yetkililerinden Mark Cerny CNET’e verdiği röportajda:

    PS5 Pro’da üç farklı oyun modu gördüm. Özellikle bu donanım piyasaya çıktıktan sonra, satışa sunulacak yeni oyunlarda çözünürlüğe odaklanmak yerine, farklı stratejilerle daha yüksek görüntü kalitesine odaklanıldığını göreceğiz.

    PS5 Pro, AMD’nin yol haritasında bir sonraki adım olarak geliştirdiği yeni ve gelişmiş ışın izleme teknolojisini kullanıyor. Ancak şu anda başka hiçbir AMD ekran kartı bu özelliği kullanmıyor. Bu teknolojiyi geliştirme konusunda onları motive ettik ve bunu yaptığımıza çok memnunum, geliştiricilerden gelen geri dönüşler de son derece olumlu oldu.

    Konu açıklığa kavuşturulduğunda bu yazımızı sizler için güncelleyeceğiz. Bizleri takipte kalarak en güncel ve doğru haberlere herkesten önce ulaşabilirsiniz.

    HMD Yeni Modüler Telefonunu Tanıttı: HMD Fusion

    0

    Bilmeyenler için bir dönemin efsanevi markası olan Nokia, akıllı telefon devrimine ayak uyduramamış, yanlış kararlar ve partnerler sebebiyle iflasın eşiğine gelmişti. Hemen ardından Çinli HMD, Finlandiyalı Nokia’yı satın alarak bünyesine katmıştı.

    Köklü şirket geçtiğimiz aylarda Nokia ismini de tamamen terk ederek, artık HMD adı altında ilginç akıllı telefonlar üretmeye devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde bu telefonlar arasına bir yenisi daha eklendi ve modüler tasarıma sahip olan HMD Fusion tanıtıldı.

    Görebileceğiniz üzere HMD Fusion, diğer telefonlardan biraz faklı bir tasarıma sahip. Telefonun arka kapağı değiştirilebiliyor ve isteğe göre farklı yetenekler kazanıyor. Bunlar arasında çanta şeklinde olan kapak ve çekim ışığına sahip kapak dikkat çekiyor. Öte yandan telefonun arka kapağında iki adet kamera ve bir adet de LED flaş yer alıyor. Kamera adasının hemen alt tarafında değiştirilebilir batarya yer alırken onun da altında takılan kapakları algılayarak güç verebilecek bir kısım yer alıyor.

    Telefonun ön yüzeyinde ise HD+ çözünürlüğe sahip IPS LCD bir ekran yer alıyor. Bu ekranın alt çerçevesinin günümüz standartları için kalın kaldığını da rahatlıkla söyleyebiliriz.

    HMD Fusion harici aksesuarlar açısından oldukça zengin bir telefon. Hatta bu aksesuarlar arasında bir gamepad bile var. Ama bunun bulut tabanlı oyunculuk için olduğunu düşünüyoruz. Zira bu telefonda kullanılan Snaprdragon 4 Gen 2, çok da oyun odaklı bir yonga değil.

    hmd fusion 1

     HMD Fusion’ın Teknik Özellikleri Nelerdir?

    • Ekran: 6.56 İnç, 720 × 1612 Piksel, IPS LCD, 90 Hz, 600 Nit
    • Yonga Seti: Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2
    • RAM: 4 GB / 6 GB / 8 GB
    • Depolama: 128 GB / 256 GB (microSD kart ile genişletilebilir)
    • Pil:  5000 mAh, 33W
    • Ana Kamera: 108 MP, 1080p 30 FPS
    • İkinci Kamera: 2 MP, Derinlik Algılama
    • Ön Kamera: 50 MP, 1080p 30 FPS
    • Bağlantılar: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
    • İşletim Sistemi ve Arayüz: Android 14
    • Dayanıklılık Sertifikaları: IP54
    • Renk seçenekleri: Siyah

     HMD Fusion’ın Fiyatları Nelerdir?

    HMD Fusion birden fazla modele ve bu bağlamda birden fazla fiyat etiketine sahip bir cep telefonu. İşbu bu telefon şu anda sadece Avrupa’da satışa sunuldu ve 249 euroluk bir başlangıç fiyatına sahip.

    Apple Intelligence İnsanları Yaratığa Çeviriyor

    Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen Apple etkinliğinde yeni iPhone 16 serisi, iPhone 16 Pro serisi, Airpods 4 ve Apple Watch Series 10 tanıtıldı. Bunlar haricinde yeni yazılımsal özellikler de oldukça dikkat çekiciydi. Ama biz bu içeriğimizde sizlere Apple Intelligence’ın ürpertici tarafından bahsediyor olacağız.

    Bildiğiniz üzere Apple Intelligence’a iOS 18.1 beta ile yeni bir temizleme aracı eklendi. Bu araç görselde istemediğiniz kişileri ya da nesneleri silip ortadan kaldırabiliyor. İlk bakışta güzel bir özellik gibi gözükse de önemli bir eksiği var.

    Apple Intelligence
    Görsele tıklayarak ilgili videoya ulaşabilirsiniz.

    Görseldeki Mukul Sharma adındaki içerik üreticisi, yüzünün yarısını Galaxy Z Fold 5 ile kapatarak bir fotoğraf çekiyor. Hemen ardından Apple Intelligence’ın Clean Up aracı ile bahsi geçen telefonu fotoğraftan silmek istiyor. Apple Intelligence bu görevin üstesinden kolaylıkla gelebiliyor fakat Mukul’ün yüzünün yarısını da asit dökülmüş gibi eritiyor.

    Ben bu haberi sizlere sunmaya karar vermeden önce, hemen bir Galaxy AI desteğine sahip telefon bularak bu durumu test ettim. Ve gördüğüm kadarıyla Galaxy AI bu konuda Apple Intelligence’a göre çok daha başarılı bir şekilde çalışıyor.

    Aşağıdaki videoda yaptığım testi ve Samsung‘un temizleme aracının nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Test ettiğim fotoğrafın orijinaline de buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

    YouTube video

    Yazımızı noktalandırmadan önce Galaxy AI’ın resmi olarak piyasaya sürülmüş bir yapay zeka aracı olduğunu, Apple Intelligence’ın Clean Up aracının ise henüz beta aşamasında olduğunu belirtelim. Yani en nihai sürümünde değil. Muhtemelen Apple Intelligence’da beta sürecinden çıktıktan sonra benzer yeteneklere kavuşacaktır.