Salı, Ekim 15, 2024
Ana Sayfa Blog

Tecno, Katlanılabilir Phantom V Fold2 ve Phantom V Flip2 5G Modellerini Tanıttı!

0
tecno phantom v fold2 phantom v flip2 5g2

Katlanılabilir cep telefonları sınıfına Tecno, Phantom V Fold2 ve Phantom V Flip2 5G modellerini ekleye hazırlanıyor.

Rekabetin oldukça yüksek olduğu “katlanılabilir telefonlar” arasında yer alacak Tecno‘nun yeni modellerinin özellikleri paylaşıldı.

tecno

Giriş seviyesi ve fiyat/performans ağırlıklı akıllı telefonları ile daha çok bilinen Tecno’nun yeni katlanılabilir modelleri neler sunuyor sizlerle inceleyelim.

Tecno Phantom V Fold2 Özellikleri 

YouTube video

Tasarımsal yapısı ile dikkatleri üzerine çeken yeni modelde, 7.85 inç büyüklüğünde iç ekran, 6.42 inç büyüklüğünde dış ekran yer alıyor. Her iki ekranda LTPO AMOLED teknolojisine sahip 120Hz yenileme hızı sunabilen ekran yer alıyor.

Performans tarafında da oldukça iddialı olan Phantom V Fold 2, gücünü MediaTek Dimensity 9000+ yonga setinden karşılıyor. Model, 12 GB‘a kadar RAM, 512 GB’a kadar depolama alanı seçeneği sunuyor olacak.

Kamera cephesinde ise 50 MP çözünürlüğe sahip ana, 50 MP Ultra geniş açı, 50 MP değerinde Portre lensi kameralarını bünyesinde barındırıyor.

Uzun vadede bir kullanım sunmayı hedefleyen Tecno, yeni modelinde 70W kablolu, 15W kablosuz hızlı şarj desteğine sahip 5750mAh’lik bataryaya yer veriyor.

Tecno Phantom V Flip2 5G Özellikleri

Serinin bir diğer modeli Phantom V Flip2 5G diğer model ile aralarında farklar mevcut. 6.9 inç büyüklüğünde LTPO  AMOLED panele sahip, 120Hz yenileme hızına sahip iç, 3.64 inç boyutunda dış ekran modelde yer alıyor. 

tecno phantom v fold2

İşlemci tarafında ise MediaTek Dimesnity 8020 yonga seti Flip2 5 G modelinde yer alıyor. 8 GB RAM – 256 GB depolama alanına sahip olacak. Katlanılabilir model, 50MP ana, 50MP Ultra olmak üzere iki tane kamera yer alıyor. 

Pil tarafında ise bizleri 70W kablolu hızlı şarj desteğini sahip 4720mAh değerinde bataryaya modelde bulunuyor.

Fiyat Etiketi Nasıl Olacak?

Tecno’nun yeni katlanılabilir telefonlarının özelliklerini sizlerle inceledik. Fiyatından bahsedecek olursak Phantom V Fold2, 1099$‘dan Phantom V Flip2 5G ise 699$‘dan başlayan fiyatlarla raflarda yerini alacak olması bekleniliyor.

FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Çözümü

0
FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Çözümü
FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Çözümü

FPS yüksek ama akıcı değil sorunu, birçok kişinin çözümünü uzun süre boyunca bulamadığı bir sorundur. Ancak sizler için sıraladığımız adımları takip ederek, kalıcı olarak problemi çözebilirsiniz.

FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Neden?

Çözüme geçmeden önce FPS’in yüksek olmasına rağmen, akıcılığının kötü olmasının asıl kaynağını bilmemiz gerekiyor. Nedenini tespit ettikten sonra, çözüm adımına geçebiliriz.

Sistem Gereksinimlerinin Yetersiz Olması

Bir oyunun iyi performans gösterebilmesi için cihazınızın bazı koşulları sağladığından emin olmalısınız. Sistem özellikleriniz ne kadar iyi olursa olsun, tutarsızlık varsa; yeterince iyi değildir. Örneğin son nesil 4 GB bir işlemciniz olduğunu varsayalım. İşlemciniz i5 ise ve 8 GB RAM belleğiniz varsa bazı oyunlar ekran kartınıza rağmen yine de düşük kalacaktır.

Yine işlemciniz i7 olsa bile oynayacağınız 16 GB RAM bellek gerekiyorsa, FPS yüksek ama akıcı değil gibi sorunlar meydana gelebilir.

Donanım Arızaları

Akıcılığı etkileyen bir diğer sebep donanım arızasıdır. Her ne kadar iyi olursa olsun, en iyi ekran kartı bile zaman içerisinde arızalanır. Arıza, tam performans göstermesine engel olur.

Güç Kaynağı Yetersizliği

Her ne kadar göz ardı edilse de güç kaynağı da FPS yüksek ama akıcı değil probleminin nedenleri arasındadır. Çünkü FPS ne kadar yüksek ise PSU o kadar fazla güç çeker. Şayet cihazınızın Watt’ı yetersiz ise FPS yüksek ancak oyun akıcı olmayabilir.

İşletim Sisteminin Güncel Olmaması

Pek çok bilgisayar kullanıcısı sistem güncellemelerini ertelemeyi tercih eder. Çünkü bununla zaman kaybetmeyi hiç kimse istemez.

Günümüzde pek çok oyun güncel yazılımlar ile çalışması için optimize edilmiştir. Dolayısıyla sisteminiz güncel değilse, problemler beraberinde gelebilir.

Ekran Kartı Isınma Problemi Neden Olur? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Nasıl Çözülür?

Eğer varsa, arka planda olan uygulamaları kapatmanız, sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Zira arkaplan uygulamaları, çalışmayı çalışmayı sürdürürken bilgisayar üzerinde bazı yavaşlamalara neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra aşağıda sıraladığımız önerilere de göz atabilirsiniz…

Grafik Sürücülerini Güncelleme

FPS yüksek ama akıcı değil sorunu çözümü olarak öncelikle grafik sürücülerinizi güncellemelisiniz. Şayet cihazınız içerisinde bulunan ekran kartı güçlüyse ancak güncel sürücüye sahip değilse, bu durumda yine de FPS iyi olabilir. Bu özellikle ekran kartınızın çok çok iyi olduğu durumda geçerlidir.

Dolayısıyla bu sorunu çözmek için ekran kartı modelinize göre markanın web sitesine giderek güncellemenizi tavsiye ederiz. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatarak sorunun çözülüp çözülmediğini teyit edebilirsiniz.

FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Çözümü
FPS Yüksek Ama Akıcı Değil Sorunu Çözümü

İşletim Sistemini Güncelleme

Çoğu kullanıcı, bilgisayarını işletim sistemi güncellemelerini kapatarak kullanmayı tercih eder. Siz de bu kullanıcılardan biriyseniz, ekran kartınızı güncelledikten sonra işletim sisteminizi güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bunun için sadece Windows Update’e gitmeniz yeterlidir.

Eğer çok uzun süredir güncellememişseniz, güncelleme süresi uzun sürebilir. Güncellemenin ardından bilgisayarı tekrar başlatarak, sorunun çözülüp çözülmediğini teyit edebilirsiniz.

CPU ve GPU Sıcaklıklarını Kontrol Etme

Bilgisayarınızı gün içerisinde çok yoğun kullanıyorsanız, bir süre sonra ısınmasına neden olabilirsiniz. Şayet ekran kartı ya da CPU çok sıcaksa, oyuna girdiğinizde FPS iyi olsa da akıcılığın kötü olduğunu görebilirsiniz.

Öncelikle test yazılımları ile bilgisayarınızın donanım parçalarının ısısını kontrol etmeniz gerekmektedir. Şayet ısı çok yüksekse, bilgisayarınızı biraz dinlendirdikten sonra oyuna girmeyi deneyebilirsiniz. Eğer laptop kullanıcısıysanız, soğutucu almanız sorunu çözebilir. Masaüstü kullanıcısıysanız, ek fan ve soğutucu eklemeniz de sorunu çözebilir.

Güvenli Arama Nasıl Kapatılır? Tüm Operatörlerde

0
Güvenli Arama Nasıl Kapatılır Tüm Operatörlerde

Güvenli Arama Nasıl Kapatılır? Tüm Operatörlerde

Güvenli arama nedir? Bu soruya kısa yanıt, internet üzerinde erişim kısıtlaması şeklinde verilebilir. Bunu genellikle anne-babalar çocukları için kullanır.

İnternet günümüzde e-ticaretten bilgi araştırmaya kadar pek çok yerde kullanılır. İçerisinde olumlu, yararlı içerikler olduğu gibi olumsuz olanlar da vardır. Bu durum çocuklarda psikolojik etkilere neden olabildiği için güvenli internet kullanılır. Böylece olumsuz reklamlar devre dışı bırakılmış olunur.

Bunun yanı sıra resim, video ve görseller de filtrelenir. Dolayısıyla çok geniş bir kapsamı vardır. Ancak bir süre sonra anne-babalar devre dışı bırakmayı da düşünebilir. Güvenli arama nasıl kapatılır? Sorusu bu kapsamda pek çok kişi tarafından düşünülmektedir.

Güvenli Arama Nasıl Çalışır?

Özellikle ebeveynseniz, güvenli arama kapama öncesinde bunun ne yaptığını bilmelisiniz. Bu açıkken internet kullanırken karşınıza gelebilecek olan uygunsuz uygulamaların, reklamların, resimlerin ve videoların filtrelenmesine olanak tanır. Böylece internet daha kontrollü bir şekilde kullanılabilir.

Devre dışı bırakıldığında ise uygunsuz içerik aramalarında bir sınır bulunmaz. Bu durum reklamlar için de geçerlidir. Yani bir içerik kısıtlaması yoktur.

Güvenli Aramayı Nasıl Kapatabilirsiniz?

Güvenli arama nasıl kapatılır? Bu soruya yanıt farklı cihazlara göre verilmelidir. Çünkü bazı kişiler Google üzerinden bazı kişiler ise Android üzerinden kaldırmayı sorabilir. Temel olarak bunu şu sistemler üzerinde yapabilirsiniz.

  • Google uygulaması
  • Mobil tarayıcı
  • Android TV
  • Bilgisayarlar
  • iPhone ve iPad

Aşağıdan bunların her birini tek tek inceleyerek, güvenli arama kapatma üzerine fikir sahibi olabilirsiniz.

Google Uygulaması

Google güvenli arama kapatma kolay bir şekilde yapılabilir. Bunun için sırasıyla şu adımları takip etmelisiniz.

  • İlk olarak Android telefon ya da tablet üzerinden Google’u açalım
  • Ardından sağ üst köşede bulunan profil resmimize dokunalım
  • Ayarlar bölümüne gidelim
  • Güvenli arama seçeneklerini seçelim

Eğer Güvenli Arama bölümünde sağ üst tarafta kilit sembolü varsa, böylece aramanın aktif olduğunu anlayabilirsiniz. Kapatmak için buna dokunmanız yeterlidir.

Mobil Tarayıcı

Mobil tarayıcı güvenli arama kapatma nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı merak edenler de vardır. Bunu adım adım aşağıda olduğu şekilde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

  • Öncelikle Android telefon veya tablet üzerinden Güvenli Arama ayarlarını açalım
  • Ardından Güvenli Aramayı Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak Seçeneğiyle karşımıza gelen ekranda kilit sembolü olmadığına bakalım
  • Kilit sembolü varsa Güvenli Arama aktiftir

Bunu  devre dışı bırakmak istiyorsanız üzerine dokunabilirsiniz.

Android TV

Android TV günümüzde yaygın olarak kullanılan cihazlar arasındadır. İçerisinde pek çok özellik olup Güvenli Arama da bunlardan bir tanesidir. Devreye alınmışsa, Android TV güvenli arama kapatma bir süre sonra sorulabilir. Bunu adım adım şöyle yapabilirsiniz.

  • İlk olarak Android TV’mizin ana ekranını açalım
  • Ardından Ayarlar bölümüne giriş yapalım
  • Karşımıza gelen seçenekler arasından Tercihler alt sekmesini açalım

Bundan sonra Arama ve Güvenli yolları takip edilmelidir. Böylece açık veya kapalı butonları karşınıza gelir. Şayet açık ise butonu devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece tüm işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Bilgisayarlar

Güvenli arama kapatma bilgisayar üzerinden de yapılabilir. Tıpkı diğer cihazlarda olduğu gibi bu da oldukça pratiktir. Peki, adım adım bunu nasıl yapabilirsiniz? Bunun yanıtını aşağıda sırasıyla görebilirsiniz.

  • Öncelikle Güvenli Arama Ayarlarına girelim
  • Ardından Güvenli Aramayı Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak seçeneklerini bulalım
  • Aktif halde ise üzerine dokunalım

Bunun dışında farklı bir yol da izleyebilirsiniz. Google Arama Sonuçları ekranına geldiğiniz zaman ekranın sağ üst tarafında yer alan Hızlı Ayarlar Bölümünden de giriş sağlayabilirsiniz.

İphone Ve İpad

Tüm bunların yanı sıra iPhone ve iPad üzerinden de güvenli arama kapama yapılabilmektedir. Bunları adım adım adım nasıl yapabileceğinizi merak ediyorsanız şunları takip edebilirsiniz.

  • İlk olarak bilgisayar ana ekranından Güvenli Arama Ayarlarına girelim
  • Güvenli Arama Etkinleştirme veya Devre Dışı Bırakma seçeneğini işaretleyelim
  • Ekranın sağ üst köşesinde kilit simgesi yoksa kaldırılmıştır

Bunun dışında farklı bir yol da izleyebilirsiniz. Bu kapsamda mobil tarayıcı üzerinden ayarlar değiştirilebilmektedir.

Güvenli arama nasıl kapatılır? Bu soruya anlaşılabileceği üzere pek çok yanıt verilebilmektedir. Şayet aktif halde ise bunları inceleyerek kapatabilirsiniz.

En İyi 5 Ekran Kartı Test Programı

0
furmark by geeks3d jpeg

En İyi 5 Ekran Kartı Test Programı

En iyi 5 ekran kartı test programı ne? Bu sorunun yanıtı pek çok kişi için oldukça önemli. Çünkü ekran kartları sadece oyunlarda değil video düzenleme tarzı uygulamalarda da gerekmektedir.

Bu nedenle pek çok kişi doğal olarak yeni bir bilgisayar almaya karar verdiği zaman, cihazın ekran kartı özelliklerinin neler olduğunu merak etmektedir. Ne var ki, bilgisayar konusunda iyi değilseniz X ve Y ekran kartı modellerinden hangisinin daha iyi olduğunu anlamanız muhtemel. Ekran kartı test programları da burada devreye girerek kişilere çözümler sunmakta. Peki, bu kapsamda neler var?

FurMark

FurMark, ekran kartı test programları arasında deneyebileceğiniz programlardan bir tanesi. Bu ekran kartının grafik performansını test etmek, ne kadar kararlı olduğunu görmek için oldukça başarılı. Uygulama temel olarak GPU’yu yoğun şekilde kullanarak ısınmasını sağlamakta. Böylece performans değerlendirmesi de yapmakta.

Ayrıca sıcaklık, frame hızı ve diğer önemli parametreleri de takip ederek, potansiyel problemleri tespit etme imkânı veriyor.

3DMark

En iyi 5 ekran kartı test programı arasında 3DMark da sayılabilir. Bu genel sistem performansını ve grafik yeteneklerini ölçmekte. Bir Benchmark programı olarak farklı test senaryolarına sahip. Böylece gücü farklı koşullarda değerlendirme imkânı vermekte. İçerisinde grafik performansı, fiziksel simülasyonlar ve diğer bileşenlerin performansı yer alıyor.

MSI Afterburner

MSI Afterburner, ekran kartı test programları arasında oldukça popüler. Eş zamanlı olarak ekran kartı overlock işlemleri de gerçekleştirilebilir.

Uygulamayı tercih ederek GPU sıcaklığı ve fan hızını izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra voltaj ve saat hızı tarzı parametreleri de takip edebilirsiniz.

Unigine Heaven Benchmark

Günümüzde en iyi 5 ekran kartı  testprogramı listesine farklı uygulamaları almak mümkün. Unique Heaven Benchmark da onlardan bir tanesi. Güçlü grafik kartları için tasarlanmış olup harika grafikler ile donatılmış.

Uygulama ekran kartının DirectX 11 kabiliyetlerini de kontrol etmekte. Görsel olarak etkileyici sahneler içerdiği gibi performans neticelerini ayrıntılı olarak raporlamakta.

GPU-Z

Ekran kartı test programları listesinde yer verilebilecek pek çok uygulama bulunmakta. Bunların her biri farklı yönleriyle ayrıntılı testler yapmanıza izin vermekte. Eğer yukarıda olanların dışında farklı seçenekleri de arıyorsanız GPU-Z, onlardan biri.

Bu ekran kartının teknik ayrıntılarını ve performans parametrelerini izlemek için kullanılmakta. Anlık şekilde GPU sıcaklığı, çekirdek saat hızı, bellek hızı ve diğer bilgileri görüntülemekte. Tüm bunların yanı sıra ekran kartının çalışma durumu üzerine detaylı bilgi de vermekte.

Ekran Kartı Testi Neden Önemli?

Peki en iyi 5 ekran kartı test programı neden önemli? Bu uygulamalar temel olarak ekran kartınızı test etme imkânı vermekte. Böylece mevcut olarak ekran kartınızın ne durumda olduğunu anlamanız mümkün olabiliyor.

Oyun için kullanıyorsanız ekran kartı test programları mevcut kartınızı daha fazla ne kadar kullanabileceğinizi anlamanıza yardımcı olabilir. Oyunlarınız esnasında hatalar meydana gelmeye başlamışsa bunun ekran kartından kaynaklanıp kaynaklanmadığını da gösterebilir.

Şayet profesyonel amaçlarla kullanıyorsanız, ihtiyacınızı ne kadar süre karşılayıp karşılamayacağını anlamanıza yardımcı olur. Böylece çok geç olmAdan yeni bir tane alabilirsiniz. Ekran kartı test programları bu bakımdan oldukça önemlidir. Bunlar aynı zamanda ekran kartı sürücülerinin doğru yüklenip yüklenmediğinden emin olmanızı da sağlar.

Ekran Kartı Testi Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Ekran kartı testi programları ne kadar sık kullanıyorsanız o sıklıkla kullanılmalı. Ancak genel anlamda ayda bir kere çalıştırmak tavsiye edilmekte. Bununla birlikte ani sorunlar ortaya çıkmışsa, bir ay beklemeden hemen yapmanız önerilmekte. Böylece bir sorun varsa teknik destek için başvurmanız mümkün.

Ekran Kartı Ne İşe Yarar? Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır mı?

0
Ekran Kartı Ne İşe Yarar Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır mı
Ekran Kartı Ne İşe Yarar? Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır mı?

Ekran kartı olmadan oyun oynanır mı? Sorusu, özellikle de yeni bilgisayar kullanıcıları tarafından sorulmaktadır. Gelin hep beraber detaylı şekilde sorunuzun yanıtına bakalım…

Ekran kartları temel olarak bilgisayarın monitöre doğru görüntü vermesine yardım eden donanımdır. GPU ya da Grafik İşlemci Ünitesi olarak da isimlendirilir. Bunlar günümüzde hem harici hem de dahili şekilde olabilir.

Ekran kartları sadece oyunda değil, bazı gelişmiş programlarda da kullanılır. Özellikleri ileri seviye yazılım ve Photoshop tarzı uygulamalar bunu gerektirebilir. Örneğin Photoshop ekran kartsız bir bilgisayarda da kullanılabilirken, ekran kartlı bilgisayarda daha verimli kullanılır.

Ekran Kartı Olmadan Hangi Oyunlar Oynanabilir?

Ekran kartsız oynanabilen oyunlar da oldukça fazladır. Bu oyunlar genellikle işlemciye güç bindirdikleri için, ekran kartına ihtiyaç duymazlar. Ekran kartı olmadan oynayabileceğiniz oyunlar şu şekildedir;

  • Resident Evil I
  • Resident Evil II
  • Resident Evil III
  • Minecraft
  • Counter Strike 1.6
  • GTA San Andreas
  • GTA Vice City
  • Live for Speed
  • Max Payne 1
  • Half Life 1
  • Among Us
  • Call Of Duty 1
  • Call of Duty 2
  • Starcraft 1
  • Age of Empires I
  • Age of Empires II
  • Age of Mythology

Bunların arasında ilk 3 oyunun Remake  versiyonları değil ilk çıkan versiyonları kartsız oynanmaktadır. Age of Mythology ve Age of Empires 2’de ise son çıkan değil ilk çıkan oyunlar oynanabilmektedir.

Bu gibi oyunların sistem gereksinimleri oldukça düşüktür. Dolayısıyla büyük olasılıkla ekran kartınız olmasa bile oynayabilirsiniz. Ekran kartı olmadan oynanabilecek oyunlar listesinde bu bakımdan hem strateji oyunları hem de FPS oyunları vardır

Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynayabilir Misiniz?

Ekran kartı olmadan oyun oynayabilir miyim? sorusuna ilk olarak evet olarak yanıt vermeliyiz. Çünkü özellikle basit ve çok eski olan oyunlar ekran kartı olmadan ya da çok düşük gereksinimler ile çalıştırılabilir.

Ekran Kartı Ne İşe Yarar Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır mı
Ekran Kartı Ne İşe Yarar? Ekran Kartı Olmadan Oyun Oynanır mı?

Ancak yeni oyunlar için, mutlaka ekran kartı gereklidir. Ekran kartı gerektiren oyunları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Call of Duty 4: Modern Warfare
  • Call of Duty: World at War
  • Call of Duty: Black Ops
  • Call of Duty: Black Ops II
  • The Witcher II
  • The Witcher III: Wild Hunt
  • Fallout 4
  • Fallout 76
  • Skyrim
  • Valorant
  • CS GO 2

Özellikle de FPS oyunları için ekran kartı gereklidir.

Ekran Kartı Olmadan Oyunlar Nasıl Oynanabilir?

Bir oyunun düşük sistem gereksinimlerine sahip olması, ekran kartı gereksinimin düşük olduğu ya da olmadığı bilgisayarlarda kasmayacağı anlamına gelmez. Dolayısıyla oyuna girmeden önce bazı ayarlamalar da yapmanız önerilir.

Eğer kart gerektiren bir oyun oyunu oynamak istiyorsanız, oyunun grafik özelliklerini düşürmeniz faydalı olacaktır. Örneğin grafik kalitesini Very High ya da High yerine Very Low olarak ayarlarsanız, düşük fps ile oynayabilirsiniz.

Ekran kartı olmadan oynanabilecek oyunlar her ne kadar olsa da günümüzde oldukça az seçeneklere sahiptir. Dolayısıyla oynadıktan bir süre sonra sıkılmanız, yeni çıkan oyunları denemek istemeniz kaçınılmaz olacaktır. Bu gibi durumlarda Don’t Starve tarzı oyunları ya da strateji oyunlarını tercih edebilirsiniz.

FPS Düşürmeyen Kayıt Programı (En İyileri)

0
FPS Düşürmeyen Kayıt Programı En İyileri
FPS Düşürmeyen Kayıt Programı (En İyileri)

FPS düşürmeyen kayıt programı özellikle yayın hayatının başında olan Streamer’lar tarafından merak edilen bir konudur. Çünkü bazı programlar, ekran kaydı esnasında FPS drop ve aşırı ısınma gibi sorunlara neden olmakta. Eğer siz de yayın yaparken FPS’ini etkilemeyen ve akıcı şekilde kayıt alan bir program arıyorsanız, gelin hep beraber inceleyelim…

EaseUS RecExperts

EaseUS RecExperts, kastırmayan kayıt programları arasında yer almakta. Ayrıca kullanım kolaylığı ve ihtiyacınız olan her şeyi sunmakta.  Sadece standart bir ekran kayıt etme programı olmadan kameralı ekran videoları yakalama seçeneği de sunmakta. İsterseniz full ekran kaydı da alabilirsiniz.

Programın lisanslı ve lisanssız iki ayrı sürümü mevcut olup, lisanssız olan da gereksinimleri karşılar özelliğe sahip bulunuyor. Video ekran yakalamalarında MP4, FLV, MOV ve GIF dahil farklı seçenekleri kayıt edebilmekte. Şayet Video yakalamaları ise 60 FPS’ye kadar gerçekleştirilebilmekte.

Resmi web sitesi için tıklayın.

MiniTool Movie Maker 4.0

FPS düşürmeyen kayıt programı listesine alınabilecek bir diğer seçenek de MiniTool MovieMaker 4.0’dır. Bu uygulama özellikle yeni başlayan yayıncılar ve yarı profesyonel olan kullanıcılar için uygun özelliklere sahip.

Uygulama animasyon öğeleri özelliği ile profesoynle şekilde kaliteli videolar oluşturmaya yardım etmektedir. Bunun yanı sıra geçiş modu ve efekti seçmenize de olanak tanımaktadır. Profesyonel 3D LUT, yaratıcı filtreler ve keşfedebileceğiniz farklı özellikleri de yer almaktadır.

Kastırmayan kayıt programları arasında bu uygulama, aynı zamanda düşük sistemli bilgisayarlarda da rahatlıkla kullanılmaktadır.

Resmi web sitesi için tıklayın.

Camtasia

Farklı programlara açıksanız, fps düşürmeyen kayıt programı arasında Camtasia da yer almaktadır. Bu uygulama günümüzde en çok indirilen uygulamalar arasındadır. Sadece ekran kaydı değil, aynı zamanda video düzenleme özelliği de bulunmaktadır

FPS Düşürmeyen Kayıt Programı En İyileri
FPS Düşürmeyen Kayıt Programı (En İyileri)

Çekilen videoları belirli şablonlar kullanarak düzenleyebilme ve sürükle-bırak yapısıyla efekt ekleyebilme özellikleri bulunmaktadır. Oluşturulan videolar da ayrıca yayınlanabilmektedir

Tüm bunların dışında yeşil ekran desteği de sunmaktadır. Böylece videoları dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Resmi web sitesi için tıklayın.

Bandicam

Neredeyse herkesin bildiği ekran kayıt programlarından birisi de, Bandicam’dır. Hızlı yapısı, düşük boyutu ve amaca uygun özellikleri sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki sürümü bulunmaktadır. Ücretsiz sürümü iş için kullanışlı olurken, kayıt üzerinde oynama yapma, kayıt hızı kalitesi tarzı ayarlamalar da yapılabilmektedir.

Ayrıca web cam desteği de sağlamaktadır. Böylece ekranın dilediğiniz köşesine kamera görüntüsünü ekleyebilirsiniz.

Resmi web sitesi için tıklayın.

Movavi Screen Recorder

Movavi Screen Recorder, FPS düşürmeyen ekran kayıt programları arasında yer alan bir diğer program. Özellikle Türkçe dil desteği olan bir program arıyorsanız, sizin için oldukça işlevsel olacaktır diyebiliriz.

Özelliklerini incelediğimiz zaman hızlı olduğu, pratik şekilde kullanım görebildiği ve kayıt sırasında kalite kaydı olmadan çok sayıda format türünde kayıt yapma imkânı verdiği görülmekte. Üstelik program kullanıcılara ekranın istedikleri yerini seçerek kaydetme imkânı da vermekte.

Bunun dışında farklı çok sayıda kaynaktan ses kaydı gerçekleştirme imkânı da mümkün. Skype kayıtları da bu uygulama ile sağlanabilmekte.

Resmi web sitesi için tıklayın.

Epic Games’de Tavern Master Benzeri Oyun Ücretsiz!

0
bear and breakfast offer 1ck44

Geçtiğimiz hafta The Spirit and the Mouse adlı oyunu ücretsiz bir şekilde kullanıcıları ile buluşturan Epic Games, bu hafta da Bear and Breakfast adlı rahatlatıcı üs kurma oyununu ücretsiz olarak sunuyor.

Bear and Breakfast Nasıl Bir Oyun?

YouTube video

Bear and Breakfast, oyuncuların bir ayıyı kontrol ederek eski bir kulübeyi restore edip işletmesini sağladığı rahatlatıcı bir yönetim simülasyonu oyunudur. Bu bağımsız yapımda, Hank ormanın derinliklerinde yer alan bir pansiyonu büyütmeye ve müşteriler için bir tatil yeri haline getirmeye çalışır. Oyuncular odaları dekore eder, tesisleri genişletir ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayarak dükkanlarını büyütmeye çalışır.

Oyun basit bir hikaye akışı ve sakin temposuyla derinlemesine bir yönetimi deneyimi sunar. Aynı zamanda ormanda keşif yapma, kaynak toplama ve yan görevler tamamlama gibi ek unsurları da içerir. Görsel olarak renkli ve çekici bir tarzda sunulan oyun, huzurlu atmosferi ve esprili diyaloglarıyla dikkat çeker. Daha önce Tavern Master‘i oynadı ve sevdiyseniz bu oyunu da muhtemelen beğeneceksiniz.

Bear and Breakfast Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

MİNİMUM:

  • İşletim Sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Core i3-6300 ya da Intel Core i3-530
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce GT 440 (1024 MB VRAM) ya da Radeon HD 6750 (1024 VRAM)
  • Depolama: 3 GB kullanılabilir alan

ÖNERİLEN:

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i3-3240 ya da AMD A8-3850
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 460 (2048 MB VRAM) ya da Radeon HD 7770 (2048 VRAM)
  • Depolama: 3 GB kullanılabilir alan

Samsung Galaxy S24 FE Resmen Tanıtıldı!

2
Samsung Galaxy S24 FE

Yıllar önce Galaxy Note 7‘lerin patlaması sonrasında ortaya çıkan Samsung Galaxy FE serisi, artık sürekliliği olan bir model halini aldı. Koreli dev geçtiğimiz saatlerde Galaxy S24 serisinin daha uygun bir versiyonu olan Samsung Galaxy S24 FE‘yi resmen tanıttı.

Samsung Galaxy S24 FE, bir önceki versiyon olan Galaxy S23 FE‘den daha büyük bir ekrana sahip. 6.7 inç boyutundaki bu Diynamic AMOLED 2X ekran, FHD+ çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına ev sahipliği yapıyor. Ek olarak HDR10+ sertifikasına sahip olan bu ekran 1900 nit pik parlaklığa ulaşabilirken Corning Gorilla Glass Victus+ ile korunuyor.

Samsung Galaxy S24 FE 3

S24 FE yonga tarafında ise yaklaşık dokuz ay önce tanıtılan Galaxy S24’le benzer bir işlemci olan Exynos 2400e‘yi kullanıyor. Exynos 2400e, Exynos 2400′a göre 0.1 GHz daha yavaş ana işlem birimine sahip. Grafik birimi olarak ise her iki yongada da Samsung Xclipse 940 kullanılıyor. Kısaca S24 FE tam bir amiral gemisi telefon performansı sunuyor. Samsung’un duyurduğu yapay zeka özelliklerinin tamamı da bu telefonda çalışıyor.

Tasarım konusuna hiç değinmeyeceğiz çünkü zaten daha önce farklı telefonlarda bu tasarımı gördünüz. Sadece ekranın alt çerçevesinin üst çerçeveye göre daha kalın tutulmasını eleştirip bu kısmı geçiyoruz.

Samsung Galaxy S24 FE 4

Kamera tarafında ise S23 FE ile benzer bir kurulumla karşımıza çıkan S24 FE, ProVisual Engine adındaki görüntü işleme motorunu bünyesinde barındırıyor. Bu motor sayesinde fotoğraf ve video kalitesi de artıyor.

Son olarak Samsung Galaxy S24 FE, S24 serisinin diğer modellerinde olduğu gibi 7 ana Android sürüm güncellemesini ve ardından gelen 2 yılda da güvenlik güncellemelerini almaya devam edecek.

samsung galaxy s24 fe 1

Samsung Galaxy S24 FE Kullanıcısına Neler Sunuyor?

  • Ekran: 6.7 İnç, 1080 × 2340 Piksel, Dynamic AMOLED 2X, 120 Hz, 1900 Nit
  • Yonga Seti: Samsung Exynos 2400e
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 128 GB / 256 GB / 512 GB
  • Pil:  4700 mAh, 25W Kablolu / 15W Kablosuz
  • Ana Kamera: 50 MP, 8K 24 FPS / 4K 60 FPS, OIS
  • İkinci Kamera: 8 MP, Telefoto, 3x Optik Yakınlaştırma, OIS
  • Üçüncü Kamera: 12 MP, Ultra Geniş Açı
  • Ön Kamera: 10 MP, 4K 60 FPS
  • Bağlantılar: 5G, Wi-Fi 6e, Bluetooth 5.3
  • İşletim Sistemi ve Arayüz: Android 14 tabanlı OneUI 6.1
  • Dayanıklılık Sertifikaları: IP68
  • Renk seçenekleri: Mavi, Grafit, Gri, Yeşil, Sarı

Samsung Galaxy S24 FE’nin Fiyatları Nasıl?

3 Ekim tarihinde satışa sunulacak olan Samsung Galaxy S24 FE, üç farklı depolama seçeneğine sahip olduğu için üç farklı da fiyatlandırmaya sahip:

  1. Samsung Galaxy S24 FE 128 GB: 28.999 TL
  2. Samsung Galaxy S24 FE 256 GB: 32.999 TL
  3. Samsung Galaxy S24 FE 512 GB: Henüz açıklanmadı, açıklandığında eklenecek.

Samsung Galaxy Tab S10 Serisi Duyurludu, İşte Özellikleri ve Fiyatı!

0
Samsung Galaxy Tab S10 Ultra

Tablet pazarında iddialı markalardan olan Samsung, geçtiğimiz saatlerde Galaxy S24 FE‘ile birlikte yeni Galaxy Tab S10 serisini de tanıttı. Şimdi bu tabletlerin özelliklerine ve fiyatlarına birlikte göz atalım.

Samsung’un yapay zeka odaklı ilk tablet serisi olan Galaxy Tab S10+ ve Galaxy Tab S10 Ultra, selefi olan Galaxy Tab S9’lar gibi Dynamic Amoled 2x ekranla geliyor. Bu ekranlar yine seleflerinde olduğu gibi 12.4 inç ve 14.6 inçlik boyutlara sahipler. Görebildiğimiz kadarıyla tabletlerin ekranlarında yapılan tek değişiklik Galaxy S24 Ultra‘da gördüğümüz yansıma önleyici kaplamanın bu cihazlarda da kullanılıyor olması.

Galaxy Tab S10 serisinde yonga tercihi Qualcomm yerine MediaTek tarafında olmuş. İşbu tablet serisi, MediaTek Dimesity 9300+ adlı işlemciden gücünü alıyor. Bu yonga Tab S9 serisinde kullanılan Snapdragon 8 Gen 2‘den %18 daha fazla CPU gücüne, %28 daha fazla GPU gücüne ve %14 daha fazla NPU gücüne sahip.

Tanıtılan Tab S10 serisinin geri kalan özellikleri ve tasarımları ise Tab S9 serisiyle neredeyse aynı. Bu duruma kullanıcıların tepkisi de şimdilik olumsuz yönde.

samsung galaxy tab s10 ultra 1

Samsung Galaxy Tab S10+ Teknik Özellikleri

  • Ekran: 12.4 inç, 1752 x 2800 piksel, Dynamic Amoled 2x, 120 Hz
  • Pil: 10090 mAh, 45W
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 9300+
  • Ram: 12 GB
  • Depolama: 256 GB / 512GB (Micro SD kart ile arttırılabilir)
  • Arka Kamera: 13 MP, 2160p 30 FPS
  • İkinci Arka Kamera: 8 MP, Ultra Geniş Açı
  • Ön Kamera: 12 MP, 2160p 30 FPS
  • Bağlantılar: Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, 5G (Ülkeye göre değişiklik gösterebilir)
  • Aksesuar: Kalem ve klavye desteği (Kalem kutu içerisinde mevcut)
  • İşletim Sistemi ve Arayüz: Android 14 Tabanlı OneUI 6.1.1
  • Renk Seçenekleri: Gri, Gümüş

Samsung Galaxy Tab S10 Ultra Teknik Özellikleri

  • Ekran: 14.6 inç, 1848 x 2960 piksel, Dynamic Amoled 2x, 120 Hz
  • Pil: 11200 mAh, 45W
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 9300+
  • Ram: 12 GB / 16 GB
  • Depolama: 256 GB / 512GB / 1 TB (Micro SD kart ile arttırılabilir)
  • Arka Kamera: 13 MP, 2160p 30 FPS
  • İkinci Arka Kamera: 8 MP, Ultra Geniş Açı
  • Ön Kamera: 12 MP, 2160p 30 FPS
  • İkinci Ön Kamera: 12 MP, Ultra Geniş Açı
  • Bağlantılar: Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, 5G (Ülkeye göre değişiklik gösterebilir)
  • Aksesuar: Kalem ve klavye desteği (Kalem kutu içerisinde mevcut)
  • İşletim Sistemi ve Arayüz: Android 14 Tabanlı OneUI 6.1.1
  • Renk Seçenekleri: Gri, Gümüş

samsung galaxy tab s10 plus 1

Samsung Galaxy Tab S10 Serisinin Fiyatları

Ön siparişe açılan Samsung Galaxy Tab S10 Serisi ülkemizde 4 Ekim tarihinde, globalde ise 3 Ekim’de raflarda olacak.

Galaxy Tab S10+

  • 12 GB RAM + 256 GB Depolama: 999 dolar
  • 12 GB RAM + 512 GB Depolama: 1119 dolar

Galaxy Tab S10 Ultra

  • 12 GB RAM + 256 GB Depolama: 1199 dolar
  • 12 GB RAM + 512 GB Depolama: 1319 dolar
  • 16 GB RAM + 1 TB Depolama: 1619 dolar

Honor’dan Dinamik Adalı Telefon: Honor Play 9C

0
Honor Play 9C 1

Ülkemizde fiyatı segmentinde başarılı telefonlar satan Honor, biraz önce uygun fiyatlı yeni telefonunu tanıttı. Şimdi dilerseniz Honor Play 9C adındaki bu cep telefonuna birlikte göz atalım.

Honor Play 9C tasarımsal olarak ilginç bir yapıda. Telefonun arka kapağında üç adet adacık mevcut. Bu adacıkların biri 13 MP‘lik ana kamerayı, biri LED flaşı, bir diğeri de hiçbir şeyi bünyesinde barındırıyor.

Play 9C’nin ön tarafına geldiğimizde bizleri çentikli ama çerçeveleri eşit kalınlıkta bir TFT LCD panel karşılıyor. 6.56 inç boyutundaki bu panel 90 Hz yenileme hızını da bünyesinde barındırıyor. Telefonda dikkat çekici kısımlardan biri de ekrandaki dinamik ada benzeri akıllı kapsül. Daha önce Honor telefonlarda gördüğümüz bu akıllı kapsül bu telefonda da kendisine yer bulmuş.

MediaTek Dimensity 6100+ adlı yongadan gücünü alan Honor Play 9C, gündelik işler için kullanıcısını üzmeyecektir. Ek olarak 5200 mAh kapasitesindeki bataryasıyla tek şarjla uzun süreli kullanım vadediyor.

Honor Play 9C

Honor Play 9C’nin Teknik Özellikleri Neler?

  • Ekran: 6.56 İnç, 720 × 1612 Piksel, TFT LCD, 90 Hz, 780 Nit
  • Yonga Seti: MediaTek Dimensity 6100+
  • RAM: 6 GB / 8 GB
  • Depolama: 128 GB / 256 GB
  • Pil:  5200 mAh, 10W
  • Ana Kamera: 13 MP, 1080p 30 FPS
  • Ön Kamera: 5 MP, 1080p 30 FPS
  • Bağlantılar: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1
  • İşletim Sistemi ve Arayüz: Android 14 tabanlı Magic OS 8.0
  • Dayanıklılık Sertifikaları: Mevcut değil
  • Renk seçenekleri: Mavi, Siyah

Honor Play 9C’nin Fiyatları Neler?

Henüz sadece Çin’de satışa sunulan Honor Play 9C’nin 6 GB RAM ve 128 GB depolamaya sahip olan versiyonu yaklaşık 113 dolarken 8 GB RAM ve 256 GB depolamaya sahip olan versiyonu ise yaklaşık 142 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Ülkemize gelip gelmeyeceği de henüz belirsiz.