Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi, 4.000 mAh’lik Batarya’yı 17 Dakikada Şarj Etmeyi Başardı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli teknoloji devi Xiaomi bir yeniliğe daha imza atacak. Xiaomi, 4.000 mAh’lik bataryayı 17 dakikada şarj etmeyi başardı.

Hızlı şarj teknolojisinin telefonlarda önemli bir yer katettiği şu dönemde bataryalarımızı hızlı şarj etmek epey önemli. Keza telefonlar hayatımızda büyük bir yer kaplarken onsuz kalmak çoğu kesin için olumsuz bir durum. Buna yönelik teknolojiler gelişirken, Xiaomi’de boş durmamış ve çok iyi bir süre elde etmiş.

1 saatte tüm şarjı dolan telefonlar ortada varken Xiaomi daha iyisini yapmayı hedeflemiş ki daha büyük bir bataryayı daha kısa sürede dolduırmayı başarmış. Eskiden 2 saatte telefonlarımızın şarjı dolarken şimdi gelişen teknoloji ile şarjlar kısa sürelere düşüyor. Xiaomi’nin Süper Turbo Şarj teknolojisi ise bu süreleri çok çok kısa olarak belirliyor.

Videoda iki cihaz aynı anda şarj ediliyor. Her iki cihazda da hızlı şarj teknolojisi mevcut. Ancak sol taraftaki cihazda Xiaomi’nin Süper Turbo Şarj teknolojisi mevcut. Aynı zamanda soldaki cihaz 4.000 mAh bataryaya sahipken, sağdaki cihaz 3.700 mAh bataryaya sahip. Videonun sonunda Xiaomi’nin 17 dakikada şarjı tamamladığını görebiliyoruz. Buda gerçek hayatta vakitten oldukça fazla kazandırdığını gösteriyor.

Xiaomi’nin Süper Turbo Şarj teknolojisi %0’dan %50 dolu batarya yüzdesine 7 dakikada ulaşabiliyor. Tam dolum ise dediğimiz gibi 17 dakika sürüyor. Diğer cihaz bu sürede %65 şarja ulaşabiliyor.

Xiaomi’nin yeni teknolojisi bugün tanıtılacak. Bakalım ne gibi özellikler açığa çıkacak…

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler