Perşembe, Nisan 18, 2024

Xiaomi 12 için Lansman Tarihi Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2021 yılının sonuna yaklaşıyoruz ve çip üreticilerinden Qualcomm, 30 Kasım’da en yeni amiral gemisi yonga setlerini tanıtıyor olacak ve böylelikle yeni yılda yeni nesil işlemcilere sahip akıllı telefonların, tabletlerin lansmanlarını görüyor olacağız. Hem Motorola hem de Xiaomi, güçlü iddialara göre bu yeni nesil Qualcomm işlemcilere sahip akıllı telefonlarını ilk tanıtan firmalar olacak.

Henüz Motorola cephesindeki hareketlerle ilgili bir tarih bilmiyor olsakta bugün Çin’den gelen söylentilere göre Xiaomi 12 akıllı telefonunun lansman tarihi belli oldu. Söylentilere göre Çin merkezli teknoloji şirketi yeni nesil akıllı telefonunu 12 Aralık tarihinde tanıtacak, önceki iddialarda lansmanın 16 Aralık’ta düzenlenmesi bekleniyordu.

xiaomi 12 konsept
Xiaomi 12 için Lansman Tarihi Belli Oldu! 2

Yakın zamanda ortaya çıkan bir söylenti Xiaomi 12X modelinin de aynı etkinlikte duyurulacağı iddia ediliyor. Büyük ihtimalle 12 Aralık’ta Pekin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi 12/Xiaomi 12X ve Xiaomi 12 Ultra modellerinden oluşan Xiaomi 12 ailesini tüketicilere tanıtıyor olacak fakat bir çok iddia ve söylenti Xiaomi 12 Ultra modelinin 2022 yılı içerisinde tanıtılacağına işaret ediyor.

Xiaomi 12’nin teknik özellikleri neler olacak?

İddialara ve söylentilere göre Xiaomi 12 modeli özçekim kamerası konusunda 120Hz yenileme hızına sahip, 2K çözünürlük sunan kavisli ekranın ortasında bulunan delik çentik tasarımı sunacak. Akıllı telefonda çift hoparlör kullanılacak ve arka taraftaki kamera kümesinde 50MP çözünürlüğünde ana kamera yer alacak.

Diğer özelliklere gelecek olursak 120W hızlı şarj teknolojisi, ultrasonik parmak izi sensörü de yer alacak. Xiaomi 12 modelinin MIUI 13 ile birlikte piyasaya sürülmesi de bekleniliyor. Akıllı telefonlarla birlikte MIUI 13’ünde piyasaya sürülmesi muhtemel.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler